Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    30-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met ricotta

    Kip kan je op duizend-en-één manieren klaarmaken. In dit receptje gebruik ik een vulling met ricottakaas.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 kipfilets
    300 gr ricotta
    2 fijngesnipperde teentjes knoflook
    1 el fijngesnipperde salieblaadjes
    1 el geraspte citroenzeste
    50 gr geraspte parmezaan
    8 sneetjes gerookte ham
    200 ml room
    olijfolie
    peper & zout

    Meng de ricotta met de fijngesnipperde salieblaadjes, de knoflook, de citroenzeste en de parmezaan.

    Snij de kipfilets net niet in twee en kruid ze met peper en zout. Leg telkens 2 sneetjes gerookte ham op het werkvlak en leg daarop de kipfilets. Verdeel 2/3 de van de kaasvulling over de kipfilets en vouw ze dicht. Rol de ham errond en steek vast met houten prikkers.
    Je kan de kipfites gewoon bakken in een beetje olijfolie in de pan ofwel zet je ze gedurende een 20-tal minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
    Maak de saus met de overgebleven kaasvulling. Voeg er wat room bij, kruid met peper en zout en warm al roerend op.

    Dien op met rijst of gebakken aardappeltjes.

        


    Categorie:Hoofdgerechten - Gevogelte
    25-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafelkes van Christel

    Een heerlijk en heel gemakkelijk wafeltjes recept dat hier ten huize de naam kreeg: wafelkes van Christel, maar eigenlijk komt het recept van haar vader Ludo, waarvoor dank!

    Voor ongeveer 35 kleine wafeltjes heb je nodig:

    300 gr kinnekessuiker (dat is lichtbruine malse suiker)
    250 gr zachte "goei" boter
    3 eieren
    400 gr zelfrijzende bloem
    en voor de liefhebbers: een half koffielepeltje kaneelpoeder

    Je mixt de boter met de suiker en de eieren (en eventueel het kaneelpoeder) tot een smeuige massa.
    Dan meng je de bloem voorzichtig met een vork of een spatel onder het deeg.
    Je zet het deeg minstens 1 uur in de ijskast.

    Nu kan je ofwel bollekes rollen ofwel gebruik je een ijsschepper (gaat vlugger ).
    Als je de bolletjes niet te groot maakt kan er er 4 ineens bakken in het ijzer!

    Je kan natuurlijk ook gewoon grotere wafels bakken, maar de kleintjes zijn ideaal voor bij een tasje koffie, na de maaltijd!

                                    





    Categorie:Koekjes
    22-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu met advokaat en speculoos

    Zoals beloofd hier het receptje van tiramisu met advokaat en speculoos, dat ik kreeg van Jan & Simonne Faes.
    't Is eens wat anders dan een gewone tiramisu en zeker zo lekker!

    Ingrediënten voor 6 personen:

    250 gr Mascarpone
    3 eieren
    100gr suiker
    een paar soeplepels advokaat
    speculoos


    Klop de eierdooiers met de suiker tot het bijna wit ziet.
    Voeg de mascarpone toe en meng die eronder.
    Roer er nu een paar lepels advokaat onder (naar smaak wat meer of minder).

    Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel.

    Neem 6 glaasjes of potjes en leg er onderaan wat spuculoosstukjes in. Lepel er dan een laag van het mascarponemengsel over en leg dan weer een laag speculooskreumels. Eindig met een laag mascarpone en zet de glazen een paar uur in de ijskast.

    Strooi er net voor het opdienen een beetje speculooskruimels over.

    Smakelijk!    

                                                                  


    Categorie:Desserten
    20-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebraden kip met look en citroen.

    Dit is een receptje dat ik kreeg van Chantal van "La ferme de Charel".
    Vermits ik een liefhebber ben van citroen viel dit receptje bij mij erg in de smaak. Ook de gasten vonden het super lekker, en dus zal dit hier zeker nog op tafel komen!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 kippebillen
    1 bol knoflook
    2 onbehandelde citroenen
    verse tijm
    1,5 dl witte wijn
    zout & peper van de molen
    3 el olijfolie

    Leg de kippebillen met de velkant naar boven in een braadslee. Verdeel de bol look in teentjes maar pel ze niet. Snij de citroenen in 8 partjes.
    Voeg de look en de citroen bij de kip en strooi er wat tijm over. Giet de olijfolie erover en schenk de wijn erbij. kruid met peper en zout. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet 2 uur in een voorverwarmde oven op 160°.
    Neem dan de folie eraf en zet de oven op 200°. Laat de kip nog 30 tot 40 minuten bakken tot het vel mooi goudbruin is.
    Strooi er tenslotte nog wat extra tijm over.

    Lekker met pasta, rijst of gebakken aardappels.

             


    Categorie:Hoofdgerechten - Gevogelte
    14-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade moelleux.


    Dit chocoladedessert is een "topper" in Au Cercle des Chênes.

    Ingrediënten voor 8 personen:

    100 gr pure chocolade
    100 gr zachte boter
    4 eieren
    100 gr suiker
    50 gr bloem

    Voor de afwerking:

    Bloemsuiker en een zeefje


    Breek de chocolade in stukjes, doe de boter erbij en smelt in de magnetron. Roer de chocolade met de boter mooi glad.

    Doe de eieren in een kom en voeg er de suiker bij. Klop stevig op tot het bijna wit ziet. Doe er dan in één keer de gezeefde bloem bij en spatel die voorzichtig onder het beslag. Roer het chocolademengsel erbij.

    Beboter 8 aluminium schaaltjes en vul ze voor 3/4 met het beslag. Zet de moelleux minstens 12 uur in de koelkast.

    Verwarm de oven op 200°. Bak de moelleux 5 tot 8 minuten (als de bovenkant juist gestold is de moelleux klaar).

    Stort ze op een bordje, werk af met gezeefde bloemsuiker en dien onmiddelijk op. 

    De moelleux moet vanbinnen zacht zijn, de chocolade moet er nog een beetje uitlopen, dan is hij het lekkerst!

                                       


    Categorie:Desserten
    09-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde paprika's met tomatensaus

    Een klassieker!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 rode paprika's
    500 gr gemengd gehakt
    100 gr paneermeel
    1 ei
    2 teentjes look
    1 ui
    peper-zout-muskaatnoot


    Ui en knoflook kuisen en heel fijn snipperen.
    Maak het gehakt op met het paneermeel, ei, de ui en look en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
    Snij de paprika in 2 en ontpit ze. Vul de paprika's op met het gehaktmengsel.
    Verwarm de oven voor op 200°.
    Zet de paprika's in een ovenschaal en overgiet ze met een beetje olijfolie. Bak ze zo'n 30 tot 40 minuten in de warme oven. Als ze te bruin worden dek ze dan af met een vel aluminiumfolie.


    De tomatensaus:

    6 tomaten
    1 teentje look
    1 wortel
    1 ui
    peper & zout
    basilicum
    olijfolie
    2 el mascarpone

    Ontvel en ontpit de tomaten.
    Wortel, ui en knoflook kuisen en fijn snipperen.
    De ui en look aanstoven in een beetje olijfolie. De wortel en tomaten bijvoegen en zachtjes laten stoven tot alles gaar is (voeg eventueel een beetje water toe).
    Mix de saus, maar er mogen nog wat stukjes inzitten.
    Kruid naar smaak met peper & zout, voeg er een paar lepels mascarpone aan toe en snipper er wat basilicum in.


    Serveer de paprika's met de tomatensaus en rijst of pasta.
    Smakelijk!


                                    


    Categorie:Hoofdgerechten - Vlees
    04-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin met aardappels en worteltjes

    Dit is een variatie op de gewone gratin dauphinois.

    Ingrediënten:

    Voor 8 personen

    1 kg aardappelen
    1 kg wortels
    ongeveer 1,5 liter volle room
    4 teentjes knoflook
    Peper van de molen
    Fleur de sel

    De oven voorverwarmen op 200°.
    De aardappelen en wortels schillen en wassen. De look pellen en de kern eruit verwijderen.
    Eerst snij je de worteltjes in schijfjes van een 3-tal mm en legt een laag in een ovenschotel. Kruiden met peper uit de molen en flink wat fleur de sel. Ook 2 teentjes look persen en erover strooien. Dan giet je een deel van de room over.
    Dan volgt een laag aardappels, peper, zout, look en room. Werk zo al de worteltjes en aardappels op. 
    Nu zet je de schaal in de oven en die moet minstens een uur bakken op 200°. Af en toe prik je er eens in met een scherp mes en als de aardappels en wortels echt zacht zijn is het gerecht klaar.


                                         
                                        
                                       


    Categorie:Aardappels&groenten

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs