Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    23-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefrolletjes met ham en kruidenboter.


    Simpel maar wel lekker!

    Ingrediënten voor 8 personen:

    4 sneetjes bruin brood
    200 gr Bayonneham (of andere ham)

    voor de kruidenboter:
    250 gr boter
    peterselie-bieslook-2 teentjes look
    Peper van de molen & zout


    De kruidenboter maak je best een dag op voorhand. Als je 250 gr boter neemt kan je de overschot in de diepvries steken en eens gebruiken bij lamskoteltjes o.d.

    Snij de kruiden fijn en pers de teentjes look. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en meng er de kruiden onder. Je doet er zoveel kruiden bij als je zelf wilt. Kruid met flink wat peper van de molen en zout en meng alles goed onder de boter.
    Leg de boter op aluminiumfolie en rol ze tot een worst. Leg minstens een nachtje in de koelkast.


    Neem het brood en snij de korsten eraf. Rol het brood plat met een deegrol en smeer er de kruidenboter op. Beleg met de Bayonneham. Rol het brood nu voorzichtig op in aluminiumfolie en leg een paar uur in de ijskast.
    Snij juist voor het serveren mooie rondjes van de broodrolletjes.


                               


    Categorie:Hapjes
    08-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flan bresiliënne.

    Een lekkere flantaart met slagroom en bresiliënnootjes, hier bij ons in Frankrijk kan je die nergens kopen. Dus als we er echt zin in hebben maak ik ze zelf!

    Ingrediënten:

    een vel bladerdeeg
    1/2 liter melk
    125 gr kristalsuiker
    2 el vanillesuiker
    60 gr bloem
    4 eieren
    1/2 liter slagroom
    3 el bloemsuiker
    bresiliennenootjes

    Neem een springvorm en leg het bladerdeeg met het bakpapier in de vorm. Prik er met een vork gaatjes in.

    Klop de eierdooiers samen met de helft van de kristalsuiker op. Klop goed tot het mengsel bleek wordt. Spatel nu de bloem eronder en roer daarna de melk eronder.

    Klop de eiwitten stijf met de andere helft van de kristalsuiker en spatel dit dan voorzichtig onder het beslag.

    Giet het beslag in de vorm en bak de taart 45 min in een voorverwarmde oven op 170°.

    Laat de taart afkoelen.

    Klop de slagroom met de bloemsuiker stijf. Smeer de slagroom op de taart en strooi er een laag bresiliennenootjes over.

    Smakelijk!




    Categorie:Taarten, cake en gebak
    04-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde kerriekip.

    Je kan de kip klaarmaken in een grillpan, op een grillplaat of in de zomer natuurlijk ook op de barbecue!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 kipfilets
    150 ml yoghourt
    1,5 el kerriepoeder
    3 teentjes look
    3 el olijfolie
    zout & peper
    barbecuespiesen


    Neem een schaal en meng daarin de yoghourt, de geperste teentjes look, het kerriepoeder, de olie, zout & peper.

    Snij de de kipfilets in lange repen van ongeveer 1cm en leg ze in de marinade. Dek af en zet 2 uur in de frigo.

    Steek de gemarineerde kippereepjes zig - zag op de spiesen.

    Verwarm een grillpan of een grillplaat en rooster de spiesen zo'n 8 minuten. Draai ze regelmatig om en bestrijk ze eventueel nog met wat olijfolie.

    Ik serveerde de spiesjes met gegratineerde venkel en rijst.

                                        


    Categorie:Hoofdgerechten - Gevogelte
    31-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2012!



              


    Categorie:Divers
    26-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitekaasbolletjes met een notenkorstje.

    Ingrediënten voor 8 personen:


    100 gr zachte jonge geitenkaas
    een mengeling van noten bv: okkernoten - hazelnoten - amandelen - pistachenoten

    Hak de noten fijn in de keukenrobot tot je kleine "kruimels" hebt. Giet de nootjes in een soepbord.

    Rol bolletjes van de geitenkaas en rol ze door de notenmengeling. Prik de bolletjes op mooie prikkers.


                                                 


    Categorie:Hapjes
    21-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bieslookroomsaus.

    Voor de verandering eens een lekker, simpel sausje voor bij vis. Ik maakte het bij zalm met broccolimousse, trostomaatjes en pasta.

    Ingrediënten:

    1 sjalotje
    1/2 glas witte wijn
    25 cl room
    peper & zout
    olijfolie
    verse bieslook


    Kuis het sjalotje en snipper het zeer fijn. Stoof het sjalotje in een beetje olijfolie maar laat het niet kleuren.

    Giet de witte wijn erbij en laat een beetje inkoken.

    Roer nu de room eronder en kruid de saus met peper van de molen en zout. Laat de saus nog even pruttelen.

    Neem een flinke bos bieslook en snij die fijn. Roer de bieslook onder de saus en dien op met vis.

                               
                                    


    Categorie:Sauzen
    19-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mojito.

    Een lekkere,klassieke cocktail die wordt klaargemaakt als Tom hier is.

    Ingrediënten (per glas) :

    50 ml Cubaanse rum
    1/2 limoen
    verse muntblaadjes
    1 el rietsuiker
    bruiswater (of soda)
    gecrushd ijs

    Neem een stevig hoog glas.
    Snij de 1/2 limoen in 4 stukjes en doe die in het glas. Doe hierbij ongeveer 7 muntblaadjes en 1 eetlepel fijne rietsuiker. (Voor wie het graag zoeter heeft kan je wat meer suiker gebruiken)

    Neem een stamper en stamp alles zodat de smaken zich vermengen.

    Vul het glas gedeeltelijk met gecrushd ijs en overgiet met 50 ml Cubaanse rum, en vul aan met het bruiswater. Dien op met rietjes.


                


    Categorie:Drankjes
    09-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosbessen ijssoufflé.

    Ingrediënten voor 6 personen
    :

    0,5 kg bosbessen
    0,25 l slagroom
    200 gr suiker
    120 gr eiwit

    Voor de afwerking:

    een paar verse bosbessen
    aardbeicoulis


    Mix verse of diepvries bosbessen tot een coulis.

    Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe. Meng de coulis eronder. 
    Klop ook de room stijf en schep voorzichtig door het mengsel. 

    Neem muffinvormpjes en bekleed ze met plasticfolie.

    Giet het bosbessenmengsel in de vormpjes en bedek ze met plastikfolie.
    Zet de soufflé minstens 8 uur in de diepvries.

    Haal de ijssoufflé net voor het opdienen uit de diepvries.
    Haal de soufflé uit de vormpjes en schik ze op de borden.

    Werk af met een paar verse bosbessen en een beetje aardbeicoulis.

                                  


    Categorie:Desserten
    05-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauwfilet met blanke botersaus.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 kabeljauwfilets
    peper & zout
    olijfolie
    margarine
    takje dille

    Voor de saus:

    3 sjalotjes
    20 cl droge witte wijn
    5 cl witte wijnazijn
    250 gr koude boter
    peper en zout


    Kuis en snipper de sjalotjes fijn. Verwarm in een pannetje de witte wijn, de wijnazijn en doe daar de sjalotjes bij.
    Laat dit rustig inkoken tot de vloeistof bijna allemaal verdampt is.

    Kruid ondertussen de kabeljauwfilets met peper en zout. Verwarm de olijfolie met de margarine in een pan en bak hierin de kabeljauwfilets mooi gaar. Haal ze uit de pan en hou ze warm.

    Werk nu de saus verder af, snij de boter in kleine blokjes en voeg ze één voor één toe aan de saus, blijf ondertussen steeds roeren in de saus. Als al de boter toegevoegd is kruiden met peper en zout.

    Giet de saus nu door een fijne zeef en dresseer de vis met de saus op de borden. Werk af met een plukje dille.

    Lekker met aardappelpuree en een gratin van venkel! (voor het recept van de venkelgratin kijk bij de categorie "aardappels en groenten")


                             


    Categorie:Hoofdgerechten - Vis
    02-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofblaadjes met krab.

    Een klassieker!

    Ingrediënten:

    stronkjes witloof
    1 blik goede krab
    1 hardgekookt eitje
    2 el mayonaise
    peper en zout


    Kuis het witloof en haal de blaadjes uit elkaar.
     
    Haal de krab uit het blik en giet het nat eraf. Meng de krab met het fijngesneden hargekookt eitje en de mayonaise. Kruid eventueel nog bij met peper en zout.

    Leg op elk blaadje witloof een koffielepel van de krabsla.
    Klaar!

                              


    Categorie:Hapjes
    27-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruimen-amandeltaart.

    Deze taart maak je met verse pruimen.

    Ingrediënten:

    1 vel kruimeldeeg
    1 kg pruimen
    100 gr amandelpoeder
    100 gr suiker
    100 gr boter
    2 eieren


    Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg en bak die 15 min. blind in een voorverwarmde oven op 180°. Verwijder dan het vulsel en bak de bodem nog 5 minuten verder.

    Snijd de pruimen in twee en verwijder de pitten.
    Mix het amandelpoeder, de suiker en de zachte boter. Roer er dan de eieren onder.

    Leg de pruimen op de taartbodem en giet de amandelcrème erover. Strijk mooi glad.

    Bak de taart nog 30 minuten in de oven op 175°.

    Laat de taart afkoelen voordat je ze serveert.


         
     
        


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    25-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met 3 soorten kaas en prei.

    Ingrediënten voor 8 personen
    :

    1 vel bladerdeeg
    het wit van 2 preien
    5 eieren
    25 cl room
    50 gr zachte geitekaas
    50 gr oude geitekaas
    50 gr gruyère
    50 gedroogde pruimen zonder pit en in 2 gesneden
    olijfolie
    peper & zout

    Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik er met een vork gaatjes in.

    Kuis en was de prei en snij in kleine stukjes. Verhit een beetje olijfolie in een pan en voeg de prei toe. Laat even zachtjes stoven. Haal de prei uit de pan en laat afkoelen.
    Klop de eieren los met de room en kruid met flink wat peper en een weinig zout.
    Verdeel het preimengsel over het bladerdeeg en verbrokkel de 2 soorten geitenkaas erover. Leg de pruimen erop en giet dan het eimengsel over de taart. Bestrooi met de gemalen gruyère.

    Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200° gedurende een 30-tal minuten.

    Serveer met een frisse salade.

                             


    Categorie:Voorgerechten
    21-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenrollade met champion roomsaus.

    Ingrediënten voor 6 personen
    :

    1 kalkoenfiletgebraad van 1kg
    500 gr champions
    2 teentjes look
    verse peterselie
    150 gr kruidenkaas
    6 sneetjes gerookt spek, dun gesneden
    300 ml room
    een scheutje cognac
    margarine
    olijfolie
    peper & zout


    Snij de helft van de champions in kleine stukjes.
    Kuis de look en plet fijn. Snij de peterselie ook fijn.

    Verwarm in een pan een beetje olijfolie en voeg de champions en de look toe. Laat even stoven en voeg dan de peterselie toe en de kruidenkaas. Kruid met peper en zout. Laat even pruttelen en laat daarna wat afkoelen.


    Snij het kalkoengebraad open zodat je een rechthoekige lap krijgt. Leg de sneetjes spek op de kalkoen en smeer er daarna de championvulling op. Rol de kalkoen stevig op en bind het vlees vast met keukenkoord.


    Leg de kalkoenrollade in een ovenschaal, kruid met peper en zout, en leg er een paar flinke klontjes margarine op. Bak de kalkoenrollade in een voorverwarmde oven op 220°. Overgiet regelmatig met het braadvet en draai de rollade eens om.
    Een uurtje zou moeten volstaan, maar controleer met een satéprikker de gaarheid. Als het vlees klaar is haal het dan uit de oven en laat het even rusten onder aluminiumfolie.

    Snij ondertussen de rest van de champions in schijfjes. Stoof aan in een beetje hete olijfolie, blus met de cognac en roer er de room onder. Flink kruiden met peper en zout.

    Snij de kalkoenrollade in dikke plakken en serveer met de championsaus en kroketjes.


                             


    Categorie:Hoofdgerechten - Gevogelte
    19-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mousse met koffie en walnoten.

    Een heerlijk dessertje voor tijdens het weekend!

    Ingrediënten voor 6 personen

    250 gr mascarpone
    4 eigelen
    80 gr bloemsuiker
    3 koffielepels heel sterke koffie
    10 cl slagroom
    60 gr walnoten

    Klop de slagroom stijf en zet hem in de frigo.

    Klop het eigeel samen met de bloemsuiker op tot het zo goed als wit ziet. Roer er de koffie en de mascarpone onder en de gehakte walnoten.

    Spatel nu voorzichtig de slagroom onder het mengsel.

    Schep de mousse in een spuitzak en spuit in mooie glazen. Zet de mousses minstens een halve dag in de frigo zodat hij kan opstijven.

    Werk voor het opdienen eventueel af met een toefje slagroom en een halve walnoot.


    En dan: genieten!

                             


    Categorie:Desserten
    17-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St. Marcelinkaasje met notenkorst & sla.

    Koop kaasjes die nog niet "te rijp" zijn, want dan lopen ze teveel uit tijdens het aanbakken.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 St. Marcelinkaasjes
    een mengeling van verschillende soorten noten, bv: pistachenoten (niet gezouten), amandelnoten, walnoten ...
    2 eitjes
    olijfolie
    gemengde sla
    4 aardbeien
    6 gele kerstomaatjes
    3 el. notenolie
    1 el. basamicoazijn
    1 kl. ahornsiroop
    peper & zout


    Maal eerst de notenmengeling tot ze bijna fijn zijn. Reken op minstens 8 eetlepels gemalen noten. Je kan natuurlijk ook gemalen noten kopen, maar deze zijn meestal te fijn gemalen!

    Neem een bord en klop er de eitjes in los.
    Neem een 2de bord en leg er een fijn laagje van de notenmengeling in.

    Wentel de kaasjes eerst door het ei en daarna door de notenmengeling. Druk de nootjes goed aan en leg de kaasjes terug in de frigo om op te stijven.

    Leg een slamengeling op de borden en werk af met de gele kerstomaatjes en aarbeien.
    Maak een dressing met de notenolie, balsamico en ahornsiroop en kruid flink met peper van de molen en een beetje zout. Verdeel de dressing over de sla.

    Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak er de kaasjes in langs beide zijden tot ze kleur krijgen.
    Schik de kaasjes op de borden.

                             


    Categorie:Voorgerechten
    15-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met kaas en duivelse dipsaus.

    Ik maak steeds een grotere hoeveelheid balletjes op voorhand klaar en bewaar ze in de diepvries. Op tijd uit de diepvries halen, even bakken en je hebt vlug een lekker aperitiefhapje!

    Ingrediënten voor min 8 personen:

    Voor de balletjes:

    800gr gemengd gehakt
    1 ei
    ong. 5 eetlepels paneermeel
    peper, zout, en muskaatnoot
    een blok halfoude harde kaas
    olijfolie

    Voor de dipsaus:

    100 ml ketchup
    1 eetlepel mayonaise
    1 teentje look
    1 koffielepel sambal
    peper


    Neem een mengschaal en doe er het gehakt in. Doe het ei en een beetje paneermeel erbij en kruid met peper, zout en muskaatnoot en meng alles goed door elkaar. Indien nodig voeg je nog wat paneermeel toe.
    Snij de kaas in blokjes van 1 cm. Neem telkens een blokje kaas en vorm hierrond een klein gehaktballetje.
    Werk zo al het gehakt op.

    Voor de dipsaus: meng de mayonaise onder de ketchup en kruid extra met peper van de molen. Plet het teentje look en roer dat eronder. Voeg er dan de sambal bij. Als het goed pikant mag zijn kan je er eventueel nog wat extra sambal bijdoen.

    Bak de balletjes in een beetje olijfolie in een hete pan. Draai ze reglematig om en als de kaas er begint uit te lopen zijn ze klaar.
    Prik ze op stokjes en serveer met het sausje. 

                             


    Categorie:Hapjes
    28-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roquettesla met Fetakaas en gedroogde rode vruchten.

    Door de gedroogde vruchten kan je dit slaatje ook in de herfst of winter klaarmaken.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    100 gr roquette
    200 gr feta
    50 gr pijnboompitten
    70 gr gedroogde rode vruchten
    1/2 granaatappel
    6 el olijfolie
    2 el balsamicoazijn
    1 kl ahornsiroop
    peper van de molen & zout


    Rooster de pijnboompitjes en laat ze afkoelen.

    Haal voorzichtig de pitjes uit de granaatappel.

    Verdeel de roquette over borden. Snij de feta in blokjes en verdeel over de sla.
    Strooi de gedroogde rode vruchtjes over de sla en ook de granaatappelpitjes en de pijnboompitten.

    Maak een vinaigrette met de olijfolie, balsamicoazijn, ahornsiroop, peper & zout en verdeel die over de salades.

                               


    Categorie:Voorgerechten
    24-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruit met gegratineerde sabayon.

    Je neemt voor dit dessertje natuurlijk seizoensfruit. In de zomer maak ik het met meloen, kiwi, aardbeien, frambozen enz.

    Ingrediënten voor 6 personen:

    400 gr seizoensfruit
    5 eidooiers
    120 gr kristalsuiker
    200 ml zoete witte wijn ( bv. Montbazillac)
    3 el Cointreau
    6 ovenschaaltjes

    Zet een kookpot met water op het vuur en breng aan de kook.
    Neem een pot die je in de andere kookpot kan hangen, maar zorg dat die juist het water niet raakt.

    Klop nu "au bain marie" de eidooiers met de suiker tot een schuimig mengsel. Schenk voorzichtig de wijn bij het mengsel en blijf stevig doorkloppen tot je een luchtige schuimende sabayon krijgt. Je moet in totaal zeker 15 tot 20 minuten kloppen! (goed voor de armspieren )
    Giet de sabayon in een kan en laat hem afkoelen.

    Verdeel het fruit over de schaaltjes en overgiet het met een beetje Cointreau. Verdeel nu de sabayon over de schaaltjes en zet ze net voor het opdienen een paar minuutjes onder de hete grill, tot de sabayon wat kleur krijgt.

    Dien meteen op!

                               


    Categorie:Desserten
    21-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettes met kruiden.

    Courgetten zijn één van mijn favoriete groenten en in de zomer komen ze minstens één maal per week op tafel.

    Ingrediënten voor 4 personen.

    6 tot 8 kleine courgettes
    peterselie
    tijm
    2 teentjes look
    peper van de molen & zout
    olijfolie

    Gebruik altijd kleine courgettes, die hebben het meeste smaak.

    Neem een ovenschotel en vet in met olijfolie.

    Snij flink wat peterselie fijn en rits de blaadjes van een paar takjes tijm. Pel de look en plet de teentjes.

    Was de courgettes en snijd de uiteinden eraf. Snij de courgettes in fijne schijfjes en leg ze in de ovenschotel. Strooi er de kruiden en de look over. Kruiden met peper van de molen en een weinig zout. Overgiet met een weinig olijfolie.

    Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet hem in een voorverwarmde oven van 180°. Laat een half uurtje bakken en roer de courgetteschijfjes eens goed door elkaar. Indien nodig kan je ze nog een kwartiertje verder laten garen, maar de courgettes mogen best nog wat knapperig zijn.

                               


    Categorie:Aardappels&groenten
    18-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroenmousse met speculoos.

    Tip: neem altijd biologische citroenen als je de schil ook gebruikt !

    Ingrediënten voor 4 personen:

    3,5 dl volle room
    50 gr suiker
    sap en schil van 1 onbehandelde citroen
    6 speculoosjes + 1 voor de afwerking
    3 gelatineblaadjes

    Week de gelatineblaadjes in koud water.
    Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.

    Warm de room op, doe de suiker erbij en roer tot de suiker opgelost is. Neem van het vuur als de room kookt, doe het citroensap en de citroenrasp erbij en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes door. Roer goed tot ze volledig opgelost zijn.

    Neem 4 glazen, breek de speculoos in grove stukken en verdeel over de glazen.
    Verdeel het mengsel over de glazen en laat een paar uur opstijven in de frigo.

    Werk af met een toefje slagroom en het verkruimelde speculooskoekje.


                                


    Categorie:Desserten

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs