Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    31-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2012!



              


    Categorie:Divers
    26-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitekaasbolletjes met een notenkorstje.

    Ingrediënten voor 8 personen:


    100 gr zachte jonge geitenkaas
    een mengeling van noten bv: okkernoten - hazelnoten - amandelen - pistachenoten

    Hak de noten fijn in de keukenrobot tot je kleine "kruimels" hebt. Giet de nootjes in een soepbord.

    Rol bolletjes van de geitenkaas en rol ze door de notenmengeling. Prik de bolletjes op mooie prikkers.


                                                 


    Categorie:Hapjes
    21-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bieslookroomsaus.

    Voor de verandering eens een lekker, simpel sausje voor bij vis. Ik maakte het bij zalm met broccolimousse, trostomaatjes en pasta.

    Ingrediënten:

    1 sjalotje
    1/2 glas witte wijn
    25 cl room
    peper & zout
    olijfolie
    verse bieslook


    Kuis het sjalotje en snipper het zeer fijn. Stoof het sjalotje in een beetje olijfolie maar laat het niet kleuren.

    Giet de witte wijn erbij en laat een beetje inkoken.

    Roer nu de room eronder en kruid de saus met peper van de molen en zout. Laat de saus nog even pruttelen.

    Neem een flinke bos bieslook en snij die fijn. Roer de bieslook onder de saus en dien op met vis.

                               
                                    


    Categorie:Sauzen
    19-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mojito.

    Een lekkere,klassieke cocktail die wordt klaargemaakt als Tom hier is.

    Ingrediënten (per glas) :

    50 ml Cubaanse rum
    1/2 limoen
    verse muntblaadjes
    1 el rietsuiker
    bruiswater (of soda)
    gecrushd ijs

    Neem een stevig hoog glas.
    Snij de 1/2 limoen in 4 stukjes en doe die in het glas. Doe hierbij ongeveer 7 muntblaadjes en 1 eetlepel fijne rietsuiker. (Voor wie het graag zoeter heeft kan je wat meer suiker gebruiken)

    Neem een stamper en stamp alles zodat de smaken zich vermengen.

    Vul het glas gedeeltelijk met gecrushd ijs en overgiet met 50 ml Cubaanse rum, en vul aan met het bruiswater. Dien op met rietjes.


                


    Categorie:Drankjes
    09-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosbessen ijssoufflé.

    Ingrediënten voor 6 personen
    :

    0,5 kg bosbessen
    0,25 l slagroom
    200 gr suiker
    120 gr eiwit

    Voor de afwerking:

    een paar verse bosbessen
    aardbeicoulis


    Mix verse of diepvries bosbessen tot een coulis.

    Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe. Meng de coulis eronder. 
    Klop ook de room stijf en schep voorzichtig door het mengsel. 

    Neem muffinvormpjes en bekleed ze met plasticfolie.

    Giet het bosbessenmengsel in de vormpjes en bedek ze met plastikfolie.
    Zet de soufflé minstens 8 uur in de diepvries.

    Haal de ijssoufflé net voor het opdienen uit de diepvries.
    Haal de soufflé uit de vormpjes en schik ze op de borden.

    Werk af met een paar verse bosbessen en een beetje aardbeicoulis.

                                  


    Categorie:Desserten
    05-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauwfilet met blanke botersaus.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 kabeljauwfilets
    peper & zout
    olijfolie
    margarine
    takje dille

    Voor de saus:

    3 sjalotjes
    20 cl droge witte wijn
    5 cl witte wijnazijn
    250 gr koude boter
    peper en zout


    Kuis en snipper de sjalotjes fijn. Verwarm in een pannetje de witte wijn, de wijnazijn en doe daar de sjalotjes bij.
    Laat dit rustig inkoken tot de vloeistof bijna allemaal verdampt is.

    Kruid ondertussen de kabeljauwfilets met peper en zout. Verwarm de olijfolie met de margarine in een pan en bak hierin de kabeljauwfilets mooi gaar. Haal ze uit de pan en hou ze warm.

    Werk nu de saus verder af, snij de boter in kleine blokjes en voeg ze één voor één toe aan de saus, blijf ondertussen steeds roeren in de saus. Als al de boter toegevoegd is kruiden met peper en zout.

    Giet de saus nu door een fijne zeef en dresseer de vis met de saus op de borden. Werk af met een plukje dille.

    Lekker met aardappelpuree en een gratin van venkel! (voor het recept van de venkelgratin kijk bij de categorie "aardappels en groenten")


                             


    Categorie:Hoofdgerechten - Vis
    02-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofblaadjes met krab.

    Een klassieker!

    Ingrediënten:

    stronkjes witloof
    1 blik goede krab
    1 hardgekookt eitje
    2 el mayonaise
    peper en zout


    Kuis het witloof en haal de blaadjes uit elkaar.
     
    Haal de krab uit het blik en giet het nat eraf. Meng de krab met het fijngesneden hargekookt eitje en de mayonaise. Kruid eventueel nog bij met peper en zout.

    Leg op elk blaadje witloof een koffielepel van de krabsla.
    Klaar!

                              


    Categorie:Hapjes

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs