Ik lust zelf heel graag scampi's en dit is één van mijn favoriete bereidingswijzen. Simpele ingrediënten en makkelijk om te maken!
Ingrediënten voor 4 personen:
2 sjalotjes
1 teentje look
ongeveer 10 grote scampis of gambas per persoon
2 appels
1 dl Calvados
2,5 dl room
1 eetlepel curry
peper & zout
olijfolie
gehakte peterselie
Pel de sjalotjes en de look en snipper fijn. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes.
Verhit de olijfolie in een pan en bak er de sjalotjes en look in. Roer er de curry door en blus met de Calvados. Doe er dan de appelblokjes bij en de room en kruid met peper en zout en laat nog even sudderen.
Bak in een andere pan in een beetje olijfolie de gepelde scampi's langs weerszijden.
Dien op met rijst of pasta en bestrooi de scampis met gehakte peterselie.
|