Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde.
Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak.
Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten.
Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen!
Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
14-03-2012
Citroentaart met meringue.
Op aanvraag hier het recept van mijn citroentaart!
Ingrediënten:
één zanddeegbodem zeste van 2 biologische citroenen sap van 3 citroenen 130 gr boter 130 gr bloemsuiker 4 eieren
Voor de meringue: 3 eiwitten 150 gr kristal suiker
Leg de zanddeegbodem in een springvorm en druk goed aan. Bak de deegbodem "blind" (met een vulling van bv. droge erwten) gedurende 15 min in een voorverwarmde oven van 180°. Neem de vulling van de bodem en bak nog 10 min verder. Laat de bodem afkoelen.
Rasp de schil van 2 citroenen heel dun en pers 3 citroenen uit. Breng het citroensap met de zeste , de suiker en de boter aan de kook tot de suiker opgelost is. Neem dan van het vuur. Pak een paar eetlepels van het sap en roer dat door de losgeslagen eieren. Roer dit mengsel nu door de rest van het sap en laat terug even koken tot het mengsel begint te binden. Laat een beetje afkoelen en giet de citroencrème dan op de taartbodem. Laat een paar uur afkoelen in de ijskast.
Klop voor de meringue de 3 eiwitten stijf en voeg er geleidelijk de suiker aan toe. Spuit mooie toefjes van de meringue op de taart en bruin de meringue met een gasbrander of zet de taart even onder de grill.