Een gelei waar wel wat werk aan is maar met een heerlijk resultaat.
Ingrediënten:
kweeperen kristalsuiker citroen
Eerst moet je het donzige laagje van de kweeperen afwassen, dat gaat makkelijk met een schuursponsje. Daarna snij je de vruchten in stukken. Verwijder enkel de rotte of aangestoken plekken, al de rest mag mee in de pot. Overgiet de kweeperen met water tot ze net onder staan en voeg het citroensap toe (neem 1 citroen per 2 kg kweeperen) Breng aan de kook en laat koken tot de vruchten zacht zijn. Laat alles nu een paar uur of een nacht trekken.
Giet de kweeperen door een linnen doek en vang het sap op. Per liter sap neem je 800gr suiker. Breng dit sap nu terug aan de kook met de suiker en laat koken tot de gelei begint op te stijven. Je kan dit contoleren door een druppel gelei op een koud bord te gieten. Stijft deze direct op dan is de gelei klaar.

|