Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    30-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kweeperengelei


    Een gelei waar wel wat werk aan is maar met een heerlijk resultaat.

    Ingrediënten:

    kweeperen
    kristalsuiker
    citroen

    Eerst moet je het donzige laagje van de kweeperen afwassen, dat gaat makkelijk met een schuursponsje.
    Daarna snij je de vruchten in stukken. Verwijder enkel de rotte of aangestoken plekken, al de rest mag mee in de pot.
    Overgiet de kweeperen met water tot ze net onder staan en voeg het citroensap toe (neem 1 citroen per 2 kg kweeperen)
    Breng aan de kook en laat koken tot de vruchten zacht zijn. Laat alles nu een paar uur of een nacht trekken.

    Giet de kweeperen door een linnen doek en vang het sap op.
    Per liter sap neem je 800gr suiker. Breng dit sap nu terug aan de kook met de suiker en laat koken tot de gelei begint op te stijven. Je kan dit contoleren door een druppel gelei op een koud bord te gieten. Stijft deze direct op dan is de gelei klaar.

                                      

                                    


    Categorie:Confituur en gelei
    20-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viscrumble

    Een heerlijke visschotel die je volledig op voorhand kan klaarmaken en dan enkel een half uurtje voor het opdienen in de oven moet zetten.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    400 gr kabeljauw
    400 gr zalm
    120 gr harde kaas (ik gebruik een Templais fleuron of een oude Comté)
    80 gr bloem
    80 gr boter
    sap van 1 citroen
    flink wat bieslook

    Maak eerst de crumble.
    Snij de kaas in stukken en mix hem samen met de bloem in de Magimix (er mogen nog wat brokjes in zitten). Doe de boter erbij en mix nog even tot je "crumbles" krijgt. 

    Snij de stukken kabeljauw en zalm in gelijke stukken. Leg een laag kabeljauw in een ovenschotel. De bieslook fijn snijden en de helft over de vis strooien. Giet er dan de helft van het citroensap over.
    Leg nu de zalm er bovenop en strooi er weer bieslook over en de rest van het citroensap.

    Bedek de vis met de kaascrumble.

    Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 200° en laat hem zo'n 25 minuten bakken. Eventueel zet je de schotel nog een 5-tal minuutjes onder de grill zodat het korstje knapperig wordt.

    Natuurlijk kan je ook andere vis gebruiken, maar neem wel stevige vissoorten.

                                    


    Categorie:Hoofdgerechten - Vis
    17-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruimenconfituur

    Een paar weken geleden was het weer tijd om pruimencofituur te maken.
    Zoals jullie al wel weten wonen wij hier in de "pruimenstreek". De "Pruneaux d'Agen" worden geteeld om te drogen maar je kan er natuurlijk ook confituur van maken!

    Ingrediënten:

    Per kilo pruimen neem je 1 kilo cristalsuiker

    Was de pruimen en ontpit ze. Snij ze in 4.

    Neem bij voorkeur een koperen ketel en doe de pruimen en de suiker erin. (zeker géén water bijdoen!!!)
    Breng aan de kook en roer regelmatig. Zet ondertussen een testbordje in de frigo.
    De confituur moet een tijdje koken, afhankelijk van de hoeveelheid. Als je ziet dat hij begint te dikken neem je het bordje uit de frigo en doe je er een paar druppels op. Als die opstijven is de confituur klaar.

    Neem propere potten met een schroefdeksel en doe de gloeiend hete confituur direkt in de potten. Sluit ze goed af.
    Laten afkoelen en dan is de confituur klaar!

                                    


    Categorie:Confituur en gelei
    12-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeuf bourguignon

    Een klassieker op de wijze van "Au cercle des chênes" !

    Ingrediënten:

    voor 6 personen

    1 kg mager rundsstoofvlees
    200 gr spekblokjes
    300 gr kleine stoofajuintjes
    300 gr champions
    3 dl rode wijn (ik gebruik een Cahorswijn)
    1 bosje tuinkruiden
    peper & zout
    3 el bloem
    margarine & olijfolie

    Bak het vlees, in margarine, op een hoog vuur langs alle kanten mooi aan in een pan.

    Haal de stukken vlees uit de pan en doe ze in een kookpot. Verwarm de wijn en giet die bij het vlees. Voeg het bosje tuinkruiden toe (laurier, tijm, enz... )
    Zet de pot op het vuur en laat het vlees stoven.

    Ondertussen bak je het spek knapperig in de pan waar je het vlees in aanbakte. Strooi er de bloem over en roer goed. Blus met een beetje water en giet dit na een uurtje bij het vlees. Kruid met peper en zout.

    Giet eventueel nog wat water bij het vlees als het te droog wordt.

    Kuis de champions en de uitjes. Bak de uitjes in een beetje olijfolie tot ze wat kleur hebben. Hou ze apart. Bak nu de champions ook even aan in een beetje olijfolie en voeg ze bij de uitjes.

    Als het vlees bijna gaar is doe je de uitjes en de champions erbij en je laat dit zo nog even stoven tot het vlees echt gaar is. Haal het kruidentuiltje eruit en kruid eventueel nog bij met peper en zout. Als de sus nog niet genoeg gebonden is kan je dit makkelijk doen met wat "Sauceline ".

    Laat het vlees op een zacht vuurtje stoven en reken op zeker dik 2 uur!

                                       


    Categorie:Hoofdgerechten - Vlees
    08-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisutaart

    Een "machtig" dessert, dus een klein stukje is zeker voldoende na een uitgebreide maaltijd!

    Ingrediënten:

    200 gr boudoirs
    60 ml boter
    40 ml sterke koffie
    40 ml Amaretto
    230 gr volle platte kaas
    230 gr mascarpone
    210 gr cristalsuiker
    2 eieren
    35 gr vloeiende bloem
    een springvorm van 20cm

    Verkruimel de boudoirs en meng met de koffie en de gesmolten boter.
    Leg een bakpapier in de springvorm en doe het boudoirmengsel erin, druk het goed aan. Zet in de koelkast.

    Klop de platte kaas samen met de mascarpone, de suiker en de Amaretto, tot een luchtige massa. Voeg er de eieren en als laatste de bloem aan toe, en roer mooi glad.

    Neem de boudoirbodem uit de ijskast en schep de kaascrème erop.

    Bak de taart 40 tot 45 min. in een voorverwarmde oven op 175°.
    Laat de taart afkoelen en zet hem dan een paar uur in de ijskast.

    Haal een uurtje voor het opdienen uit de ijskast, dan is de taart het lekkerst!

     
                                    


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    07-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatentaart met mozarella

    Hier zijn we eindelijk terug met nieuwe receptjes. Tijdens het hoogseizoen ontbreekt het mij echt aan tijd om me met onze kookblog bezig te houden, maar nu het weer wat rustiger wordt gaan we er weer invliegen!



    Een klassieker in "Au cercle des chênes" is deze tomatentaart met mozarella. Ik maak tomatentaart op heel veel verschillende manieren, maar deze is toch wel een erg lekkere variatie op de gewone tomatentaart.

    Ingrediënten:

    1 taart is goed voor zo'n 8 personen

    1 plak kruimeldeeg
    6 tot 8 tomaten
    250 gr mozarella
    60 gr geraspte gruyère
    2 soeplepels mosterd
    2 soeplepels olijfolie
    basilicum

    Snij de tomaten en de mozarella in schijven en laat de tomaten een paar uur uitdruppen voordat je ze gebruikt.

    Leg het kruimeldeeg in een taartvorm en bak het 10 minuten "blind" in een voorverwarmde oven op 180°.
    Haal uit de oven en laat even afkoelen.

    Smeer de mosterd uit op de bodem van de taart. Verdeel de gruyère erover. Leg er nu de tomatenschijfjes en de mozarella op.
    Snipper de basilicum fijn en strooi over de taart. Druppel er nu de olijfolie op.

    Bak de taart 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.

    Smakelijk!

                                    


    Categorie:Voorgerechten

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs