Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    30-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuiderse tomaten

    Hier bij ons in het zuiden hebben groenten nog dikwijls die echte authentieke smaak. Vooral bij tomaten proef je dat ze nog echt door de zon gerijpt zijn! Vandaar dat er in de lente en zomer hier dikwijls tomaten op het menu staan.
    Als je ze klaarmaakt zoals in dit recept zijn ze in een wip klaar!

    Ingrediënten:

    1 à 2 tomaten per persoon
    olijfolie
    verse rozemarijn
    tijm
    een paar teentjes look
    peper & zout

    Verwarm de oven op 180°.
    Neem een ovenschotel en bestrijk met olijfolie.
    Halveer de tomaten en leg ze in de schotel. Kruid ze met peper en zout. Pers de look en strooi wat op iedere tomaat. Leg er ook een paar takjes rozemarijn en tijm op. Druppel er nog een beetje olijfolie over.
    Zet een 10-tal minuutjes in de warme oven.

    Smakelijk!

                               


    Categorie:Aardappels&groenten
    25-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme brie met Luikse siroop en vijgen.

    Als je geen verse vijgen hebt kan je de brie ook opdienen met peren, dat is ook zeer lekker.

    Ingrediënten:

    Voor 4 personen

    400 gr Brie
    een handvol okkernoten
    4 vijgen
    1/2 komkommer
    gemengde sla
    peper & zout
    4 eetlepels Luikse siroop
    vinaigrette van notenolie, rode wijnazijn, peper en zout

    De sla kuisen en wassen. De komkommer schillen en in dobbelsteentjes snijden.
    De brie in 8 punten verdelen en in een warme oven even onder de grill zetten.
    De siroop kruiden met peper uit de molen en een snuifje zout en dan opwarmen in de microgolfoven.
    De sla met de komkommer op de borden schikken, er okkernoten over strooien en de vinaigrette erover gieten.
    De brie op de borden schikken en de vijgen ernaast leggen. Daarna de warme siroop over de brie en de vijgen lepelen.

                              


    Categorie:Voorgerechten
    21-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatenroomsoep met balletjes.

    Een klassieker!

    Ingrediënten:

    2 uien
    2 aardappels
    1 teentje look
    1 prei
    3 wortels
    1.5 kg tomaten
    1 klein blikje tomatenpuree
    peper & zout
    2 groentebouillonblokjes
    olijfolie
    gehaktballetjes
    room

    Kuis en was de groenten en snij in stukken.
    Stoof de ui en de look in de olijfolie, doe er de prei bij en laat even stoven.
    Doe de rest van de groenten in de pot en doe er water bij tot de groenten onder staan. Voeg de bouillonblokjes en de tomatenpuree toe en kruid met peper en zout
    Breng de soep aan de kook en laat koken tot de groenten gaar zijn. Mix de soep en giet door een zeef.
    Doe de balletjes bij de soep en laat nog eens een 5-tal minuten koken.
    Giet net voor het opdienen een scheutje room in elk bord.

                           


    Categorie:Soepen
    18-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademousse "Au cercle des chênes"

    Ik gebruik dit recept al jaren en persoonlijk vind ik het de lekkerste chocolademousse die er is Wel heel calorierijk maar ja is dat niet altijd zo met lekker eten?

    Ingrediënten voor ongeveer 6 personen:

    200 gr chocolade ( minstens 70% cacao)
    3 eiwitten
    60 gr kristalsuiker
    250 ml slagroom

    Smelt de chocolade in een warmwaterbad of in de microgolfoven. Roer mooi glad. 
    Klop de slagroom tot hij in pieken blijft staan en zet dan even in de koelkast.
    Klop de eiwitten tot zeer stevig schuim en voeg er langzaam de suiker aan toe. Roer nu de chocolade voorzichtig door de eiwitten. Neem de slagroom uit de koelkast en spatel hem door chocolademengsel.
    Nu moet de chocolademousse minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

    Opdienen met een flinke dot slagroom en bestrooien met cacao of chocoladeschilfers en dan ...smullen maar.

                               


    Categorie:Desserten
    15-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met een peterseliekorstje

    Ik heb de zalm opgediend met aardappelpuree en een gevulde champion op een bedje van sojascheuten. Het recept van de champions vindt je bij de categorie "voorgerechten". Ik heb wel geen spek gebruikt deze keer maar gewoon wat gemalen kaas om te gratineren. Smakelijk!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 stukken zalmfilet
    een bosje peterselie
    een 3-tal sneetjes oud brood
    2 teentjes look
    1 glas droge witte wijn
    peper & zout
    olijfolie

    Verwarm de oven voor op 200°

    Neem de peterselie, de look en het brood en mix dit heel fijn. Je moet rekenen op een 4-tal lepels gehakte peterselie en een 6-tal lepels broodkruim. Kruid met peper en zout en voeg er een eetlepel olijfolie bij.

    Neem een ovenschotel en giet er wat olijfolie in. Leg de zalm er in en kruid hem met peper en zout en smeer dan een laag van het peterselie mengsel op de zalm. Voeg de witte wijn toe en zet in de oven. Laat dit een 15-tal minuten bakken op 200°. Eventueel kan je de zalm nog heel even onder de grill zetten zodat het korstje mooi bruin wordt.

      




    Categorie:Hoofdgerechten - Vis
    13-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoensoep met kruidenkaas

    Ik maak deze soep altijd met biologische "hokkaido" pompoenen. Neem steeds kleine pompoenen die hebben veel meer smaak dan hun uit de kluiten gewassen soortgenoten!

    Ingrediënten:

    2 oranje hokkaido pompoenen
    2 ajuinen
    2 preien
    1 teentje look
    olijfolie
    laurier en tijm, peper en zout
    3 rundsboullonblokjes
    bieslook
    1 potje kruidenkaas, type "Boursin"

    De ajuin en look pellen en fijnsnijden en fruiten in olijfolie.
    De prei kuisen, wassen en in grove stukken snijden en bij de ajuin voegen en even mee laten stoven.
    De pompoenen goed wassen, in 2 snijden en de pitten verwijderen. Dan de pompoenen met de schil aan in stukken snijden en bij de andere groenten voegen.
    Water bijgieten tot de groenten onder staan en de laurier en tijm bijvoegen en kruiden met peper en zout.
    De soep koken tot de pompoen gaar is. De laurierblaadjes en de takjes tijm verwijderen en de soep fijn mixen.
    Net voor het opdienen de kruidenkaas onder de soep roeren en afwerken met wat bieslook.

                              


    Categorie:Soepen
    11-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene tapenade met amandelen

    Tapenade is iets typisch zuiders dat meestal op toastjes of brood gesmeerd wordt. Hoofdbestanddeel zijn olijven, in dit geval groene olijven. Ook mensen die geen olijven lusten vinden deze tapenade meestal wel lekker en dat komt omdat er amandelen bijzitten die de smaak van de olijven verzachten.
    Je kan de tapenade minstens een week bewaren in de ijskast.

    Ingrediënten:

    250 gr ontpitte groene olijven
    100 gr ontvliesde amandelen
    1 soeplepel kappertjes
    6 ansjovisfilets
    olijfolie

    Mix alle ingrediënten behalve de olijfolie in een keukenrobot. Voeg dan olijfolie toe tot je een smeerbare pasta krijgt.
    Op de toastjes of brood smeren...klaar!

                               


    Categorie:Hapjes
    08-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met ricotta en zalm

    Nodig voor 8 personen:

    1 vel bladerdeeg
    200 gr gerookte zalm
    250 gr ricotta
    50 cl room
    2 eieren
    peper uit de molen & zout
    2 el verse dille

    Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er een paar gaatjes in met een vork.
    Verwarm de oven op 180°.

    Klop de ricotta samen met de room en de eieren mooi glad. Kruid met peper uit de molen en een snuifje zout. Meng er de gehakte dille onder.
    Snij de gerookte zalm in reepjes en voeg 2/3 bij het ricottamengsel. Verdeel dit nu over de taartbodem. Leg dan de overgebleven zalm bovenop het mengsel.

    Bak de quiche 20 tot 25 min in de oven op 180°.


        


    Categorie:Voorgerechten
    06-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippebillen met paprika en olijven


    Ingrediënten voor 4 personen:

    6 tomaten
    4 rode paprika's
    2 uien
    100 gr rauwe ham
    2 teentjes look
    4 kippebillen
    olijfolie
    peper & zout
    2 kl paprikapoeder
    tijm
    zwarte en groene olijven

    Bak de kippebillen in de olijfolie langs alle kanten mooi bruin en hou ze opzij.

    Pel de tomaten, snij ze in 4 en haal de zaadjes eruit.
    Pel de uien en snij ze in plakken. Snij de teentjes look heel fijn.
    Kuis de paprika's en snij ze in repen.
    Snij de rauwe ham fijn.

    Stoof nu de uien en de look in olijfolie, voeg er de paprika's aan toe. Strooi er verse tijm over en kruid met peper, zout en het paprikapoeder. Laat even stoven en doe er dan de tomaten bij, de rauwe ham en de kippebillen.
    Laat alles nog een 30-tal min. stoven tot de kip gaar is.
    Voeg er als laatste nog een paar groene en zwarte olijven bij.
    Serveer met rijst.

                                 


    Categorie:Hoofdgerechten - Gevogelte
    04-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pavlova met mango

    Ik heb deze pavlova met mango gemaakt maar in de zomer kan het natuurlijk ook met aardbeien, perziken, pruimen enz...

    Nodig voor 6 personen:

    250 gr mascarpone
    100 ml slagroom
    125 gr bloemsuiker
    100 gr meringue
    2 mango's

    Klop de mascarpone met de slagroom en 100 gr suiker mooi glad.
    Verbrokkel de meringue in grove stukken en verdeel ze over 6 glazen.
    Lepel er het mascarponemengsel over.

    Schil de mango's en pureer 1 mango met 25 gr suiker.
    Snij de andere mango in mooie blokjes.

    Giet de mangocoulis over het mascarponemengsel en verdeel daarna de blokjes mango erover. Werk af met een toefje slagroom en wat meringuepoeder.

     

      


    Categorie:Desserten
    01-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meringue

    Vermits ik in de winter veel advokaat maak heb ik altijd héél veel eiwitten over.
    Ik probeer ze voor een stuk op te gebruiken door er meringues van te maken. Kleine rozetjes voor bij de koffie of hele bakblikken vol om te gebruiken in desserts.

    Ingrediënten:

    250 gr eiwitten
    250 gr bloemsuiker
    250 gr fijne cristalsuiker

    De oven voorverwarmen op 100°

    Klop de eiwitten op met de helft van de suiker tot het is volume begint toe te nemen. Voeg er daarna de andere helft van de suiker aan toe en klop tot er zachte pieken ontstaan.

    Spuit nu rozetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier of strijk met een palet het eiwit uit over een bakplaat bekleed met bakpapier.

    Laat in de oven "drogen" gedurende minstens 1,5 u. De meringues mogen zeker niet bruin worden! Zet de oven eventueel nog wat lager.
    Laat de meringues verder afkoelen in de oven met de deur op een kier.

    Het is erg moeilijk om mooie meringues te maken en mijn rozetjes waren ook een beetje gebarsten, maar ze zijn er niet minder lekker om

                               


    Categorie:Koekjes

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs