Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde.
Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak.
Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten.
Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen!
Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
31-05-2011
Kersentaart.
Je kan deze taart ook perfect bakken met opgelegde kersen. Laat deze dan wel heel goed uitlekken.
Ingrediënten voor 8 personen:
1 vel kruimeldeeg 500gr ontpitte kersen 3 el cristalsuiker 80 ml room 1 ei 1 el kirch
Bekleed een bakvorm met het kruimeldeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg.
Verdeel de kersen over het deeg en strooi er 2 el suiker over.
Bak de taart 15 min. in een voorverwarmde oven op 190°.
Klop ondertussen het ei op met de room, 1 el suiker en de kirch. Haal de taart uit de oven en giet het beslag erover.
Zet de taart terug in de oven en laat ze nog zo'n 35 min. verder bakken.
Smakelijk!
Categorie:Taarten, cake en gebak
29-05-2011
Kip Bigarade.
Dit is een klassieker bij ons en tevens het lievelingsgerecht van Kerim en Nils.
Schil de sinaasappels en zorg dat je het witte velletje er mee af hebt. Snij nu met een scherp mesje de partjes los tussen de vliesjes en vang het sap op.
Schil de ananas, zorg dat alle donkere puntjes eruit zijn en snij in vingerdikke schijven. Verwijder de harde kern met een appelboor.
Bak nu de kipfilets langs beide zijden in de hete olijfolie en kruid ze met peper en zout. Bak ondertussen in een andere pan de ananas in een beetje margarine. Als de kipfilets klaar zijn haal je ze uit de pan en hou ze samen met de anans warm onder aluminiumfolie in een oven op 50°.
Blus het aanbaksel in de pan met een scheutje Cointreau en giet er het appelsiensap bij. Voeg er de gevogeltefond aan toe en laat een beetje inkoken. Als je de saus graag wat dikker hebt kan je er wat bruine Sauseline aan toevoegen.
Warm de partjes sinaasappel op in de magnetron.
Schik de kipfilets en het fruit op warme borden en werk af met de saus. Lekker met kroketjes!
Categorie:Hoofdgerechten - Gevogelte
27-05-2011
Kersenclafoutis.
Het is volop kersentijd en dus het ideale moment om een authentieke kersenclafoutis te maken. In het oorspronkelijke recept van clafoutis worden steeds kersen gebruikt die niet ontpit zijn. Dat zou de smaak ten goede komen. Je kan ze natuurlijk ook ontpitten als je dat wilt.
Ingrediënten voor 8-10 personen:
500 gr verse kersen 60 gr bloem 90 gr cristalsuiker 4 eieren 2,5 dl melk 25 gr gesmolten boter boter om in te vetten bloemsuiker
Verwarm de oven voor op 180°. Vet een ondiepe ovenschotel in met boter.
Leg de kersen in de ovenschaal.
Maak het beslag: zeef de bloem in een kom, voeg de suiker toe. Meng er langzaam de losgeklopte eieren, melk en boter aan toe en klop tot een glad beslag.
Giet het beslag over de kersen en bak de clafoutis zo'n 30 tot 35 min. in de oven op 180°. Bestrooi met bloemsuiker en dien warm op.
Categorie:Desserten
26-05-2011
Margarita-roomijs.
Een topper! Het recept komt uit het boek: "Nigella express" van Nigella Lawson.
Ingrediënten voor 8-10 personen:
1,25 dl limoensap 30 ml Tequila 45 ml Cointreau 150 gr poedersuiker 5dl slagroom
Giet het limoensap, de Tequila en de Cointreau in een kom en roer de suiker erdoor. Goed opkloppen tot de suiker is opgelost.
Giet de room erbij en klop het mengsel op tot het dik en lobbig is, maar niet stijf.
Schep het mengsel in een diepvriesdoos en zet minstens één nacht in de diepvries.
Rasp voor het serveren een beetje limoenschil over het ijs!
Smakelijk! Het is een super eenvoudig recept en het resultaat is echt overheerlijk!