Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    19-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mojito.

    Een lekkere,klassieke cocktail die wordt klaargemaakt als Tom hier is.

    Ingrediënten (per glas) :

    50 ml Cubaanse rum
    1/2 limoen
    verse muntblaadjes
    1 el rietsuiker
    bruiswater (of soda)
    gecrushd ijs

    Neem een stevig hoog glas.
    Snij de 1/2 limoen in 4 stukjes en doe die in het glas. Doe hierbij ongeveer 7 muntblaadjes en 1 eetlepel fijne rietsuiker. (Voor wie het graag zoeter heeft kan je wat meer suiker gebruiken)

    Neem een stamper en stamp alles zodat de smaken zich vermengen.

    Vul het glas gedeeltelijk met gecrushd ijs en overgiet met 50 ml Cubaanse rum, en vul aan met het bruiswater. Dien op met rietjes.


                


    Categorie:Drankjes
    19-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananenmilkshake.

    Dit "dessert" maak ik vooral als er veel kinderen aan tafel zitten, het is makkelijk om te maken en ze vinden het heerlijk!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    75 cl koude melk
    25 cl room
    4 bollen vanilleijs
    4 eetlepels bloemsuiker
    4 rijpe bananen
    geraspte chocolade of cacao
    slagroom

    Snij 3 bananen in grove stukken, vooeg de melk, de room en het ijs eraan toe en mix op tot een luchtige schuimige shake.
    Snij de laatste banaan in kleine stukjes en verdeel over 4 hoge glazen. Giet de shake erover en werk af met een toef slagroom en wat geraspte chocolade of een beetje cacao.

    Smakelijk!  

                                    


    Categorie:Drankjes
    16-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limoncello

    Een receptje speciaal voor Carla en Geert die mijn Limoncello zo lekker vonden!

    Deze winter heb ik voor het eerst zelf limoncello gemaakt.
    Ik kende die drank niet maar toen ik in een kookprogramma op tv zag hoe je zelf limoncello kan maken wist ik al direkt dat ik dat graag zou lusten. En inderdaad, lekker dat dat is....maar je mag er wel niet teveel van drinken want het stijgt zeer vlug naar je hoofd! 
    Mijn recept is een combinatie van verschillende recepten die ik vond op internet en voor mij zijn dit de ideale verhoudingen.

    Ingrediënten:

    50 cl alcohol van 96%
    60 cl water
    400 gr kristalsuiker
    5 dikke bio citroenen

    Was de citroenen (niet iedereen heeft zoals wij een eigen citroenboom op zijn terras staan, dus is het belangrijk dat je ONBESPOTEN citroenen gebruikt!).
    Schil de citroenen met een dunschiller zodat je alleen het gele van de schil haalt zonder teveel wit aan.
    Neem een bokaal en doe de schillen erin en giet daar de alcohol op. Zet de fles in de kelder of ergens waar het niet te warm is en laat de schillen een weekje trekken in de alcohol. Schud iedere dag eens goed met de bokaal.

    Na een week neem je 60 cl water, je doet er de suiker bij en je warmt dit op een zacht vuurtje op tot het water doorzichtig is. Je laat deze suikersiroop volledig afkoelen.
    Filter nu je alcohol en voeg dan het suikerwater bij de alcohol. Giet de limoncello in goed sluitbare flessen.

    Laat de limoncello nog een paar weken rusten (als je zoveel geduld hebt ) en zet hem voor het serveren een paar uur in de diepvriezer.

                              


    Categorie:Drankjes
    24-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advokaat

    Sommigen vinden het een ouderwets drankje maar het blijft toch altijd lekker, zeker als je het zelf maakt met verse scharreleitjes. Vermits wij die in de herfst en winter in overvloed hebben is dat de ideale periode om een voorraad te maken.
    Je kan de advokaat puur natuur oplepelen, of met een toefje slagroom erop. Of gewoon vanilleijs en daar wat advokaat over, heerlijk!

    Ingrediënten
    :


    10 eigelen
    1 blik niet-gesuikerde gecondenseerde melk (410gr) 
    350gr fijne cristalsuiker
    25gr vanillesuiker

    190 ml alcohol van minstens 95°

    Klop de eigelen met de suiker en vanillesuiker op tot het bijna wit ziet. Het is handig om dit met een keukenrobot te doen want je moet lang genoeg mixen.
    Voeg daarna de gecondenseerde melk toe en de alcohol. Blijf lang genoeg mixen tot een homogene vloeistof. 
    Giet de advokaat in potten en sluit goed af. De advokaat is nu nog vrij lopend maar zal na een tijdje staan steviger worden.
    Je kan hem best eerst een paar dagen in de ijskast zetten en daarna gewoon op een koele plek.
    Laat hem zeker een paar weken rusten, hoe langer hij staat hoe beter hij wordt.

                                                     


    Categorie:Drankjes

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs