Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    07-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fusilli met gehaktballen en mozarella.


    Een lekkere pastaschotel die je op voorhand kan klaarmaken, naar een recept van Jeroen Meus.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    Voor de balletjes:

    800 g gemengd gehakt

    1 ei

    1 grote ui
    1 teentje look

    paneermeel

    verse rozemarijn, oregano en salie

    zout, peper & muskaatnoot

    olijfolie

    een klontje boter

     

    Voor de saus:

    1 grote ui

    2 sneetjes gezouten spek

    250 gr kerstomaten

    1 groot blik tomaten in stukjes

    1 teentje look

    Piment d’Espelette

    verse rozemarijn, oregano en basilicum

    rode wijn

     

    Voor de pasta:

    400 g fusilli

    2 bolletjes mozarella

    basilicum

     

    Stoof de fijngesnipperde ui aan in een beetje olijfolie. Plet de knoflook en laat deze meegaren.
    Doe het gehakt in een ruime schotel en voeg het ei, het paneermeel, de fijngehakte kruiden en de gestoofde ui met look toe. Meng alles goed door mekaar. Kruid het gehaktmengsel met peper, zout en muskaatnoot.

    Rol
    vrij dikke balletjes van het gehakt.

    Verhit een flinke scheut olijfolie en een klontje boter in een pan en bak de balletjes mooi aan alle kanten aan.
     

    Neem een kookpot en verhit er een beetje olijfolie in. Versnipper de ui en look en stoof deze aan
    Voeg er het fijngesneden spek aan toe. Kruid met piment d’Espelette. Laat alles even verder stoven.
    Blus met een beetje
    rode wijn.
    Laat de alcohol even verda
    mpen en voeg er de tomatenstukjes
    aan toe. Schep ook de gehaktballen in de saus, samen met een takje rozemarijn, wat basilicum en oregano. Laat alles zo’n kwartiertje verder pruttelen op een matig vuur.
    Snij de kerstomaten in 2 en voeg ze toe aan de pruttelende saus.

     

    Kook de fusilli in gezouten water al dente.

     

    Neem een ruime ovenschotel en stort er de fusilli in.
    Giet daarover de saus met gehaktballetjes. Vis er de takjes kruiden uit.
    Snij de bolletjes mozarella in dikke sneetjes en verdeel ze over de schotel.
    Schuif de schotel in een voorverwarmde oven onder de grill en laat de kaas ongeveer 10 minuten gratineren. 
     

                                    


    Categorie:Pasta
    12-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaroni met kaas en ham

    Een klassieker die hier vooral in de winter klaargemaakt wordt.
    Mijn "mannen" houden van véél kaassaus, dus als je minder saus wilt moet je de hoeveelheden wat aanpassen!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    400 gr macaroni
    300 gr ham
    300 gr geraspte kaas (ik meng Gruyère en Emmenthaler)
    75 gr boter
    75 gr bloem
    ongeveer 1 l melk
    peper & zout & nootmuskaat
    olijfolie

    Neem voor de ham een dikke snee en snij deze in blokjes.

    Maak nu eerst de kaassaus.
    Smelt de boter en voeg de bloem er aan toe. Roer flink om en laat zo even "bakken". Voeg geleidelijk de melk eraan toe tot de gewenste dikte en laat nog even doorkoken. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Van het vuur nemen en 200 gr kaas onder de saus roeren.
     
    Kook de macaroni in een ruime pot water met zout en een scheutje olijfolie. Giet de macaroni af en giet hem in een ruime ovenschotel. Verdeel de blokjes ham over de macaroni. Giet hierover de kaassaus en strooi dan de overgebleven kaas over de saus.

    Plaats de schotel in een voorverwarmde oven op 200° en laat nog een 15 minuutjes gratineren.

         




    Categorie:Pasta
    10-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met kippeblokjes en currysaus

    Een klassieke combinatie die je makkelijk een persoonlijke toets kan geven.

    Nodig voor 4 personen

    400 gr spaghetti
    4 kipfilets
    1 blik ananasschijven (verse mag natuurlijk ook)
    1 uitje
    1 appel
    1 rode paprika
    2 dl kippebouillon
    2 dl room
    currypoeder
    bloem
    peper & zout
    margarine & olijfolie

    Eerst maken we de currysaus.

    Schil de ui, snipper hem fijn en stoof aan in margarine.
    Maak de paprika schoon en snij in kleine blokjes. Voeg deze bij de ajuin en laat zachtjes stoven.
    Schil de appel, verwijder het klokhuis, snij in fijne blokjes en laat hem even mee stoven. Roer er wat bloem door en currypoeder naar smaak en voeg dan geleidelijk de kippebouillon toe.
    Snij de ananas in blokjes en doe ze bij de saus. Voeg als laatste de room bij de saus en laat nog even inkoken.

    Snij de kipfilets in blokjes en bak ze gaar in de olijfolie. Kruiden met peper en zout.

    Kook de spaghetti al dente in gezouten water en giet af.

    Schik de spaghetti op de borden, giet de currysaus erover en leg de kippeblokjes erop.

                                          


    Categorie:Pasta
    09-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelli met spekjes, champions en zongedroogde tomaten

    Ingrediënten voor 4 personen:

    500 gr tagliatelli
    400 gr gerookte spekblokjes
    250 gr champions
    8 zongedroogde tomaten
    400 ml room
    flik wat peterselie
    peper & zout



    Snij de champignons in schijfjes en stoof ze in een beetje olijfolie. Bak dan de spekblokjes tot ze knapperig zijn.
    Doe de spekblokjes en de champions samen in een pot en giet er de room bij. Kruid goed met peper van de molen en een klein beetje zout. Breng zachtjes aan de kook en laat de saus wat indikken (gebruik eventueel een sausbinder).
    Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg ze bij de saus.
    Hak de peterselie fijn en strooi eveneens bij de saus.

    Kook de tagliatelli al dente en giet af. Verdeel hem over de borden en verdeel wat saus over de tagliatelli. Serveer de rest van de suas apart bij de pasta.

                              


    Categorie:Pasta
    23-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelli met gerookte zalm en champions


    Simpele ingrediënten, vlug klaar en lekker!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    500 gr tagliatelli
    500 gr gerookte zalm
    4 tomaten
    250 gr champignons
    peper & zout
    400 ml room
    olijfolie
    dille - peterselie

    Snij de champignons in schijfjes en stoof ze in een beetje olijfolie.
    Snij dan de tomaten in blokjes en voeg ze bij de champions. Laat nog even stoven en voeg er dan de room bij. Kruid met peper en zout en laat de saus wat indikken.
    Kook de tagliatelli en giet af. Verdeel hem over de borden.
    Snij de gerookte zalm in reepjes en voeg hem bij de saus. Laat nog even opwarmen, snipper wat dille of peterselie over de saus en giet dan over de tagliatelli. 

                              



     




    Categorie:Pasta

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs