ÂOfficieel wordt er geen kaas geraspt boven primi waarin vis is verwerkt: zouden geen smaakvriendjes zijn van elkaar. Maar daar hoeven we niet altijd naar te luisteren toch (voor mij geen pasta zonder kaas ) ? Buon appetito!
Vorm een bergje van de bloem op een schoon en droog werkvlak. Maak middenin een kuiltje en breek daarin de eieren. Roer voorzichtig met een vork vanuit het midden totdat al het meel vermengd is met het vocht. Bewerk het deeg stevig met je handen ongeveer 10 tot 15 minuten en bestuif het werkvlak zo nu en dan met wat bloem.
Bedek met plasticfolie en laat minimaal een half uur rusten in de koelkast tot verder gebruik.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen met de knoflook circa 2 minuten. Blus halverwege de baktijd af met wijn. Laat even afkoelen, pel de garnalen en doe ze in een foodprocessor. Giet de bakolie erbij.
Voeg tevens de gerookte zalm toe, zout en peper toe en maal alles fijn.
Doe de visvulling in een mengkom en meng de ricotta er doorheen. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Haal het deeg uit de koelkast en snijd er 1/3 vanaf.
Rol het eerste deel uit tot en met stand 7 van de pastamachine. Snijd de lange deeglap een keer doormidden.
Steek met de uitsteker rondjes uit het deeg. Leg op elk rondje een theelepel vulling en vouw goed langs de vulling dicht (als het deeg te droog is geworden, bevochtig de randjes dan voorzichtig met een nat kwastje).
Herhaal dit tot je al het deeg gebruikt hebt. Bewaar de mezzelune uit elkaar op een stuk bakpapier of een schone theedoek.
Verwarm de olijfolie voor de saus in een ruime koekenpan en fruit hierin op een zacht vuur het teentje knoflook,