Een "machtige" taart naar een recept van Jeroen Meeus, maar lichtjes aangepast naar eigen smaak!
Ingrediënten voor 6-8 personen:
1 vel kruimeldeeg
5 eieren
70 gr kristalsuiker + 2 el kristalsuiker
375 gr room
4 blaadjes gelatine
3 el Baileys met koffie
bakbonen
De oven voorverwarmen op 180°.
Neem een springvorm en leg er bakpapier in en drapeer daarop het kruimeldeeg. Druk het deeg voorzichtig aan. Leg nu terug bakpapier op het deeg en giet er de bakbonen op.
Bak de bodem 30 minuten "blind".
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Maak nu de taartvulling.
Schenk de room in een pannetje en breng op een zacht vuur tot tegen het kookpunt.
Scheid de eieren en doe de dooiers in een kom, doe de suiker erbij en klop op tot het mengsel bleek ziet.
Schenk nu een klein beetje van de warme room bij het ei-suikermengsel en klop tot het bindt. Schenk dit mengsel nu langzaam bij de rest van de warme room, en blijf kloppen op een matig vuurtje, tot het mengsel gebonden is. Roer er nu de Baileys onder.
Neem de pan van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder.
Schenk het mengsel nu in de voorgebakken taartbodem en laat ze een paar uur afkoelen in de ijskast.
Net voor het opdienen strooi je er de 2 el kristalsuiker over en je zet de taart even onder de grill of je brandt de suiker met een brandertje.
|