Een heerlijke amuse met een typisch ingrediënt uit onze streek: foie gras van eend.
Je kan dit ook als voorgerecht serveren maar dan zijn de porties voor 4 personen. Serveer er dan een slaatje bij.
Ingrediënten voor 8 tot 10 kleine amuse glaasjes:
120 gr verse foie gras van eend
80 gr volle melk
170 gr room
6 eierdooiers
20 gr suiker
peper & zout
speculoos
Mix de foie gras met de melk, room, suiker en de eierdooiers tot een fijne homogene massa.
Giet het mengsel in amuse glaasjes.
Verwarm de oven voor op 100°. Zet de glaasjes in een schaal met water en zet zo in de oven. Laat gedurende 45 min. bakken.
Laat de crème brûlée volledig afkoelen in de ijskast.
Verkruimel een paar speculoosjes en strooi dit op de glaasjes net voor het opdienen.
Ik heb de crème brûlée van foie gras hier gecombineerd met een spiesje van gerookte eendenborst met gedroogde pruimen en toastjes met een rillette van eend.
|