Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    05-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauwfilet met blanke botersaus.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 kabeljauwfilets
    peper & zout
    olijfolie
    margarine
    takje dille

    Voor de saus:

    3 sjalotjes
    20 cl droge witte wijn
    5 cl witte wijnazijn
    250 gr koude boter
    peper en zout


    Kuis en snipper de sjalotjes fijn. Verwarm in een pannetje de witte wijn, de wijnazijn en doe daar de sjalotjes bij.
    Laat dit rustig inkoken tot de vloeistof bijna allemaal verdampt is.

    Kruid ondertussen de kabeljauwfilets met peper en zout. Verwarm de olijfolie met de margarine in een pan en bak hierin de kabeljauwfilets mooi gaar. Haal ze uit de pan en hou ze warm.

    Werk nu de saus verder af, snij de boter in kleine blokjes en voeg ze één voor één toe aan de saus, blijf ondertussen steeds roeren in de saus. Als al de boter toegevoegd is kruiden met peper en zout.

    Giet de saus nu door een fijne zeef en dresseer de vis met de saus op de borden. Werk af met een plukje dille.

    Lekker met aardappelpuree en een gratin van venkel! (voor het recept van de venkelgratin kijk bij de categorie "aardappels en groenten")


                             


    Categorie:Hoofdgerechten - Vis
    10-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met een citroenkorstje.

    Ingrediënten voor 4 personen
    :

    4 zalmfilets
    1 flinke bos fijgehakte peterselie
    de geraspte schil van 1 onbehandelde citroen
    50 gr Japans paneermeel
    30 gr amandelpoeder
    een flinke scheut olijfolie
    peper & zout

    Meng de peterselie, citroenschil, broodkruim, en het amandelpoeder, kruid met peper en zout en voeg er dan olijfolie bij tot het geheel gemakkelijk kan uitgespreid worden.

    Kruid de zalmfilets met peper en zout en leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Leg op iedere zalmfilet een laagje van de citroenmengeling.

    Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200° en laat de vis 5 tot 10 minuutjes garen. Zet de vis de laatste minuut nog even onder de gril zodat het korstje mooi krokant wordt.

    Je kan er een wortel-aardappelgratin bij serveren of een gewone aardappelpuree.


                                         


    Categorie:Hoofdgerechten - Vis
    03-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelli met Sint-Jakobsvruchten en courgettesaus.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    16-20 grote Sint-Jakobsvruchten
    500 gr tagliatelli
    1 ui
    1 teentje look
    2 kleine courgettes
    peterselie
    1 kl visfumet (droog)
    200 ml room
    snuifje saffraan
    olijfolie
    margarine
    1 glas droge witte wijn
    peper & zout & Fleur de sel


    Snipper de ui en de look fijn. Snij de courgettes in kleine dobbelsteentjes.

    Fruit de ui en de look in een beetje olijfolie. Voeg de courgetteblokjes erbij en laat even sudderen. Giet de helft van de wijn erbij doe er een koffielepel visfumet bij en kruid met peper & zout. Laat sudderen maar de courgette mag knapperig blijven. Voeg de room toe en een snuifje saffraan en laat nog even inkoken.

    Ondertussen de tagliatelli koken in gezouten water.

    Bak de Sint-Jakobsvruchten langs beide kanten in een beetje margarine (niet te lang bakken!) en kruid ze met Fleur de sel en peper van de molen.
    Haal de Sint-Jakobsvruchten uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie. Blus het aanbaksel met de rest van de witte wijn en voeg dit bij de saus.
    Voeg nu ook nog een handsvol fijngehakte peterselie bij de saus.

    Schik de tagliatelli op de borden, giet de saus erover en leg daarop de Sint-Jakobsvruchten.

                                        


    Categorie:Hoofdgerechten - Vis
    28-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duivelse scampi's

    Ingrediënten voor 4 personen:

    28 scampi's
    1 wortel
    1/2 rode paprika
    1 ui
    1 teentje look
    olijfolie
    peper & zout
    2 dl droge witte wijn
    1 dl water
    1 groentebouillonblokje
    2 el ketchup
    2 el tomatenpuree
    3,5 dl room
    1/2 koffielepel piment d'Espelette
    dragon

    Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal.
    Kuis de groenten en snij in fijne blokjes. De look snipper je heel fijn.
    Verwarm een beetje olijfolie in een pan en laat de look en de ui even bakken, doe nu de wortel en paprika erbij. Doe de witte wijn, het water, de ketchup, de tomatenpuree, de room en het groentebouillonblokje bij de groentjes. Laat de saus wat indikken.
    Bak nu de scampi's in een andere pan in een beetje olijfolie aan beide zijden gedurende een 2-tal minuutjes, kruid ze met peper en zout. Blus de pan met een klein beetjes water en giet de scampi en het aanbaksel bij de saus.
    Voeg er nu een beetje piment d'Espelette bij. Proef de saus en voeg eventueel nog een beetje piment d'Espelette bij.
    Strooi wat gehakte dragon bij de saus en schik op de borden.
    Opdienen met rijst of pasta.

                                    


    Categorie:Hoofdgerechten - Vis
    20-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viscrumble

    Een heerlijke visschotel die je volledig op voorhand kan klaarmaken en dan enkel een half uurtje voor het opdienen in de oven moet zetten.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    400 gr kabeljauw
    400 gr zalm
    120 gr harde kaas (ik gebruik een Templais fleuron of een oude Comté)
    80 gr bloem
    80 gr boter
    sap van 1 citroen
    flink wat bieslook

    Maak eerst de crumble.
    Snij de kaas in stukken en mix hem samen met de bloem in de Magimix (er mogen nog wat brokjes in zitten). Doe de boter erbij en mix nog even tot je "crumbles" krijgt. 

    Snij de stukken kabeljauw en zalm in gelijke stukken. Leg een laag kabeljauw in een ovenschotel. De bieslook fijn snijden en de helft over de vis strooien. Giet er dan de helft van het citroensap over.
    Leg nu de zalm er bovenop en strooi er weer bieslook over en de rest van het citroensap.

    Bedek de vis met de kaascrumble.

    Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 200° en laat hem zo'n 25 minuten bakken. Eventueel zet je de schotel nog een 5-tal minuutjes onder de grill zodat het korstje knapperig wordt.

    Natuurlijk kan je ook andere vis gebruiken, maar neem wel stevige vissoorten.

                                    


    Categorie:Hoofdgerechten - Vis
    15-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met een peterseliekorstje

    Ik heb de zalm opgediend met aardappelpuree en een gevulde champion op een bedje van sojascheuten. Het recept van de champions vindt je bij de categorie "voorgerechten". Ik heb wel geen spek gebruikt deze keer maar gewoon wat gemalen kaas om te gratineren. Smakelijk!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 stukken zalmfilet
    een bosje peterselie
    een 3-tal sneetjes oud brood
    2 teentjes look
    1 glas droge witte wijn
    peper & zout
    olijfolie

    Verwarm de oven voor op 200°

    Neem de peterselie, de look en het brood en mix dit heel fijn. Je moet rekenen op een 4-tal lepels gehakte peterselie en een 6-tal lepels broodkruim. Kruid met peper en zout en voeg er een eetlepel olijfolie bij.

    Neem een ovenschotel en giet er wat olijfolie in. Leg de zalm er in en kruid hem met peper en zout en smeer dan een laag van het peterselie mengsel op de zalm. Voeg de witte wijn toe en zet in de oven. Laat dit een 15-tal minuten bakken op 200°. Eventueel kan je de zalm nog heel even onder de grill zetten zodat het korstje mooi bruin wordt.

      




    Categorie:Hoofdgerechten - Vis
    17-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met witloof en graanmosterd

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 kabeljauw filets
    4 stronken witloof
    1 citroen
    100 ml room
    2 el graanmosterd
    2 el honing
    1 blokje visbouillon
    olijfolie
    peper & zout

    Verwijder de buitenste blaadjes van het witloof, spoel het en snijd het in lange reepjes.
    Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de kabeljauwfilets mooi gaar. Haal ze uit de pan en hou ze warm.
    Doe het witloof met de room en de mosterd in de pan , en laat dit gaar worden. Voeg er het sap van de citroen, de honing en de visbouillon bij en kruid met peper en zout. Laat de saus wat indikken.

    Dien de kabeljauw op met aardappelpuree en het witloof.

                                 


    Categorie:Hoofdgerechten - Vis
    06-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi's met appeltjes en Calvados

    Ik lust zelf heel graag scampi's en dit is één van mijn favoriete bereidingswijzen. Simpele ingrediënten en makkelijk om te maken!

    Ingrediënten voor 4 personen:

     

    2 sjalotjes

    1 teentje look

    ongeveer 10 grote scampi’s of gamba’s per persoon

    2 appels

    1 dl Calvados

    2,5 dl room

    1 eetlepel curry

    peper & zout

    olijfolie

    gehakte peterselie

     

    Pel de sjalotjes en de look en snipper fijn. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes.

    Verhit de olijfolie in een pan en bak er de sjalotjes en look in. Roer er de curry door en blus met de Calvados. Doe er dan de appelblokjes bij en de room en kruid met peper en zout en laat nog even sudderen.

    Bak in een andere pan in een beetje olijfolie de gepelde scampi's langs weerszijden.

    Dien op met rijst of pasta en bestrooi de scampi’s met gehakte peterselie.

                              


    Categorie:Hoofdgerechten - Vis
    17-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met kaas en appel

    Ingrediënten
    :
    Voor 4 personen

    4 kabeljauwmoten
    100 gr kervel
    500 gr champions
    4 sneetjes comté
    kerriepoeder
    peper & zout
    4 zoete appels
    olijfolie/margarine of boter

    Stoof de champions aan in een beetje olijfolie en kruid ze met peper en zout.
    Leg 4 kabeljauwmoten in een ovenschotel en kruid ze ook met flink wat peper en zout. Leg op iedere moot een beetje kervel en daarop een sneetje kaas. Strooi wat kerriepoeder op de kaas en leg er dan de geschilde en in schijfjes gesneden appels bovenop. Schik de champions rond de vis en leg nog een klontje boter op de appeltjes. Zet dit ongeveer 25 min. in een op 200°voorverwarmde oven.
    Je kan er puree of pasta bij serveren.

                                   


    Categorie:Hoofdgerechten - Vis

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs