Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    08-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.

    Een heerlijk fris dessert!

    Ingrediënten voor 4 personen :

    1 rijpe ananas
    4 bolletjes citroensorbet
    4 el rietsuiker
    een paar takjes munt

    Voor de marinade:

    250 ml suikerwater, rum, grenadine, rozemarijn.


    Maak eerst de marinade.

    Neem een kom en giet er het suikerwater in. Giet er een scheut rum bij en grenadine ( je kan er naar smaak meer of minder rum en grenadine in doen). Neem een paar takjes rozemarijn en leg die er bij in.

    Snij de ananas heel fijn met een snijmachine of een mandoline. Leg ze in de marinade, dek af met folie en laat een paar uur trekken.

    Maak de muntsuiker door de rietsuiker met de muntblaadjes in de magimix te mixen ( je kan dat ook in een vijzel doen).

    Haal de ananas uit de marinade en verdeel over de borden.
    Leg in het midden een bolletje citroensorbet en strooi wat muntsuiker op de ananas. Werk af met een paar blaadjes munt.


                             


    Categorie:Desserten
    04-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaaskoekjes.

    Een klassiek kaaskoekje is altijd lekker als aperitief hapje. Je kan de mengeling van de kaas soorten aanpassen naar eigen smaak.

    Ingrediënten:

    100 gr bloem
    100 gr boter
    35 gr belegen gouda
    35 gr parmezaan
    35 gr gruyère
    1 eigeel

    Zeef de bloem in een kom en meng er de 3 soorten kaas de malse boter en het eigeel aan toe.

    Kneed met je handen alles tot een egaal deeg.

    Rol het deeg op tot een worst van 2 tot 3 cm doorsnede. Verpak het deeg in vershoud folie en laat het zeker een uurtje in de koelkast rusten.

    Verwarm de oven voor op 200°.

    Leg een vel bakpapier op een ovenschaal.

    Snij met een scherp mes schijfjes van zo'n halve centimeter breed van de rol koekjesdeeg en schik de schijfjes op het bakpapier.

    Bak de koekjes gedurende een 10-tal minuutjes tot ze goudbruin zijn.

    Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze in een blikken doos.


                          

                      


    Categorie:Hapjes
    30-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin van courgettes met ricotta.

    Een smeuïg voorgerechtje ideaal voor veggies!

    Ingrediënten voor 4 personen :

    250 gr ricotta
    2 courgettes
    1 ui
    40 gr geraspte parmezaan
    2 eieren
    1 teentje look
    basilicum
    olijfolie
    peper & zout
    Provençaalse kruiden

    Verwarm de oven voor op 200°.

    Snipper de ui fijn en pers het teentje look, stoof aan in een beetje olijfolie.

    Rasp de courgettes, doe ze bij de ui en de look en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Laat zachtjes stoven en roer regelmatig om. Laat lichtjes afkoelen.

    Klop de eieren los, roer er de ricotta en de parmezaanse kaas onder en kruid met peper & zout. Roer nu de courgettes door dit mengsel. Snipper een paar blaadjes basilicum fijn en meng die er ook onder.

    Neem 4 ovenschaaltjes en vet ze in met een beetje olijfolie. Verdeel het courgette - kaas mengsel over de potjes en laat ze 30 min bakken in de oven.

    Werk af met basilicum en serveer meteen.

                         



    Categorie:Voorgerechten
    26-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmterrine.

    Makkelijk om op voorhand klaar te maken!

    Ingrediënten voor 10 personen:

    500 gr verse zalm (zonder graten en vel)
    200 gr gerookte zalm
    3 eieren
    25 cl room
    2 soeplepels peterselie
    zout & peper

    Doe alle ingrediënten, behalve de gerookte zalm, in de Magimix en mix kort.

    Verwarm de oven op 180°.

    Neem een cakevorm en giet de helft van het mengsel erin. Leg hierop de helft van de schijfjes gerookte zalm. Giet de rest van het zalm mengsel erop en dek af met de rest van de gerookte zalm. Dek af met een stuk aluminiumfolie.

    Zet de vorm in een bak met water en bak de terrine zo "au bain Marie" gedurende 45 minuten op 180°. Neem het aluminiumpapier eraf en laat nog een 5-tal minuutjes verder bakken.

    Laat de terrine afkoelen en zet hem dan in de ijskast tot net voor het opdienen. Ontvorm de terrine en snij in dikke plakken.

    Dien op met een coulis van peterselie.

                        


    Categorie:Voorgerechten
    22-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Watermeloen met Bleu de Basque.

    Een heel fris aperitiefhapje. Voor de kindjes kan je de schimmelkaas vervangen door blokjes jonge Gouda.

    Ingrediënten voor 8 personen :

    1/4 watermeloen
    300 gr Bleu de Basque
    basilicum
    peper & fleur de sel
    olijfolie

    Schil de watermeloen en verwijder de pitjes.  Snij in stukjes of steek er met een Parisiennelepeltje bolletjes uit.
    Verdeel de meloen over kleine glaasjes. Brokkel de schimmelkaas erover.

    Kruid flink met peper van de molen en strooi er wat Fleur de sel over. Werk af met een scheutje olijfolie en een paar blaadjes basilicum.


                         


    Categorie:Hapjes
    20-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Een super lichte mousse afgewerkt met gekarameliseerde banaan.

    Ingrediënten voor 6 tot 8 personen :

    400 ml yoghurt
    100 gr kristalsuiker
    300 ml slagroom
    2 gelatineblaadjes
    2 bananen
    ahornsiroop (= esdoornsiroop)

    Warm een klein beetje van de yoghurt op en roer er de suiker onder tot deze gesmolten is. Week de gelatineblaadjes en los ze op in het mengsel.
    Meng dit alles nu door de rest van de yoghurt.

    Klop de slagroom op tot hij stijf is en schep hem voorzichtig door het yoghurt mengsel.

    Schep in glazen en leg halverwege een paar schijfjes banaan.

    Laat een paar uur opstijven in de frigo.

    Werk af met nog een paar schijfjes banaan en bestrooi ze met wat suiker. Brand deze even met een brandertje en giet nu een scheutje ahornsiroop over de mousse.

                     


    Categorie:Desserten
    18-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgette quiche in twee kleuren.

    Een quiche die mooi oogt door het gebruik van gele en groene courgettes.

    Ingrediënten voor 8 personen:

    1 vel kruimeldeeg
    3 kleine groene courgettes
    3 kleine gele courgettes
    200 gr ricotta
    4 eieren
    250 ml room
    peper & zout & nootmuskaat


    Verwarm de oven op 200°.
    Neem een taartvorm en leg het kruimeldeeg op bakpapier in de vorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

    Bak de bodem 10 min blind en laat even afkoelen.

    Snij de courgettes in gelijkmatige plakjes en schik ze mooi op de taartbodem.

    Klop de eieren los met de room en de ricotta en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    Giet dit voorzichtig over de courgettes.

    Zet de quiche in de oven en laat ze 35 minuten bakken. De bovenkant moet goudgeel zijn.

    Serveer met wat gemengde sla.



    Categorie:Voorgerechten
    17-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amuse van avocado en krab.

    Als starter, een amuse van avocado en krab.
    Een super makkelijk hapje maar unaniem goedgekeurd tijdens de table d'hôtes.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    1 rijpe avocado
    1 citroen
    4 dl room
    peper & zout
    1 blik krab 

    De avocado pellen, de pit verwijderen en het vruchtvlees fijn prakken. Doe er dadelijk wat citroensap over zodat de avocado niet verkleurd!

    Klop de room op tot hij dik lobbig is en meng voorzichtig onder de avocado. kruid flink af met peper van de molen en zout. Meng er wat van het fijn krabvlees onder en verdeel alles over mooie glaasjes. Werk af met het vlees van de krab poten en een toefje peterselie.


    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Update

    Schandalig lang geleden dat ik nog eens receptjes op de kook blog zette Embarassed , maar nu heb ik dus eindelijk de tijd gevonden (en gemaakt) om een paar toppers van het vorige seizoen uit te typen en online te zetten!


    Categorie:Divers
    22-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banofee pie

    Op verzoek van Sabina hier het recept van de Banofee pie.

    Een heerlijk dessert of 4-uurtje!

    Ingrediënten voor 8-10 personen:

    Voor de taartbodem:

    1 pak "Petit beurre" koekjes
    90 gr gesmolten boter
    een scheutje lopende honing (meer of minder naar smaak)
    een snuifje "Fleur de sel"

    Voor de vulling:

    1 blik gecondenseerde gesuikerde melk
    3-4 bananen
    25 cl slagroom
    5 sl bloemsuiker
    geraspte chocolade

    Je begint met het blik gecondenseerde melk te koken. Zet het gesloten blik in een pot gevuld met water en kook dit op een zacht vuurtje gedurende 2 uur. Het blik moet de hele tijd onder water staan, vul dus eventueel een beetje water bij. (Je kan natuurlijk ook verschillende blikken tegelijk afkoken, vermits ze gesloten blijven kan je de "caramel" blikken makkelijk lang bewaren)

    Laat het blik voldoende afkoelen en open het dan. Je hebt nu een heerlijke caramel.

    Neem de petit beurre koekjes en plet ze met een deegrol of maal ze in de "Magimix" tot je kruimels hebt. Meng de gesmolten boter, de honing en een snuifje Fleur de sel eronder. Neem een springvorm en leg op de bodem bakpapier. Stort het koekjesmengsel erop en druk dit goed plat. Laat dit hard worden in de frigo.
     
    Smeer de caramel op de koekjesbodem en leg er een dikke laag in schijfjes gesneden bananen op. Druk ze ook een beetje aan en zet dit weer even in de frigo.

    Klop de slagroom op met de bloemsuiker. De slagroom moet goed stijf geklopt worden!
    Smeer nu een dikke laag slagroom over de bananen en zet alles terug in de frigo.

    Haal net voor het serveren uit de frigo en strooi er geraspte chocolade over. Haal de pie voorzichtig uit de springvorm en snij in stukken zoals een taart.

    En dan, smullen maar

                              

                                   



    Categorie:Taarten, cake en gebak
    14-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroentaart met meringue.

    Op aanvraag hier het recept van mijn citroentaart!

    Ingrediënten:

    één zanddeegbodem
    zeste van 2 biologische citroenen
    sap van 3 citroenen
    130 gr boter
    130 gr bloemsuiker
    4 eieren

    Voor de meringue:
    3 eiwitten
    150 gr kristal suiker


    Leg de zanddeegbodem in een springvorm en druk goed aan. Bak de deegbodem "blind" (met een vulling van bv. droge erwten) gedurende 15 min in een voorverwarmde oven van 180°.
    Neem de vulling van de bodem en bak nog 10 min verder. Laat de bodem afkoelen.

    Rasp de schil van 2 citroenen heel dun en pers 3 citroenen uit.
    Breng het citroensap met de zeste , de suiker en de boter aan de kook tot de suiker opgelost is. Neem dan van het vuur. Pak een paar eetlepels van het sap en roer dat door de losgeslagen eieren. Roer dit mengsel nu door de rest van het sap en laat terug even koken tot het mengsel begint te binden.
    Laat een beetje afkoelen en giet de citroencrème dan op de taartbodem.  Laat een paar uur afkoelen in de ijskast.

    Klop voor de meringue de 3 eiwitten stijf en voeg er geleidelijk de suiker aan toe.
    Spuit mooie toefjes van de meringue op de taart en bruin de meringue met een gasbrander of zet de taart even onder de grill.

                                               


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    23-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefrolletjes met ham en kruidenboter.


    Simpel maar wel lekker!

    Ingrediënten voor 8 personen:

    4 sneetjes bruin brood
    200 gr Bayonneham (of andere ham)

    voor de kruidenboter:
    250 gr boter
    peterselie-bieslook-2 teentjes look
    Peper van de molen & zout


    De kruidenboter maak je best een dag op voorhand. Als je 250 gr boter neemt kan je de overschot in de diepvries steken en eens gebruiken bij lamskoteltjes o.d.

    Snij de kruiden fijn en pers de teentjes look. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en meng er de kruiden onder. Je doet er zoveel kruiden bij als je zelf wilt. Kruid met flink wat peper van de molen en zout en meng alles goed onder de boter.
    Leg de boter op aluminiumfolie en rol ze tot een worst. Leg minstens een nachtje in de koelkast.


    Neem het brood en snij de korsten eraf. Rol het brood plat met een deegrol en smeer er de kruidenboter op. Beleg met de Bayonneham. Rol het brood nu voorzichtig op in aluminiumfolie en leg een paar uur in de ijskast.
    Snij juist voor het serveren mooie rondjes van de broodrolletjes.


                               


    Categorie:Hapjes
    08-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flan bresiliënne.

    Een lekkere flantaart met slagroom en bresiliënnootjes, hier bij ons in Frankrijk kan je die nergens kopen. Dus als we er echt zin in hebben maak ik ze zelf!

    Ingrediënten:

    een vel bladerdeeg
    1/2 liter melk
    125 gr kristalsuiker
    2 el vanillesuiker
    60 gr bloem
    4 eieren
    1/2 liter slagroom
    3 el bloemsuiker
    bresiliennenootjes

    Neem een springvorm en leg het bladerdeeg met het bakpapier in de vorm. Prik er met een vork gaatjes in.

    Klop de eierdooiers samen met de helft van de kristalsuiker op. Klop goed tot het mengsel bleek wordt. Spatel nu de bloem eronder en roer daarna de melk eronder.

    Klop de eiwitten stijf met de andere helft van de kristalsuiker en spatel dit dan voorzichtig onder het beslag.

    Giet het beslag in de vorm en bak de taart 45 min in een voorverwarmde oven op 170°.

    Laat de taart afkoelen.

    Klop de slagroom met de bloemsuiker stijf. Smeer de slagroom op de taart en strooi er een laag bresiliennenootjes over.

    Smakelijk!




    Categorie:Taarten, cake en gebak
    04-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde kerriekip.

    Je kan de kip klaarmaken in een grillpan, op een grillplaat of in de zomer natuurlijk ook op de barbecue!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 kipfilets
    150 ml yoghourt
    1,5 el kerriepoeder
    3 teentjes look
    3 el olijfolie
    zout & peper
    barbecuespiesen


    Neem een schaal en meng daarin de yoghourt, de geperste teentjes look, het kerriepoeder, de olie, zout & peper.

    Snij de de kipfilets in lange repen van ongeveer 1cm en leg ze in de marinade. Dek af en zet 2 uur in de frigo.

    Steek de gemarineerde kippereepjes zig - zag op de spiesen.

    Verwarm een grillpan of een grillplaat en rooster de spiesen zo'n 8 minuten. Draai ze regelmatig om en bestrijk ze eventueel nog met wat olijfolie.

    Ik serveerde de spiesjes met gegratineerde venkel en rijst.

                                        


    Categorie:Hoofdgerechten - Gevogelte
    31-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2012!



              


    Categorie:Divers
    26-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitekaasbolletjes met een notenkorstje.

    Ingrediënten voor 8 personen:


    100 gr zachte jonge geitenkaas
    een mengeling van noten bv: okkernoten - hazelnoten - amandelen - pistachenoten

    Hak de noten fijn in de keukenrobot tot je kleine "kruimels" hebt. Giet de nootjes in een soepbord.

    Rol bolletjes van de geitenkaas en rol ze door de notenmengeling. Prik de bolletjes op mooie prikkers.


                                                 


    Categorie:Hapjes
    21-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bieslookroomsaus.

    Voor de verandering eens een lekker, simpel sausje voor bij vis. Ik maakte het bij zalm met broccolimousse, trostomaatjes en pasta.

    Ingrediënten:

    1 sjalotje
    1/2 glas witte wijn
    25 cl room
    peper & zout
    olijfolie
    verse bieslook


    Kuis het sjalotje en snipper het zeer fijn. Stoof het sjalotje in een beetje olijfolie maar laat het niet kleuren.

    Giet de witte wijn erbij en laat een beetje inkoken.

    Roer nu de room eronder en kruid de saus met peper van de molen en zout. Laat de saus nog even pruttelen.

    Neem een flinke bos bieslook en snij die fijn. Roer de bieslook onder de saus en dien op met vis.

                               
                                    


    Categorie:Sauzen
    19-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mojito.

    Een lekkere,klassieke cocktail die wordt klaargemaakt als Tom hier is.

    Ingrediënten (per glas) :

    50 ml Cubaanse rum
    1/2 limoen
    verse muntblaadjes
    1 el rietsuiker
    bruiswater (of soda)
    gecrushd ijs

    Neem een stevig hoog glas.
    Snij de 1/2 limoen in 4 stukjes en doe die in het glas. Doe hierbij ongeveer 7 muntblaadjes en 1 eetlepel fijne rietsuiker. (Voor wie het graag zoeter heeft kan je wat meer suiker gebruiken)

    Neem een stamper en stamp alles zodat de smaken zich vermengen.

    Vul het glas gedeeltelijk met gecrushd ijs en overgiet met 50 ml Cubaanse rum, en vul aan met het bruiswater. Dien op met rietjes.


                


    Categorie:Drankjes
    09-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosbessen ijssoufflé.

    Ingrediënten voor 6 personen
    :

    0,5 kg bosbessen
    0,25 l slagroom
    200 gr suiker
    120 gr eiwit

    Voor de afwerking:

    een paar verse bosbessen
    aardbeicoulis


    Mix verse of diepvries bosbessen tot een coulis.

    Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe. Meng de coulis eronder. 
    Klop ook de room stijf en schep voorzichtig door het mengsel. 

    Neem muffinvormpjes en bekleed ze met plasticfolie.

    Giet het bosbessenmengsel in de vormpjes en bedek ze met plastikfolie.
    Zet de soufflé minstens 8 uur in de diepvries.

    Haal de ijssoufflé net voor het opdienen uit de diepvries.
    Haal de soufflé uit de vormpjes en schik ze op de borden.

    Werk af met een paar verse bosbessen en een beetje aardbeicoulis.

                                  


    Categorie:Desserten
    05-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauwfilet met blanke botersaus.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 kabeljauwfilets
    peper & zout
    olijfolie
    margarine
    takje dille

    Voor de saus:

    3 sjalotjes
    20 cl droge witte wijn
    5 cl witte wijnazijn
    250 gr koude boter
    peper en zout


    Kuis en snipper de sjalotjes fijn. Verwarm in een pannetje de witte wijn, de wijnazijn en doe daar de sjalotjes bij.
    Laat dit rustig inkoken tot de vloeistof bijna allemaal verdampt is.

    Kruid ondertussen de kabeljauwfilets met peper en zout. Verwarm de olijfolie met de margarine in een pan en bak hierin de kabeljauwfilets mooi gaar. Haal ze uit de pan en hou ze warm.

    Werk nu de saus verder af, snij de boter in kleine blokjes en voeg ze één voor één toe aan de saus, blijf ondertussen steeds roeren in de saus. Als al de boter toegevoegd is kruiden met peper en zout.

    Giet de saus nu door een fijne zeef en dresseer de vis met de saus op de borden. Werk af met een plukje dille.

    Lekker met aardappelpuree en een gratin van venkel! (voor het recept van de venkelgratin kijk bij de categorie "aardappels en groenten")


                             


    Categorie:Hoofdgerechten - Vis

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs