Ingrediënten voor 4 personen:
6 tomaten 4 rode paprika's 2 uien 100 gr rauwe ham 2 teentjes look 4 kippebillen olijfolie peper & zout 2 kl paprikapoeder tijm zwarte en groene olijven
Bak de kippebillen in de olijfolie langs alle kanten mooi bruin en hou ze opzij.
Pel de tomaten, snij ze in 4 en haal de zaadjes eruit. Pel de uien en snij ze in plakken. Snij de teentjes look heel fijn. Kuis de paprika's en snij ze in repen. Snij de rauwe ham fijn.
Stoof nu de uien en de look in olijfolie, voeg er de paprika's aan toe. Strooi er verse tijm over en kruid met peper, zout en het paprikapoeder. Laat even stoven en doe er dan de tomaten bij, de rauwe ham en de kippebillen. Laat alles nog een 30-tal min. stoven tot de kip gaar is. Voeg er als laatste nog een paar groene en zwarte olijven bij. Serveer met rijst.
|