Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde.
Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak.
Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten.
Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen!
Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
22-05-2012
Banofee pie
Op verzoek van Sabina hier het recept van de Banofee pie.
Een heerlijk dessert of 4-uurtje!
Ingrediënten voor 8-10 personen:
Voor de taartbodem:
1 pak "Petit beurre" koekjes 90 gr gesmolten boter een scheutje lopende honing (meer of minder naar smaak) een snuifje "Fleur de sel"
Je begint met het blik gecondenseerde melk te koken. Zet het gesloten blik in een pot gevuld met water en kook dit op een zacht vuurtje gedurende 2 uur. Het blik moet de hele tijd onder water staan, vul dus eventueel een beetje water bij. (Je kan natuurlijk ook verschillende blikken tegelijk afkoken, vermits ze gesloten blijven kan je de "caramel" blikken makkelijk lang bewaren)
Laat het blik voldoende afkoelen en open het dan. Je hebt nu een heerlijke caramel.
Neem de petit beurre koekjes en plet ze met een deegrol of maal ze in de "Magimix" tot je kruimels hebt. Meng de gesmolten boter, de honing en een snuifje Fleur de sel eronder. Neem een springvorm en leg op de bodem bakpapier. Stort het koekjesmengsel erop en druk dit goed plat. Laat dit hard worden in de frigo.
Smeer de caramel op de koekjesbodem en leg er een dikke laag in schijfjes gesneden bananen op. Druk ze ook een beetje aan en zet dit weer even in de frigo.
Klop de slagroom op met de bloemsuiker. De slagroom moet goed stijf geklopt worden! Smeer nu een dikke laag slagroom over de bananen en zet alles terug in de frigo.
Haal net voor het serveren uit de frigo en strooi er geraspte chocolade over. Haal de pie voorzichtig uit de springvorm en snij in stukken zoals een taart.