Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde.
Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak.
Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten.
Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen!
Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
02-07-2011
Noten-chocoladetaart
Een heerlijke taart naar een recept van Jamie Oliver.
Ingrediënten voor 10 personen:
150 gr gepelde amandelen 150 gr okkernoten 300 gr pure chocolade 1 volle theelepel cacao 250 gr boter 100 gr kristalsuiker 6 eieren snuifje zout boter & bloem voor de bakvorm
Neem een bakvorm van 20-25cm met losse bodem. Leg op de bodem een stuk bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in met boter en bestuif met bloem. De oven voorverwarmen op 190°.
Hak de amandelen en de okkernoten fijn in een keukenrobot. Hak de chocolade in grove stukken en voeg samen met de cacao bij het notenmengsel. Laat de machine nog even draaien om de chocolade te verbrokkelen.
Klop de zachte boter met de suiker tot een bleke luchtige massa. Meng er één voor één de eidooiers door. Roer er dan het chocolade-notenmengsel onder.
Klop in een propere kom de eiwitten met een snuifje zout stijf. Spatel de eiwitten voorzichtig onder het beslag.
Giet het mengsel in het bakblik en bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer één uur. Steek een satéstokje in de taart om te testen of ze gaar is, het stokje moet er schoon uitkomen.