Een typisch streekgerecht, en ondertussen zijn wij ook al echte liefhebbers geworden van een lekker stukje eenden foie gras. Het is heel belangrijk dat je foie gras erg vers is en van goede kwaliteit.
Ingrediënten voor 4 personen:
400 gr eenden foie gras 2 appels "Pink Lady" margarine Fleur de sel peper van de molen een scheutje Calvados
De appels in 4 snijden en het klokhuis verwijderen. Snij ieder kwartje nog eens in 3 stukjes. Verwarm in een pan een beetje margarine en laat de appeltjes al even "voor"stoven maar zorg dat ze nog niet helemaal mals zijn. Snij de foie gras in escalopes van 1,5 cm breed. Neem een andere pan en verhit ze zonder vetstof. Bak in de hete pan de foie gras zo'n minuutje langs beide kanten. Kruid met Fleur de sel en peper van de molen. Haal de foie uit de pan en hou warm. Leg de appeltjes nu in de foie gras pan, giet er een scheut Calvados in en flambeer (opgepast: zorg dat de dampkap NIET aanstaat). Schik de appeltjes en de foie gras op een bord en overgiet met de saus.
Je kan dit voorgerechtje ook als amuse geven, maak de porties kleiner en serveer in lepeltjes!

|