Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    30-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitekaasbolletjes met pruimen van Agen en bieslook.

    Dit is een variatie op de geitenkaasbolletjes met abrikozen en sesamzaad waarvan het recept ook bij de categorie "hapjes" staat.

    Ingrediënten:

    Voor 8 personen

    100 gr zachte jonge geitenkaas
    2 gedroogde pruimen van Agen
    bieslook

    Snij de pruimen in fijne dobbelsteentjes.
    Neem een beetjes geitenkaas en doe er wat van de stukjes pruim bij. Maak er mooie bolletjes van.

    Snij de bieslook fijn en rol de geitenkaasbolletjes door de bieslook. Laat nog even opstijven in de ijskast.

                                                               


    Categorie:Hapjes
    22-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloen met Bayonneham.

    Een klassiek voorgerechtje maar het blijft lekker, zeker bij zonnig en warm weer smaakt het fris en fruitig.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    1 Charentais meloen
    6 sneetjes Bayonneham (andere mag natuurlijk ook)
    bieslook
    munt
    6 el olijfolie
    2 el balsamicoazijn
    1 koffielepel vloeibare honing
    zout & peper van de molen

    Snij de meloen in 2 en verwijder de pitten. Snij elke helft in 6 parten en schil ze.
    Snij de ham in de lengte in 2 en rol rond elk partje meloen een stuk ham.
    Snipper wat bieslook en een paar takjes munt fijn.
    Maak een vinaigrette met de olie, azijn, honing, peper, zout en de kruiden.
    Verdeel de meloen over de borden en giet er een beetje vinaigrette over of naast. Garneer met een muntblaadje.


                                    

     


    Categorie:Voorgerechten
    18-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje met spekjes, appel, walnoten en rozijntjes

    Ingrediënten voor 4 personen:

    gemengde sla
    1 "Pink Lady" appel
    300 gr spekjes
    2 eetlepels walnoten
    2 eetlepels blonde rozijntjes
    een paar geschaafde parmesaankrullen
    12 kerstomaatjes

    Voor de vinaigrette:

    6 el notenolie
    2 el rode wijnazijn
    2 el ahorsiroop
    peper van de molen
    zout

    Verdeel de sla, de walnoten, de rozijntjes en de in 2 gesneden kerstomaatjes over de borden.
    Snij de appel in 4, haal het klokhuis eruit en snij hem in fijne reepjes, verdeel over de sla.
    Bak de spekjes knapperig in een beetje olijfolie, laat ze een beetje afkoelen en verdeel dan over de sla. Versier met de parmesaankrullen.

    Meng al de ingrediënten voor de vinaigrette en verdeel over de slaatjes.

                             


    Categorie:Voorgerechten
    14-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème brûlée

    Een receptje speciaal voor Daphne, die we samen met haar familie voor de 3de keer terug zien in augustus!

    Crème brûlée kan je hier in ieder restaurantje eten als dessert. Spijtig genoeg wordt deze nog zelden echt vers klaargemaakt en gebruikt men in veel restaurants een kant en klare crème, waar ze nog enkel het suikerlaagje moeten op branden!

    Maar ik maak dus nog steeds echt verse crème brûlée, en dat blijft toch echt wel de beste.

    Ingrediënten voor 10 personen:

    9 dl volle room
    3 vanillestokjes
    120 gr cristalsuiker
    9 eierdooiers

    kristalsuiker voor het karamellaagje

    Snij de vanillestokjes in twee en schraap het merg eruit. Doe de vanillestokjes, de merg en 60 gr suiker bij de room en breng de room aan de kook.
    Meng de dooiers met  de andere 60 gr suiker en klop dit op tot het mengsel bijna wit ziet.
    Giet voorzichtig de kokende room door een zeef bij het eimengsel.

    Verdeel alles over lage schaaltjes. Zet de schaaltjes in een "bain marie" in de voorverwarmde oven op 110° gedurende 30 min.

    Haal de crèmes uit de oven en laat ze afkoelen. Zet ze liefst een paar uur in de ijskast.

    Voor het opdienen strooi je een klein laagje cristalsuiker over de crèmes en brandt ze onder de grill of met een gasbrander.

                                    


    Categorie:Desserten
    11-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolstoemp met zure room en grijze garnalen.

    Ik heb bij deze stoemp kabeljauw geserveerd maar het kan natuurlijk ook met andere vis of eventueel met vlees.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    1 kleine bloemkool
    4 aardappelen
    200 gr gepelde grijze garnalen
    1 dl boter
    1 ei
    bieslook
    4 dikke eetlepels zure room
    peper & zout & muskaatnoot

    Kook de bloemkool en de aardappelen gaar. Giet ze af en voeg er de boter en het losgeroerde ei aan toe en kruid met peper, zout en muskaatnoot. Stamp fijn met een pureestamper (er mogen nog wat kleine stukjes inzitten).
    Hak de bieslook fijn, zorg dat je een 2-tal eetlepels hebt.
    Neem de zure room (of neem gewone room en voeg er een paar druppels citroensap aan toe), kruid hem met peper van de molen en zout en voeg er de bieslook aan toe.
    Neem een ring en doe daar de puree in. Druk goed aan. Verwijder de ring, lepel de zure room op de bloemkoolpuree en werk af met de garnaaltjes.

                              


    Categorie:Aardappels&groenten
    08-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruschetta met tomatenpesto

    Ingrediënten

    50 gr zongedroogde tomaten
    2 ontvelde en ontpitte tomaten
    20 gr pijnboompitten
    1 teentje look
    50 gr gemalen parmezaan
    een paar lepels olijfolie
    peper van de molen en zout
    een paar blaadjes basilicum
    stokbrood

    Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in de keukenrobot en mix fijn.
    Voeg zoveel olijfolie toe tot je een smeerbare pesto krijgt.

    Snijd het stokbrood in plakken en toast het licht, of leg het onder de grill. Laat het brood even afkoelen.

    Smeer de pesto op het brood en serveer.

                              


    Categorie:Hapjes
    06-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienmousse

    Tijdens het aardbeienseizoen proberen we natuurlijk zoveel mogelijk te genieten van deze heerlijke vruchten!

    Ingrediënten voor 8 personen:

    1 kg aardbeien
    250 gr mascarpone
    150 gr bloemsuiker
    500 cl slagroom

    Mix de helft van de aardbeien tot een coulis.
    Klop de slagroom op met de suiker.
    Klop nu in een andere kom de mascarpone luchtig met 2/3 de van de gemixte aardbeien. Meng de slagroom hier voorzichtig onder.

    Snij de overgebleven aardbeien in stukken maar hou er 8 apart voor de afwerking.

    Neem 8 glazen en leg onderaan een laagje aardbeien. Lepel er nu wat van het aardbeimousse mengsel op. Leg er nu weer een laagje aardbeien op en nogmaals een laag mousse. Verdeel nu de overgebleven coulis over de glazen.

    Werk eventueel af met een toefje slagroom en een hele aardbei. Laat nog een paar uurtjes opstijven in de ijskast alvorens de mousse te serveren. 

                          


    Categorie:Desserten
    03-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met cider en appeltjes.

    Een recept dat ik al vele jaren maak en altijd met veel succes.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    600 gr kippefilet
    4 appels
    1 ui
    200 ml cider
    200 ml magere room
    100ml water
    1 kippebouillonblokje
    olijfolie
    margarine
    bloem
    peper & zout

    Snijd de kipfilets in blokjes en bak ze langs alle kanten aan in olijfolie.
    Kuis de ui en snij hem fijn. Fruit hem in een beetje olie en voeg de gefruite ui bij de kip. Kruid met peper en zout. Bestrooi de kip met 2 eetlepels bloem en meng goed. Giet de cider erbij en 100 ml water en verkruimel het bouillonblokje er in. Laat even sudderen voeg de room erbij.

    Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij de appels in schijven van 0,5 cm. Smelt de margarine in een pan en bak er de appelschijven in tot ze kleuren.

    Giet de kip met de saus in een ovenschotel en verdeel de appelschijfjes erover. Zet de schotel nog 20 minuten in de oven op 180°.


    Ik geef hierbij pasta of kroketjes.

                                    


    Categorie:Hoofdgerechten - Gevogelte

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs