Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    27-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruimen-amandeltaart.

    Deze taart maak je met verse pruimen.

    Ingrediënten:

    1 vel kruimeldeeg
    1 kg pruimen
    100 gr amandelpoeder
    100 gr suiker
    100 gr boter
    2 eieren


    Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg en bak die 15 min. blind in een voorverwarmde oven op 180°. Verwijder dan het vulsel en bak de bodem nog 5 minuten verder.

    Snijd de pruimen in twee en verwijder de pitten.
    Mix het amandelpoeder, de suiker en de zachte boter. Roer er dan de eieren onder.

    Leg de pruimen op de taartbodem en giet de amandelcrème erover. Strijk mooi glad.

    Bak de taart nog 30 minuten in de oven op 175°.

    Laat de taart afkoelen voordat je ze serveert.


         
     
        


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    25-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met 3 soorten kaas en prei.

    Ingrediënten voor 8 personen
    :

    1 vel bladerdeeg
    het wit van 2 preien
    5 eieren
    25 cl room
    50 gr zachte geitekaas
    50 gr oude geitekaas
    50 gr gruyère
    50 gedroogde pruimen zonder pit en in 2 gesneden
    olijfolie
    peper & zout

    Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik er met een vork gaatjes in.

    Kuis en was de prei en snij in kleine stukjes. Verhit een beetje olijfolie in een pan en voeg de prei toe. Laat even zachtjes stoven. Haal de prei uit de pan en laat afkoelen.
    Klop de eieren los met de room en kruid met flink wat peper en een weinig zout.
    Verdeel het preimengsel over het bladerdeeg en verbrokkel de 2 soorten geitenkaas erover. Leg de pruimen erop en giet dan het eimengsel over de taart. Bestrooi met de gemalen gruyère.

    Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200° gedurende een 30-tal minuten.

    Serveer met een frisse salade.

                             


    Categorie:Voorgerechten
    21-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenrollade met champion roomsaus.

    Ingrediënten voor 6 personen
    :

    1 kalkoenfiletgebraad van 1kg
    500 gr champions
    2 teentjes look
    verse peterselie
    150 gr kruidenkaas
    6 sneetjes gerookt spek, dun gesneden
    300 ml room
    een scheutje cognac
    margarine
    olijfolie
    peper & zout


    Snij de helft van de champions in kleine stukjes.
    Kuis de look en plet fijn. Snij de peterselie ook fijn.

    Verwarm in een pan een beetje olijfolie en voeg de champions en de look toe. Laat even stoven en voeg dan de peterselie toe en de kruidenkaas. Kruid met peper en zout. Laat even pruttelen en laat daarna wat afkoelen.


    Snij het kalkoengebraad open zodat je een rechthoekige lap krijgt. Leg de sneetjes spek op de kalkoen en smeer er daarna de championvulling op. Rol de kalkoen stevig op en bind het vlees vast met keukenkoord.


    Leg de kalkoenrollade in een ovenschaal, kruid met peper en zout, en leg er een paar flinke klontjes margarine op. Bak de kalkoenrollade in een voorverwarmde oven op 220°. Overgiet regelmatig met het braadvet en draai de rollade eens om.
    Een uurtje zou moeten volstaan, maar controleer met een satéprikker de gaarheid. Als het vlees klaar is haal het dan uit de oven en laat het even rusten onder aluminiumfolie.

    Snij ondertussen de rest van de champions in schijfjes. Stoof aan in een beetje hete olijfolie, blus met de cognac en roer er de room onder. Flink kruiden met peper en zout.

    Snij de kalkoenrollade in dikke plakken en serveer met de championsaus en kroketjes.


                             


    Categorie:Hoofdgerechten - Gevogelte
    19-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mousse met koffie en walnoten.

    Een heerlijk dessertje voor tijdens het weekend!

    Ingrediënten voor 6 personen

    250 gr mascarpone
    4 eigelen
    80 gr bloemsuiker
    3 koffielepels heel sterke koffie
    10 cl slagroom
    60 gr walnoten

    Klop de slagroom stijf en zet hem in de frigo.

    Klop het eigeel samen met de bloemsuiker op tot het zo goed als wit ziet. Roer er de koffie en de mascarpone onder en de gehakte walnoten.

    Spatel nu voorzichtig de slagroom onder het mengsel.

    Schep de mousse in een spuitzak en spuit in mooie glazen. Zet de mousses minstens een halve dag in de frigo zodat hij kan opstijven.

    Werk voor het opdienen eventueel af met een toefje slagroom en een halve walnoot.


    En dan: genieten!

                             


    Categorie:Desserten
    17-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St. Marcelinkaasje met notenkorst & sla.

    Koop kaasjes die nog niet "te rijp" zijn, want dan lopen ze teveel uit tijdens het aanbakken.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 St. Marcelinkaasjes
    een mengeling van verschillende soorten noten, bv: pistachenoten (niet gezouten), amandelnoten, walnoten ...
    2 eitjes
    olijfolie
    gemengde sla
    4 aardbeien
    6 gele kerstomaatjes
    3 el. notenolie
    1 el. basamicoazijn
    1 kl. ahornsiroop
    peper & zout


    Maal eerst de notenmengeling tot ze bijna fijn zijn. Reken op minstens 8 eetlepels gemalen noten. Je kan natuurlijk ook gemalen noten kopen, maar deze zijn meestal te fijn gemalen!

    Neem een bord en klop er de eitjes in los.
    Neem een 2de bord en leg er een fijn laagje van de notenmengeling in.

    Wentel de kaasjes eerst door het ei en daarna door de notenmengeling. Druk de nootjes goed aan en leg de kaasjes terug in de frigo om op te stijven.

    Leg een slamengeling op de borden en werk af met de gele kerstomaatjes en aarbeien.
    Maak een dressing met de notenolie, balsamico en ahornsiroop en kruid flink met peper van de molen en een beetje zout. Verdeel de dressing over de sla.

    Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak er de kaasjes in langs beide zijden tot ze kleur krijgen.
    Schik de kaasjes op de borden.

                             


    Categorie:Voorgerechten
    15-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met kaas en duivelse dipsaus.

    Ik maak steeds een grotere hoeveelheid balletjes op voorhand klaar en bewaar ze in de diepvries. Op tijd uit de diepvries halen, even bakken en je hebt vlug een lekker aperitiefhapje!

    Ingrediënten voor min 8 personen:

    Voor de balletjes:

    800gr gemengd gehakt
    1 ei
    ong. 5 eetlepels paneermeel
    peper, zout, en muskaatnoot
    een blok halfoude harde kaas
    olijfolie

    Voor de dipsaus:

    100 ml ketchup
    1 eetlepel mayonaise
    1 teentje look
    1 koffielepel sambal
    peper


    Neem een mengschaal en doe er het gehakt in. Doe het ei en een beetje paneermeel erbij en kruid met peper, zout en muskaatnoot en meng alles goed door elkaar. Indien nodig voeg je nog wat paneermeel toe.
    Snij de kaas in blokjes van 1 cm. Neem telkens een blokje kaas en vorm hierrond een klein gehaktballetje.
    Werk zo al het gehakt op.

    Voor de dipsaus: meng de mayonaise onder de ketchup en kruid extra met peper van de molen. Plet het teentje look en roer dat eronder. Voeg er dan de sambal bij. Als het goed pikant mag zijn kan je er eventueel nog wat extra sambal bijdoen.

    Bak de balletjes in een beetje olijfolie in een hete pan. Draai ze reglematig om en als de kaas er begint uit te lopen zijn ze klaar.
    Prik ze op stokjes en serveer met het sausje. 

                             


    Categorie:Hapjes

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs