Heerlijk voor tijdens de warme zomerdagen!
Ingrediënten voor 4 personen:
500 gr trostomaten
75 gr zongedroogde tomaten
300 gr komkommer
1/2 rode ui
1 teentje look
100 gr rode paprika
30 ml olijfolie
500 ml kippenbouillon
10 ml witte wijnazijn
2 sneden geroosterd toast brood
Peper & zout
Voor de afwerking:
1 bol mozzarella
Basilicum
Snij alle groenten en het brood in stukjes.
Doe alle ingrediënten in een kom en mix goed fijn. Doe daarna de soep nog eens door een fijne zeef zodat alle velletjes eruit zijn.
Breng op smaak met peper en zout en zet een paar uur in de frigo.
Mix nu de mozzarella met het vocht en een paar lepels water fijn. Giet nog eens door een fijne zeef en giet de mozzarellacrème in een espumafles en draai er een gasbidonnetje op.
Verdeel de koude soep over glazen en spuit er een toef mozzarellacrème op en werk af met een paar basilicumblaadjes.
|