Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde.
Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak.
Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten.
Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen!
Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
17-01-2013
Update
Schandalig lang geleden dat ik nog eens receptjes op de kook blog zette , maar nu heb ik dus eindelijk de tijd gevonden (en gemaakt) om een paar toppers van het vorige seizoen uit te typen en online te zetten!
Categorie:Divers
31-12-2011
2012!
Categorie:Divers
30-01-2011
Choco
Deze choco maak ik altijd voor bij het ontbijt van de gasten, maar zelf ben ik er ook verzot op. Ik vond het recept ooit in een Weekend-Knack en zo kwam het in mijn receptenmap terecht. Het recept is erg simpel en dus in een wip klaar!
Ingrediënten voor een 5-tal potjes choco:
250 gr pure chocolade 250 gr "echte" boter 1 blikje gecondenseerde gesuikerde melk
Hak de chocolade in stukken en laat hem samen met de boter smelten in de microgolfoven.
Klop het mengsel mooi op en roer er de gesuikerde melk onder.
Verdeel de choco over een paar glazen bokaaltjes en zet in de ijskast om op te stijven.
Zet de choco op kamertemperatuur om hem te gebruiken.
Categorie:Divers
20-12-2010
Grijze garnaalsla
Hier in zuid-west Frankrijk missen we af en toe typische dingen uit België zoals Luikse siroop, "kinnekessuiker", Zero chocolade enz... De meeste dingen brengen we dan ook regelmatig mee uit ons thuisland, maar soms moeten we zelf aan de slag gaan zoals voor dit simpele receptje.
Ingrediënten:
100 gr versgepelde grijze garnalen 2 hardgekookte scharreleitjes 1 tomaat een paar el mayonaisse peper & zout verse peterselie
Eerst gaan we het tomaatje ontpitten en in kleine blokjes snijden. Dan de eitjes pellen en ook fijnsnijden. En nu alles mengen: garnalen, eitjes, tomaat, peterselie, mayonaise. Kruiden met peper en zout. Klaar!