Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    04-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde spruitjesstoemp

    Een echt winters gerecht en dat zal hier dus tijdens de table d'hôtes niet op tafel komen.
    Ik ben zelf niet zo'n spruitjesliefhebber, maar zo vond ik ze wel super lekker!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    1 kg pureeaardappelen
    1 kg spruitjes
    4 el room
    100 gr gemalen Comtékaas
    100 gr Roquefort in blokjes
    250 gr gerookte spekblokjes
    1 eidooier
    olijfolie
    peper en muskaatnoot

    Kook de aardappelen en de spruitjes apart gaar, giet af en snij de spruitjes in 4.

    Bak de spekblokjes even in een beetje olijfolie zodat ze knapperig zijn. Meng de spruitjes en de blokjes Roquefort eronder.

    Stamp de aardappels fijn, meng er de room, 50 gr van de Comtékaas en de eidooier onder.

    Meng nu het spruitjesmengsel onder de puree en schep alles in een ovenschotel. Bestrooi met de rest van de Comtékaas.

    Zet alles nog 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200° en laat de laatste 5 minuten nog even gratineren onder de grill.

                                                           
                                                         


    Categorie:Hoofdgerechten - Vlees
    09-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde paprika's met tomatensaus

    Een klassieker!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 rode paprika's
    500 gr gemengd gehakt
    100 gr paneermeel
    1 ei
    2 teentjes look
    1 ui
    peper-zout-muskaatnoot


    Ui en knoflook kuisen en heel fijn snipperen.
    Maak het gehakt op met het paneermeel, ei, de ui en look en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
    Snij de paprika in 2 en ontpit ze. Vul de paprika's op met het gehaktmengsel.
    Verwarm de oven voor op 200°.
    Zet de paprika's in een ovenschaal en overgiet ze met een beetje olijfolie. Bak ze zo'n 30 tot 40 minuten in de warme oven. Als ze te bruin worden dek ze dan af met een vel aluminiumfolie.


    De tomatensaus:

    6 tomaten
    1 teentje look
    1 wortel
    1 ui
    peper & zout
    basilicum
    olijfolie
    2 el mascarpone

    Ontvel en ontpit de tomaten.
    Wortel, ui en knoflook kuisen en fijn snipperen.
    De ui en look aanstoven in een beetje olijfolie. De wortel en tomaten bijvoegen en zachtjes laten stoven tot alles gaar is (voeg eventueel een beetje water toe).
    Mix de saus, maar er mogen nog wat stukjes inzitten.
    Kruid naar smaak met peper & zout, voeg er een paar lepels mascarpone aan toe en snipper er wat basilicum in.


    Serveer de paprika's met de tomatensaus en rijst of pasta.
    Smakelijk!


                                    


    Categorie:Hoofdgerechten - Vlees
    04-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsfricassee

    Ik maak mijn kalfsfricassee nog steeds klaar zoals mijn moeder het me leerde. Je kan ook makkelijk een dubbele portie klaarmaken en de overschot invriezen.

    Ingrdiënten:

    Voor 8 personen

    1,5 kg kalfsvlees
    300 gr gehaktballetjes
    300 gr champions
    peper & zout
    sap van 1 citroen
    margarine

    Braad het vlees aan alle kanten aan in de hete margarine. Werk met kleine porties tot al het vlees mooi dicht geschroeid is.
    Voeg dan water toe tot het vlees net onder staat, en laat op een zacht vuur sudderen tot het vlees bijna gaar is.
    Braad ondertussen de gehaktballetjes ook aan en voeg ze bij het vlees.

    Reinig de champions, snij ze in schijfjes en stoof ze even aan in een beetje margarine. Voeg ze bij het vlees en breng op smaak met peper en zout en het citroensap.
    Bind de saus met sauceline.

    Dien de kalfsfricasee op met rijst, puree of frietjes.

                                         


    Categorie:Hoofdgerechten - Vlees
    12-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeuf bourguignon

    Een klassieker op de wijze van "Au cercle des chênes" !

    Ingrediënten:

    voor 6 personen

    1 kg mager rundsstoofvlees
    200 gr spekblokjes
    300 gr kleine stoofajuintjes
    300 gr champions
    3 dl rode wijn (ik gebruik een Cahorswijn)
    1 bosje tuinkruiden
    peper & zout
    3 el bloem
    margarine & olijfolie

    Bak het vlees, in margarine, op een hoog vuur langs alle kanten mooi aan in een pan.

    Haal de stukken vlees uit de pan en doe ze in een kookpot. Verwarm de wijn en giet die bij het vlees. Voeg het bosje tuinkruiden toe (laurier, tijm, enz... )
    Zet de pot op het vuur en laat het vlees stoven.

    Ondertussen bak je het spek knapperig in de pan waar je het vlees in aanbakte. Strooi er de bloem over en roer goed. Blus met een beetje water en giet dit na een uurtje bij het vlees. Kruid met peper en zout.

    Giet eventueel nog wat water bij het vlees als het te droog wordt.

    Kuis de champions en de uitjes. Bak de uitjes in een beetje olijfolie tot ze wat kleur hebben. Hou ze apart. Bak nu de champions ook even aan in een beetje olijfolie en voeg ze bij de uitjes.

    Als het vlees bijna gaar is doe je de uitjes en de champions erbij en je laat dit zo nog even stoven tot het vlees echt gaar is. Haal het kruidentuiltje eruit en kruid eventueel nog bij met peper en zout. Als de sus nog niet genoeg gebonden is kan je dit makkelijk doen met wat "Sauceline ".

    Laat het vlees op een zacht vuurtje stoven en reken op zeker dik 2 uur!

                                       


    Categorie:Hoofdgerechten - Vlees
    25-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijnstoofpotje


    Een paar weken geleden zat er een everzwijn in ons kippenhok, het ganse verhaal kan je lezen op onze blog: http://www.bloggen.be/aucercledeschenes/ 
    Ik kreeg toen van de jagers een mooi stuk everzwijnenvlees van bijna 3 kg en ik heb er een stoofpotje van gemaakt. Het was de eerste keer dat ik everzwijn klaarmaakte en al zeg ik het zelf, het resultaat mocht er zijn!

    Vermits het vlees 24 uur moet marineren moet je er wel een dag op voorhand aan beginnen.

    Ingrediënten voor 6 personen:

    Voor de marinade: 1 ui, 1 sjalot, 1 raap, 2 wortels, 1 teentje look, 1 "bouquet garni", rode wijn, enkele kruidnagels, peterselie, peper en zout

    Voor de bereiding: 1,2 kg everzwijn, 2 uien, 200 gr spek in blokjes, 300 gr champions, olijfolie, 30 cl Armagnac, 200 gr gedroogde pruimen van Agen


    Laat de gedroogde pruimen 24 uur marnineren in de Armagnac.

    Doe in een kom alle ingrediënten voor de marinade en het everzwijnenvlees in blokjes. De groenten snij je in kleine stukken. Goed kruiden met peper en zout. Gebruik voldoende rode wijn zodat het vlees onder staat.
    Laat dit 24 uur marineren.

    Neem nu het vlees uit de marinade en laat het uitlekken. Verwarm de olijfolie in een pan, braad de stukken vlees mooi aan en hou het apart.
    Snij de uien fijn en stoof deze even aan. Ook het spek en de champions bak je aan en hou je apart.

    Neem nu een stoofpot en doe het vlees erin samen met de marinade en de gestoofde uien. Laat dit stoven tot het vlees zacht is (reken op een 2-tal uren). Voeg er dan het spek en de champions, en de pruimen met de armagnac bij. Laat alles nog een 10-tal min. stoven.

        

                                  Het gemarineerde vlees.                                                      Het stoofpotje van everzwijn.


    Categorie:Hoofdgerechten - Vlees

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs