Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    30-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème brulée taart.

    Een "machtige" taart naar een recept van Jeroen Meeus, maar lichtjes aangepast naar eigen smaak!

    Ingrediënten voor 6-8 personen:

    1 vel kruimeldeeg
    5 eieren
    70 gr kristalsuiker + 2 el kristalsuiker
    375 gr room
    4 blaadjes gelatine
    3 el Baileys met koffie
    bakbonen

    De oven voorverwarmen op 180°.

    Neem een springvorm en leg er bakpapier in en drapeer daarop het kruimeldeeg. Druk het deeg voorzichtig aan. Leg nu terug bakpapier op het deeg en giet er de bakbonen op.
    Bak de bodem 30 minuten "blind".

    Week de gelatineblaadjes in koud water.

    Maak nu de taartvulling. 
    Schenk de room in een pannetje en breng op een zacht vuur tot tegen het kookpunt.
    Scheid de eieren en doe de dooiers in een kom, doe de suiker erbij en klop op tot het mengsel bleek ziet.
    Schenk nu een klein beetje van de warme room bij het ei-suikermengsel en klop tot het bindt. Schenk dit mengsel nu langzaam bij de rest van de warme room, en blijf kloppen op een matig vuurtje, tot het mengsel gebonden is. Roer er nu de Baileys onder.
    Neem de pan van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder.

    Schenk het mengsel nu in de voorgebakken taartbodem en laat ze een paar uur afkoelen in de ijskast.

    Net voor het opdienen strooi je er de 2 el kristalsuiker over en je zet de taart even onder de grill of je brandt de suiker met een brandertje.







    Categorie:Taarten, cake en gebak
    28-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgetterolletjes met geitenkaas.

    Een voorgerechtje dat hier vorig seizoen geweldig in de smaak viel!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    2 courgettes
    100 gr ricotta
    100 gr zachte geitenkaas
    1 el kappertjes 
    50 gr vijgen confituur
    rucola 
    peper & zout

    Was de courgettes en snij er met een dunschiller (of gebruik een mandoline) mooie repen af.
    Blancheer deze een 30-tal seconden in gezouten kokend water en laat ze daarna uitlekken op een keukenhanddoek.

    Meng de jonge zachte geitenkaas met de ricotta en kruid met peper van de molen en een beetje zout. Hak de kappertjes in fijne stukjes en meng onder de kaas.

    Smeer een dun laagje vijgen confituur op de courgetterepen en smeer er dan de kaas op. Rol de repen op en steek vast met een prikker.
    Serveer met wat rucola.





    Categorie:Voorgerechten
    27-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier gaan we weer!

    Belofte maakt schuld....

    Vorig seizoen waren er weer veel gasten die van sommige gerechten graag het recept wilden hebben. Bij deze ga ik dus weer proberen om de volgende weken af en toe een paar simpele en lekkere receptjes te posten.

    Heb je vragen, staat jouw "lievelingsreceptje"  nog niet op de blog, heb je zelf nog een tof recept, laat het maar weten, je kan reageren via de blog of je kan me ook gewoon mailen!

    Veel kook en lees-plezier!
    Myriam




    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs