Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    08-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.

    Een heerlijk fris dessert!

    Ingrediënten voor 4 personen :

    1 rijpe ananas
    4 bolletjes citroensorbet
    4 el rietsuiker
    een paar takjes munt

    Voor de marinade:

    250 ml suikerwater, rum, grenadine, rozemarijn.


    Maak eerst de marinade.

    Neem een kom en giet er het suikerwater in. Giet er een scheut rum bij en grenadine ( je kan er naar smaak meer of minder rum en grenadine in doen). Neem een paar takjes rozemarijn en leg die er bij in.

    Snij de ananas heel fijn met een snijmachine of een mandoline. Leg ze in de marinade, dek af met folie en laat een paar uur trekken.

    Maak de muntsuiker door de rietsuiker met de muntblaadjes in de magimix te mixen ( je kan dat ook in een vijzel doen).

    Haal de ananas uit de marinade en verdeel over de borden.
    Leg in het midden een bolletje citroensorbet en strooi wat muntsuiker op de ananas. Werk af met een paar blaadjes munt.


                             


    Categorie:Desserten
    04-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaaskoekjes.

    Een klassiek kaaskoekje is altijd lekker als aperitief hapje. Je kan de mengeling van de kaas soorten aanpassen naar eigen smaak.

    Ingrediënten:

    100 gr bloem
    100 gr boter
    35 gr belegen gouda
    35 gr parmezaan
    35 gr gruyère
    1 eigeel

    Zeef de bloem in een kom en meng er de 3 soorten kaas de malse boter en het eigeel aan toe.

    Kneed met je handen alles tot een egaal deeg.

    Rol het deeg op tot een worst van 2 tot 3 cm doorsnede. Verpak het deeg in vershoud folie en laat het zeker een uurtje in de koelkast rusten.

    Verwarm de oven voor op 200°.

    Leg een vel bakpapier op een ovenschaal.

    Snij met een scherp mes schijfjes van zo'n halve centimeter breed van de rol koekjesdeeg en schik de schijfjes op het bakpapier.

    Bak de koekjes gedurende een 10-tal minuutjes tot ze goudbruin zijn.

    Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze in een blikken doos.


                          

                      


    Categorie:Hapjes

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs