Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    31-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersentaart.

    Je kan deze taart ook perfect bakken met opgelegde kersen. Laat deze dan wel heel goed uitlekken.

    Ingrediënten voor 8 personen:

    1 vel kruimeldeeg
    500gr ontpitte kersen
    3 el cristalsuiker
    80 ml room
    1 ei
    1 el kirch


    Bekleed een bakvorm met het kruimeldeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg.

    Verdeel de kersen over het deeg en strooi er 2 el suiker over.

    Bak de taart 15 min. in een voorverwarmde oven op 190°.

    Klop ondertussen het ei op met de room, 1 el suiker en de kirch. Haal de taart uit de oven en giet het beslag erover.

    Zet de taart terug in de oven en laat ze nog zo'n 35 min. verder bakken.

    Smakelijk!

                                        


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    29-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip Bigarade.

    Dit is een klassieker bij ons en tevens het lievelingsgerecht van Kerim en Nils.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 kipfilets
    2 sinaasappels
    1 verse ananas of 1 blik ananasschijven
    0,5 dl vers sinaasappelsap
    olijfolie
    margarine
    peper & zout
    2 soeplepels gevogeltefond
    Cointreau
    Bruine Sauseline

    Schil de sinaasappels en zorg dat je het witte velletje er mee af hebt. Snij nu met een scherp mesje de partjes los tussen de vliesjes en vang het sap op.

    Schil de ananas, zorg dat alle donkere puntjes eruit zijn en snij in vingerdikke schijven. Verwijder de harde kern met een appelboor.

    Bak nu de kipfilets langs beide zijden in de hete olijfolie en kruid ze met peper en zout. Bak ondertussen in een andere pan de ananas in een beetje margarine. 
    Als de kipfilets klaar zijn haal je ze uit de pan en hou ze samen met de anans warm onder aluminiumfolie in een oven op 50°.

    Blus het aanbaksel in de pan met een scheutje Cointreau en giet er het appelsiensap bij. Voeg er de gevogeltefond aan toe en laat een beetje inkoken. Als je de saus graag wat dikker hebt kan je er wat bruine Sauseline aan toevoegen.

    Warm de partjes sinaasappel op in de magnetron.

    Schik de kipfilets en het fruit op warme borden en werk af met de saus. Lekker met kroketjes!

                                        


    Categorie:Hoofdgerechten - Gevogelte
    27-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersenclafoutis.

    Het is volop kersentijd en dus het ideale moment om een authentieke kersenclafoutis te maken.
    In het oorspronkelijke recept van clafoutis worden steeds kersen gebruikt die niet ontpit zijn. Dat zou de smaak ten goede komen. Je kan ze natuurlijk ook ontpitten als je dat wilt.

    Ingrediënten voor 8-10 personen:

    500 gr verse kersen
    60 gr bloem
    90 gr cristalsuiker
    4 eieren
    2,5 dl melk
    25 gr gesmolten boter
    boter om in te vetten
    bloemsuiker

    Verwarm de oven voor op 180°.
    Vet een ondiepe ovenschotel in met boter.

    Leg de kersen in de ovenschaal.

    Maak het beslag: zeef de bloem in een kom, voeg de suiker toe. Meng er langzaam de losgeklopte eieren, melk en boter aan toe en klop tot een glad beslag.

    Giet het beslag over de kersen en bak de clafoutis zo'n 30 tot 35 min. in de oven op 180°.
    Bestrooi met bloemsuiker en dien warm op.

                                    


    Categorie:Desserten
    26-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Margarita-roomijs.

    Een topper! Het recept komt uit het boek: "Nigella express" van Nigella Lawson.

    Ingrediënten voor 8-10 personen:

    1,25 dl limoensap
    30 ml Tequila
    45 ml Cointreau
    150 gr poedersuiker
    5dl slagroom

    Giet het limoensap, de Tequila en de Cointreau in een kom en roer de suiker erdoor. Goed opkloppen tot de suiker is opgelost.

    Giet de room erbij en klop het mengsel op tot het dik en lobbig is, maar niet stijf.

    Schep het mengsel in een diepvriesdoos en zet minstens één nacht in de diepvries.

    Rasp voor het serveren een beetje limoenschil over het ijs!


                                                          

    Smakelijk! Het is een super eenvoudig recept en het resultaat is echt overheerlijk!


    Categorie:Desserten

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs