Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    05-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho met mozzarellacrème.

    Heerlijk voor tijdens de warme zomerdagen! 

    Ingrediënten voor 4 personen:

    500 gr trostomaten
    75 gr zongedroogde tomaten
    300 gr komkommer
    1/2 rode ui
    1 teentje look
    100 gr rode paprika
    30 ml olijfolie
    500 ml kippenbouillon
    10 ml witte wijnazijn
    2 sneden geroosterd toast brood
    Peper & zout

    Voor de afwerking:

    1 bol mozzarella
    Basilicum


    Snij alle groenten en het brood in stukjes.
    Doe alle ingrediënten in een kom en mix goed fijn.  Doe daarna de soep nog eens door een fijne zeef zodat alle velletjes eruit zijn.
    Breng op smaak met peper en zout en zet een paar uur in de frigo.

    Mix nu de mozzarella met het vocht en een paar lepels water fijn. Giet nog eens door een fijne zeef en giet de mozzarellacrème in een espumafles en draai er een gasbidonnetje op.

    Verdeel de koude soep over glazen en spuit er een toef mozzarellacrème op en werk af met een paar basilicumblaadjes.







    Categorie:Soepen
    15-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkel - courgettesoep.

    Een lekker romig soepje!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    2 venkelknollen
    2 kleine corgetten
    1 ui
    1 teentje look
    olijfolie
    1 l kippebouillon
    room
    peper & zout

    Was de venkel en de courgetten en snij in stukjes. Je moet de courgetten niet schillen. Kuis de ui en de look en snij fijn.
    Neem een soeppot en fruit de ui met de look glazig. Voeg de venkel en de cougetten toe, laat ze even mee stoven en giet er dan de kippebouillon bij.
    Kruid met peper en zout.
    Laat de soep zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn.
    Mix de soep met een staafmixer en werk af met een beetje room.

                                        


    Categorie:Soepen
    06-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikasoep

    Het is nu echt weer om een lekkere warme tas soep te drinken. Annick mailde me pas nog om te vragen of ik geen goed receptje voor paprikasoep heb, hier gaan we dus voor een winterse paprikasoep!

    Ingrediënten voor ongeveer 8 personen:

    10 rode paprika's
    3 uien
    2 teentjes look
    4 aardappels
    olijfolie
    2 liter groentebouillon (je kan ook bouillonblokjes gebruiken)
    water
    150 gr mascarpone
    peper & zout

    Schil de uien en de look en snipper ze fijn. Stoof ze aan in olijfolie.
    Maak de paprika's schoon, schil de aardappels en snij alles in grove stukken.
    Doe de groenten bij in de kom en leng aan met de groentebouillon. Kruiden met peper en zout. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de paprika's zacht zijn. Mix de soep en roer ze dan nog eens door een fijne zeef en voeg er daarna water bij tot de gewenste dikte.
    Meng er nu de mascarpone onder.

    Wil je de soep nog lekkerder maken? Bak dan wat spekblokjes en doe die erbij net voor he opdienen!

    Smakelijk!

                                    


    Categorie:Soepen
    21-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatenroomsoep met balletjes.

    Een klassieker!

    Ingrediënten:

    2 uien
    2 aardappels
    1 teentje look
    1 prei
    3 wortels
    1.5 kg tomaten
    1 klein blikje tomatenpuree
    peper & zout
    2 groentebouillonblokjes
    olijfolie
    gehaktballetjes
    room

    Kuis en was de groenten en snij in stukken.
    Stoof de ui en de look in de olijfolie, doe er de prei bij en laat even stoven.
    Doe de rest van de groenten in de pot en doe er water bij tot de groenten onder staan. Voeg de bouillonblokjes en de tomatenpuree toe en kruid met peper en zout
    Breng de soep aan de kook en laat koken tot de groenten gaar zijn. Mix de soep en giet door een zeef.
    Doe de balletjes bij de soep en laat nog eens een 5-tal minuten koken.
    Giet net voor het opdienen een scheutje room in elk bord.

                           


    Categorie:Soepen
    13-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoensoep met kruidenkaas

    Ik maak deze soep altijd met biologische "hokkaido" pompoenen. Neem steeds kleine pompoenen die hebben veel meer smaak dan hun uit de kluiten gewassen soortgenoten!

    Ingrediënten:

    2 oranje hokkaido pompoenen
    2 ajuinen
    2 preien
    1 teentje look
    olijfolie
    laurier en tijm, peper en zout
    3 rundsboullonblokjes
    bieslook
    1 potje kruidenkaas, type "Boursin"

    De ajuin en look pellen en fijnsnijden en fruiten in olijfolie.
    De prei kuisen, wassen en in grove stukken snijden en bij de ajuin voegen en even mee laten stoven.
    De pompoenen goed wassen, in 2 snijden en de pitten verwijderen. Dan de pompoenen met de schil aan in stukken snijden en bij de andere groenten voegen.
    Water bijgieten tot de groenten onder staan en de laurier en tijm bijvoegen en kruiden met peper en zout.
    De soep koken tot de pompoen gaar is. De laurierblaadjes en de takjes tijm verwijderen en de soep fijn mixen.
    Net voor het opdienen de kruidenkaas onder de soep roeren en afwerken met wat bieslook.

                              


    Categorie:Soepen
    01-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsoep


    Omdat het nog steeds winter is nog maar eens een recept van een lekker soepje. Soep is ook ideaal als je een paar kilo's wil kwijt raken (zoals ik dus ). Je mag er in principe zoveel van eten als je wilt! 

    Ingrediënten:

    1 Bloemkool
    2 aardappels
    1 teentje look 
    1 ajuin
    1 preiwit
    1 l kippebouillon
    olijfolie
    peper & zout
    room

    Kuis al de groeten en snij in grove stukken. Hou een paar kleine bloemkoolroosjes apart.
    Stoof de ajuin, de fijngesnipperde look en de prei in de olijfolie. Voeg er de kippebouillon bij en daarna de aardappels en de bloemkool. Laat koken tot de bloemkool gaar is.
    Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
    Blancheer de overgebleven kleine bloemkoolroosjes.
    Dien de soep op met wat room en de kleine bloemkoolroosjes.


                             







    Categorie:Soepen
    20-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse uiensoep

    Een echte winterse soep!

    Ingrediënten:

    Olijfolie
    1 kilo uien
    1 prei
    rundsbouillon
    zout & peper
    Frans brood
    een paar sneetjes gruyère & gemalen gruyère

    De uien schillen en in fijne ringen snijden. De prei kuisen en in grove stukken snijden.

    De prei aanstoven in een beetje olijfolie en met de rundsbouillon aan de kook brengen. Als de prei gaar is mooi glad mixen.

    De uien in een pan mooi bruin stoven en dan bij de prei- rundsbouillon voegen. Nog even aan de kook brengen en laten pruttelen tot de uien zacht zijn. Kruiden met peper en zout.
    Sij dunne sneetjes van het Frans brood en rooster ze lichtjes. Leg er een sneetje gruyère op en zet onder de grill tot de kaas gesmolten is.
    Dien de soep op met in ieder bord een stuk Frans brood en serveer er nog extra gemalen gruyère bij.

                                   


    Categorie:Soepen
    30-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolseldersoep
    Niets zo zalig in de winter als een lekkere soep!
    Ik maak mijn soepen altijd in een snelkookpan maar je kan ze natuurlijk ook in een gewone pot maken, dan moet ze natuurlijk wel langer koken.

    Ingrediënten:

    1 knolselder
    1 prei
    3 uien
    3 aardappelen
    3 kippebouillonblokjes
    olijfolie
    peper & zout & nootmuskaat
    Voor de afwerking: room & peterselie

    Al de groenten kuisen en in stukken snijden.
    De uien en de prei aanstoven in een beetje olijfolie. De aardappelen en de knolselder erbij doen en water toevoegen tot alles juist onder staat. De kippebouillonblokjes, peper en zout toevoegen.
    De stoompot sluiten, aan de kook brengen en 10 minuten laten koken.
    Als de soep een beetje afgekoeld is mixen en kruiden met nootmuskaat en eventueel nog wat water bijvoegen.
    De soep in de borden doen en versieren met room en fijngehakte peterselie.

                              


    Categorie:Soepen

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs