Een heerlijk fris dessert!
Ingrediënten voor 4 personen :
1 rijpe ananas
4 bolletjes citroensorbet
4 el rietsuiker
een paar takjes munt
Voor de marinade:
250 ml suikerwater, rum, grenadine, rozemarijn.
Maak eerst de marinade.
Neem een kom en giet er het suikerwater in. Giet er een scheut rum bij en grenadine ( je kan er naar smaak meer of minder rum en grenadine in doen). Neem een paar takjes rozemarijn en leg die er bij in.
Snij de ananas heel fijn met een snijmachine of een mandoline. Leg ze in de marinade, dek af met folie en laat een paar uur trekken.
Maak de muntsuiker door de rietsuiker met de muntblaadjes in de magimix te mixen ( je kan dat ook in een vijzel doen).
Haal de ananas uit de marinade en verdeel over de borden.
Leg in het midden een bolletje citroensorbet en strooi wat muntsuiker op de ananas. Werk af met een paar blaadjes munt.
|