In het oorspronkelijke recept wordt een trifle gemaakt met plakjes cake. Ik gebruik hier meringue omdat ik vindt dat het dan een lekker luchtig dessert wordt.
Ingrediënten voor 4 personen:
125 gr frambozen
125 gr blauwe bessen
200 ml rode vruchten coulis
een paar el "Dolfi" likeur
8 meringue koekjes (zie recept in de rubriek "koekjes")
350 ml slagroom
4 el bloemsuiker
De rode vruchten coulis:
Als ik de coulis dadelijk gebruik maak ik die gewoon door 200 gr rode vruchten te mixen met 2 el suiker. Daarna door een fijne zeef gieten en je coulis is klaar. Roer er nu wat Dolfi likeur naar smaak onder (je kan ook een andere likeur gebruiken).
De trifle:
Klop de slagroom op met de bloemsuiker tot hij de textuur heeft van dikke yoghurt.
Neem mooie glazen en verdeel wat van het fruit over de bodem. Verkruimel in elk glas een meringue koekje. Verdeel nu wat slagroom over de glazen en giet er wat coulis over. Begin van voor af aan met de laagjes: fruit, meringue, slagroom en coulis. Werk af met een paar mooie frambozen.
En dan: genieten!
|