Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    17-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Update

    Schandalig lang geleden dat ik nog eens receptjes op de kook blog zette Embarassed , maar nu heb ik dus eindelijk de tijd gevonden (en gemaakt) om een paar toppers van het vorige seizoen uit te typen en online te zetten!


    Categorie:Divers
    31-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2012!



              


    Categorie:Divers
    30-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Choco

    Deze choco maak ik altijd voor bij het ontbijt van de gasten, maar zelf ben ik er ook verzot op.
    Ik vond het recept ooit in een Weekend-Knack en zo kwam het in mijn receptenmap terecht. Het recept is erg simpel en dus in een wip klaar!

    Ingrediënten voor een 5-tal potjes choco:

    250 gr pure chocolade
    250 gr "echte" boter
    1 blikje gecondenseerde gesuikerde melk

    Hak de chocolade in stukken en laat hem samen met de boter smelten in de microgolfoven.

    Klop het mengsel mooi op en roer er de gesuikerde melk onder.

    Verdeel de choco over een paar glazen bokaaltjes en zet in de ijskast om op te stijven.

    Zet de choco op kamertemperatuur om hem te gebruiken.


                                    


    Categorie:Divers
    20-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grijze garnaalsla

    Hier in zuid-west Frankrijk missen we af en toe typische dingen uit België zoals Luikse siroop, "kinnekessuiker", Zero chocolade enz... De meeste dingen brengen we dan ook regelmatig mee uit ons thuisland, maar soms moeten we zelf aan de slag gaan zoals voor dit simpele receptje.

    Ingrediënten:

    100 gr versgepelde grijze garnalen
    2 hardgekookte scharreleitjes
    1 tomaat
    een paar el mayonaisse
    peper & zout
    verse peterselie

    Eerst gaan we het tomaatje ontpitten en in kleine blokjes snijden.
    Dan de eitjes pellen en ook fijnsnijden.
    En nu alles mengen: garnalen, eitjes, tomaat, peterselie, mayonaise. Kruiden met peper en zout.
    Klaar!

                                                            


    Categorie:Divers

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs