VOLGENDE TGV AVOND 5 september 2024 om 19u Jos en iedereen zijn de koks van dienst
Foto

Dagen Tgv 24-25

5 september om 19u
Iedereen &Jos Mosselen 
3 okt.
Koks Sven &Erik

24 oktober 
Koks Dirk & Nicolas 

7 november 
Koks Rik & Jos 

19 december Kerstmenu
Koks Jef &Loe 

16 januari 25 nieuwjaarsmenu 
Koks Kevin & Mark

13 februari 25
Koks Jef &Erik

13 maart 25
Koks Sven &Loe

3april 25

koks Mark&Kevin

8 mei 25

Koks   Dirk & Nicolas

zaterdag 17 mei 25

damesavond 
Woensdag 21 mei 25

Koks Jos & Rik


5 juni 25
koks Steven & Bart BBQ 🍗 
19 juni 
  Koks Steven &Bart

Maandagavond voor de tgv avond de koks verwittigen  als je niet kan komen

We beginnen om 19u te RELST

KLIK MET DE MUIS OP DE KLEINE FOTO
DAN VERSCHIJNT DE FOTO OP WARE GROTE

RECEPT ZOEKEN IN BLOG
EEN WOORD VAN HET RECEPT INVULLEN BIJ ZOEKEN IN BLOG

Zoeken in blog

LEDEN TGV

1. JEF PYPEN
2. LUDO MEEUS
3. STEVEN SERVRANKX
4. JOS ARTOIS
5. RIK HOMBLE
6. NICOLAS MALICHEFF
7. DIRK PELGRIMS
8. BART NACKAERTS
9. SVEN STERCKX
10. ERIK THORA
11.MARC VAN STEENBEECK
12.KEVIN SOETAERT



ERE LEDEN
Van Bedts  Frans 1987-2016
DEN BOLLE +
DE FONZ 1987-2011
Yves poffe 
Luc Kiesekoms
Luc Sunt
Dirk Janssens
de mannen van de lipsestraat eddy &francis 
fabian aps 
Andre Gille
Laurent Snijers
Mon Fillet 
Paul Troch 
Peter gillis
enz.

Inhoud blog
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
    Inhoud blog
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
    Archief per maand
  • 05-2025
  • 04-2025
  • 03-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 06-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 06-2021
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 06-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 09-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Tildonkcity
    Tildonks Gastronomisch Vennootschap
    38 STE JAARGANG
    Opgericht oktober 1987
    WELKOM BIJ DE TILDONKSE GASTRONOMISCHE VENNOOTSCHAP CULINAIRE DONDERDAGEN VOOR 12 VRIENDEN
    31-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEHAKBALLEN VAN EVERZWIJN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen VOOR 4 PERSONEN
    GEHAKTBALLEN
    300GR VLEES VAN WILD ZWIJN (DANK U JAKKE)
    150 GR DOORREGEN ONTBIJTSPEK-1,5 L KRACHTIGE GROENTEBOUILLON-2 SNEETJES WITBROOD ZONDER KORST-3-4 EL MELK-1 EL MARJOLEIN-50 GR SOEPGROENTEN OF WORTELEN-250 ML ROOM- 150 GR WITTEKOOL-Z/P-1MSP NOOTMUSKAAT-1 MSP KARWIJ- RODE BOSBESSEN(VOOR DE GARNERING
    KASTANJES
    200GR EETBARE KASTANJES-50 GR KRISTALSUIKER-1 EL BOTER

    GEHAKTBALLEN
    LAAT HET WITBROOD IN DE MELK WEKEN.MAAK DE SOEPGROENTEN SCHOON EN SNIJD ZE ZEER FIJN.SNIJD HET ONTBIJTSPEK IN STUKJES.
    DOE HET VLEES MET 100 GR KLEINGESNEDEN SPEK DOOR DE GEHAKTMOLEN.MENG HET DAARNA GOED MET DE SOEPGROENTEN,HET GEWEEKTE WITBROOD,P/Z EN MARJOLEIN.MAAK VIER GEHAKTBALEN
    VERHIT DE BOUILLON ,LAAT DE GEHAKTBALLEN VERVOLGENS IN DE BOUILLON OP EEN MATIG VUUR 20 MIN SUDDEREN(NIET KOKEN)
    BLANCHEER DE BLADEREN VAN DE WITTE KOOL IN KOKEND WATER MET EEN BEETJE ZOUT.LAAT ZE DAARNA ONDER DE KOUDE KRAAN WATER SCHRIKKEN.
    SNIJD DE HARDE KOOLNERVEN ERUIT EN SNIJD ZE FIJN.KOOK DE FIJNGESNEDEN KOOLNERVEN DAARNA IN 250 ML BOUILLON EN WAT ROOM TOT ZE ZACHT ZIJN
    KRUID HET MENGSEL MET P/Z EN NOOTMUSKAAT EN PUREER HET.
    SNIJD HET GEBLANCHEERDE KOOLBLAD IN STUKJES EN DOE HET BIJ DE KOOLPUREE EN VERWARM HET MENGSEL
    BAK DE REST VAN HET ONTBIJTSPEK TOTDAT HET KNAPPERIG IS IN EEN PAN ZONDER VET AAN TOE TE VOEGEN.MENG HET MET DE KOOLPUREE EN GEMALEN KARWIJ
    KASTANJES
    SNIJD DE KASTANJES AAN EEN KANT KRUISGEWIJS IN.LEG ZE IN DE MAGNETRON, MET DE INGESNEDEN KANT NAAR BOVEN.VERHIT ZE GEDURENDE 2 TOT 3 MIN.SCHIL ZE VERVOLGENS.
    OM TE GLACEREN DOET U DE KRISTALSUIKER IN EEN DROGE PAN .LAAT DE SUIKER SMELTEN TOT DIE GOUDGEEL IS GEWORDEN.GIET ER DAARNA 125 ML WATER OP EN KOOK HET MENGSEL IN(NIET OMROEREN)
    DOE DE NOG WARME KASTANJES BIJ DE SUIKER. KOOK HET MENGSEL 10 MIN.DOE ER WAT BOTER BIJ EN KOOK HET DAARNA NOG EVEN IN
    HAAL VOOR HER SERVEREN DE GEHAKTBALLEN DOOR DE KARNEMELK
    SCHIK DE GEHAKTBALLEN EN DE KOOLPUREE OP GEBLANCHEERDE KOOLBLADEREN EN SERVEER MET DE GEGLACEERDE KASTANJES EN PASTA

    31-01-2010 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEBAKKEN JACOBSSCHELPEN MET BROCCOLI
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor het openen van coquilles heb je minder kracht nodig dan voor het openen van oesters, want tussen de beide schelphelften van de ‘Jacob’ zit een vrij grote kier waar de punt van een mes in gestoken kan worden om de spier los te snijden. Neem de schelp in een doek met de bolle kant naar onderen in de hand. Steek met de andere hand een stevig, kort mes tussen de kier en snijd in een cirkelbeweging langs de binnenkant. Plaats de zijkant van een lepel tussen en het ‘nootje’ en het harde spierstukje aan de zijde waar de mossel nog vast zit. Lepel de mossel voorzichtig los uit het vlies en de overige inhoud. Het oranje koraal is eetbaar, maar smaakt veel sterker dan het witte vlees. Spoel de St.-Jacobsschelpen onder koud stromend water goed schoon en dep ze droog. Kun je nergens complete coquilles vinden, koop dan verse Jacobs die niet ingevroren zijn geweest. De fraaie waaierschelpen zijn los of in bordvorm verkrijgbaar bij delicatessen- en kookwinkels.
    MENU NOG EVEN WACHTEN

    31-01-2010 om 00:00 geschreven door de loe  


    19-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE FONZ ZIJN NIEUWJAAR LIJSTJE 2010
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Champagne en kerstmuziek.
    Dure jongens die van TGV.
    Voorzie ook een rode bourgognewijn omdat Jos me beschuldigde van éénzijdig een bordeaux man te zijn.
    Breng voor alle veiligheid ook een genuine bordeaux mee.
    op de foto de wijnen
    De champagne was van Vranken BEDANKT FONZ T'WAS WEER IN ORDE

    19-01-2010 om 21:27 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DJ FONZ
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ONZE FONZ HAD ZIJN MODERNE RADIO BIJ WAAR HIJ VROEGER LAWAAI MEE MAAKTE IN DE STRATEN VAN AARSCHOT EN VERZORGDE NU HET NIEUWSJAARMENU MET DE GEKENDE KERSTLIEDEREN

    19-01-2010 om 21:20 geschreven door de loe  


    15-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APPELEN EN PEREN IN DE WOK MET CHAMPAGNESORBET
    Klik op de afbeelding om de link te volgen DIT HEB JE NODIG
    2 APPELEN & 2 PEREN VAN DE JEF
    WEL ZIEN DAT HET FRUIT ZACHT IS HOE MEER HET SMAAK HEEFT
    1 BOSJE MUNT-BRUINE SUIKER-BOTER-CHAMPAGNESORBET
    BEREIDINGSWIJZE:
    1/ LAAT EEN EETLEPEL BOTER IN EEN WOK SMELTEN. SNIJ HET FRUIT IN DOBBELSTEENTJES EN LAAT GEDURENDE 3Ă 4 MIN.IN DE WOK BRADEN.
    2/ HAK DE MUNT FIJN ,VOEG DEZE AAN DE WOK TOE EN BESTROOI MET SUIKER.
    3/LEG HET FRUIT OPEEN BORD ,PLAATS ER EEN BOLLETJE CHAMPAGNESORBET BOVENOP EN DIEN OP
    EEN MOOI GLAS CHAMPAGNE PAST UITSTEKEND BIJ DIT VERFRISSENDE DESSERT

    15-01-2010 om 22:07 geschreven door de loe  


    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEFLAMBEERDE KALFSMEDAILLON OP ZIJN ITALIAANS-GESTOOFDE VENKEL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen INGREDIENTEN
    4 DIKKE KALFSMEDAILLONS-200GR HALFGEDROOGDE KERSTOMAATJES+DE OLIE UIT DE VERPAKKING-1 BOSJE JONGE UITJES-2 DL LICHTE ROOM-1,5 DL KALFSFOND-1 BORRELGLAS COGNAC-8 BLAADJES BASILICUM-P/Z

    VOORBEREIDING
    SNIJ DE JONGE UITJES IN RINGETJES VAN 1/2 CM
    SNIJ DE HALFGEDROOGDE KERSTOMATEN IN REEPJES
    SNIJ HET BASILICUM FIJN
    BEREIDING KAN OOK ENKELE UREN VOORAF
    1/ VERHIT 2 Ă 3 eetl.OLIE UIT DE VERPAKKING VAN DE KERSTOMAATJES IN EEN BRAADPAN EN BAK ER DE KALFSMEDAILLONS AAN BEIDE KANTEN GOUDBRUIN .KRUID P/Z
    2/ HAAL DE PAN VAN HET VUUR , GIET ER HET GLAASJE COGNAC OVER EN FLAMBEER . LEG HET VLEES IN EEN BRAADSLEE EN ZET KOEL WEG.BEWAAR HET BRAADVOCHT VAN HET VLEES.
    3/ MAAK DE SAUS :VERHIT DE REST VAN DE OLIE VAN DE TOMAATJES IN EEN STEELPAN EN LAAT ER DE JONGE UITJES EVEN IN STOVEN .DOE ER DE REEPJES HALFGEDROOGDE KERSTOMAAT BIJ. LAAT NOG EVEN STOVEN EN BLUS MET DE KALFSFOND.VOEG HET BRAADVOCHT VAN DE KALFSMEDAILLONS EN ROOM TOE EN ZET KOEL WEG
    OP HET MOMENT ZELF
    10MIN+20 MIN IN DE OVEN
    4/ SCHUIF DE BRAADSLEE IN EEN OP 250°C VOORVERWARMDE OVEN EN LAAT -+20 MIN BRADEN.LAAT NOG 3 à 5 MIN RUSTEN IN DE UITGESCHAKELDE OVEN.
    5/ ZET ONDERTUSSEN DE SAUS OP EEN HEVIG VUUR EN LAAT INKOKEN TOT ZE LICHTGEBONDEN IS.WERK AF MET DE FIJNEGESNIPPERDE BASILICUMBLAADJES EN KRUID MET P/Z
    BIJGERECHT: GESTOOFDE VENKEL
    SNIJ DE VENKELKNOL IN 2 OF 4 STUKKEN EN SNIJ DE HARDE STENGELS ERAF; VERWIJDERD DE HARDE KERN. SMELT 1 EETL BOTER IN EEN STEELPAN EN STOOF DE STUKKEN VENKEL .VOEG EEN SCHEUTJE WATER OF WITTE WIJN TOE KRUID MET P/Z EN LAAT ZE AFGEDEKT ZACHTJES BEETGAAR WORDEN

    14-01-2010 om 00:00 geschreven door de loe  


    13-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PREISOEP MET PORTO
    DAT BRENG JE MEE VAN DE WINKEL
    600 GR PREI-1 DIKKE AARDAPPEL-1/2 DL WITTE PORTO-50GR GERASPTE KAAS-4 MULTIGRANENBESCHUITEN-1L VETARME KIPPENBOUILLON-2EETL BOTER-NOOTMUSKAAT-P/Z

    VOORBEREIDING
    SNIJ DE AARDAPPEL IN BLOKJES
    SNIJ DE PREI IN RINGETJES
    BEREIDING
    1/ SMELT 2 EETL BOTER IN EEN KOOKPAN EN STOOF ER EVEN DE PREIRINGETJES EN DE AARDAPPELBLOKJES IN.GIET ER DE KIPPENBOUILLON OVER EN LAAT 20 MIN.KOKEN
    2/ STROOI DE GERASPTE KAAS OP DE BESCHUITEN EN KRUID NAAR SMAAK MET PEPER,ZOUT EN NOOTMUSKAAT.PLAATS NET VOOR HET OPDIENEN 3 MIN ONDER DE GRILL VOOR EEN MOOI GOUDBRUIN KAASKORSTJE.
    3/MIX DE SOEP TOT EEN GLADDE MASSA EN KRUID EVENTUEEL NOG WAT BIJ MET P/Z .VOEG DE PORTO TOE



    13-01-2010 om 20:20 geschreven door de loe  


    01-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET WARM DESSERT VAN APPELS (NATUURLIJK VAN DE JEF)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 4 APPELS( VAN DE JEF ZIJNE APPELS)- 2 EL CITROENSAP-50 GR SUIKER-1 EL KANEELPOEDER-75 GR GRAM BLANKE ROZIJNEN-2 EL ABRIKOZENJAM-SINAASAPPELSAUS-3 SINAASAPPELS-1 DL WITTE WIJN-2 KRUIDNAGELS-STUKJE PIJPKANEEL OF MESPUNTJE KANEELPOEDER-50 GR SUIKER-15 GR AARDAPPELMEEL

    BEREIDINGSWIJZE VOLGENS DE JEF
    VERWARM DE OVEN OP 200°C.SCHIL DE APPELS MET EEN DUNSCHILDER.BOOR DE KLOKHUIZEN ERUIT;BESPRENKEL DE GESCHILDE APPELS MET HET CITROENSAP. VUL DE APPELS MET ROZIJNEN( WEL DEZE EVENTUEEL VAN TEVOREN IN RUM).VERDEEL DE ABRIKOZENJAM OVER DE ROZIJNEN IN DE APPELS.
    SCHUIF DE OVENSCHAAL IN HET MIDDEN VAN DE VOORVERWARMDE OVEN EN LAAT DE APPELS IN CA 20-25 MIN. KARAMELISEREN. DEK ZE AF MET ALUMIMIUMFOLIE ALS ZE TE DONKER WORDEN.
    WAS DE SINAASAPPEL EN RASP 1 THEELEPEL VAN DE SCHIL.PERS ALLE SINAASAPPELS UIT. VUL HET SAP AAN MET DE WITTE WIJN TOT 4 DL. VOEG DE SINAASAPPELRASP,DE KRUIDNAGELS EN DE KANEEL TOE EN BRENG ALLES AAN DE KOOK.
    ZEEF HER SAP EN LOS DE SUIKER OP . ROER HET AARDAPPELMEEL GLAD MET EEN BEETJE KOUD WATER EN BIND HEIRMEE DE SAUS. ZET DE APPELS OP DE BORDEN EN GIET DE SAUS EROVER.

    01-01-2010 om 08:51 geschreven door de loe  


    31-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GELUKKIG NIEUWJAAR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen AAN ALLE TGV'ERS JONG OF OUD ,

    ALLE BLOG BEZOEKERS ONZE BESTE WENSEN VOOR 2010

    ONZE SOMMELIER (DE FONZ) IS ER KLAAR VOOR OM HET NIEUWE JAAR FEESTELIJK TE BEGINNEN 31-12-2009 om 00:00 geschreven door de loe  

    27-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EVERZWIJNFILET MET EEN CAMENBERTKORSTJE EN PEREN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen JAKKE HAD EVERZWIJNFILET MEEGEBRACHT VAN DE JACHT 250 GR CAMENBERT-50ML ROOM -AARDAPPELEN-400 GR COURGETTE-400 GR GEMENGDE BOSPADDESTOELEN-UI-2 EL GEMENGDE GROENE KRUIDEN-KANEEL-GEMBERPOEDER-OLIE-BOTER-CITROEN-P/Z-RODE WIJN -EN PEREN VAN DE JEF
    PUREER DE CAMENBERT MET DE ROOM IN DE MIXER.VERWARM DE OVEN VOOR OP 180 °OF ZO ALS WIJ IN DE STEAMER.SPOEL HET VLEES AF EN LAAT HET UITLEKKEN. KRUID HET MET P/Z
    BRAAD HET DAARNA IN HETE PLANTAARDIGE OLIE AAN.LEG DRIEVIERDE DEEL VAN HET CAMANBERTMENGEL OP DE FILET.LAAT HET VLEES DAARNA AFGEDEKT IN DE OVEN GAAR WORDEN GEBRUIK HIERVOOR DE TEMP.SONDE EN OP 85° IS DE FILET GAAR
    SNIJ DE PEREN IN TWEE ,HOL ZE UIT EN SCHIL ZE. LEG ZE IN EEN BEBOTERDE SCHOTEL MET DE BOLLE KANT NAAR BOVEN. BESTROOI ZE MET DE KRUIDEN EN EEN BEETJE SUIKER .LAAT DE PEREN 20 A 30 MIN. BAKKEN IN EEN VOORVERWARMDE OVEN OP 180°
    KOOK DE AARDAPPELEN DAARNA BAKKEN IN DE PAN ROER DE KRUIDEN DOOR DE REST VAN HET CAMEMBERTMENGSEL. DOE HET MENGSEL OVER DE AARDAPPELEN.
    HAK DE GEPELDE UI FIJN.SNIJD DE GEWASSEN COURGETTE IN REEPJES.MAAK DE BOSPADDESTOELEN SCHOON,SNIJD ZE IN PLAKJES EN BESPRENKEL ZE MET CITROENSAP.
    VERHIT DE BOTER .FRUIT DE UI TOT DIE GLAZIG IS.VOEG DE COURGETTEREEPJES TOE EN STOOF HET MENGSEL EVEN. DOE DE PADDESTOELEN ER BIJ LAAT EVEN MEE STOVEN EN BLUS HET MENGSEL AF MET RODE WIJN.OP SMAAK BRENGEN MET P/Z.
    SNIJD DE FILET IN PLAKKEN EN SCHIK ZE MET HET COURGETTE-PADDESTOELENMENGSEL - DE AARDAPPELENEN DE PEREN OP DE BORDEN

    27-12-2009 om 14:42 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KNOLSELDERSOEP MET GEROOKTE EENDENBORST
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGHEDEN:
    KNOLSELDER-2 UIEN-2 L GEVOGELTEBOUILLON-P/Z-OLIJFOLIE-PREIWIT-GEROOKTE EENDENBORST-ROOM-PETERSELIE
    DE GROENTEN SPOELEN ,SNIJ ZE VERVOLGENS IN KLEINE STUKJES SNIJ DE SNEETJES GEROOKTE EENDENBORSTFILET IN FIJNE REEPJES; DE SOEP BORDEN OPWARMEN. DE SOEP HEET OPDIENEN WERK AF MET PETERSELIE EN IN HET MIDDEN VAN HET BORD DE REEPJES EENDEBORSTFILET; VOEG ALS LAATSTE EEN KOFFIELEPEL LICHT OPGEKLOPTE ROOM TOE

    27-12-2009 om 09:33 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE KERSTSTIJD BIJ TGV
    Klik op de afbeelding om de link te volgen WE HADDEN ZELFS EEN KERSTBOOM VOOR DE VERSIERING VAN DE KERSTMAALTIJD

    27-12-2009 om 00:00 geschreven door de loe  


    22-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERSTMUZIEK 1979
    KERSTMUZIEK OPGENOMEN OP CASSETTE OP 16-12-1979
    VOOR DE JEUGDIGE LEZERS ONDER ONS DIT IS NIEUW
    TITEL-UITVOERDER- GETALLEN OP DE FOTO KAN JE ZIEN HOE ZE VROEGER DE BOEKHOUDING VAN DE VERSCHILLENDE LIEDJES NOTEERDE VB 002-057 DEZE GETALLEN WAREN ZICHTBAAR OP DE SPELER
    ZODAT MEN ,DIRECT HET JUISTE NUMMER KONDEN SPELEN
    DIT JAAR GEEN KERSTMUZIEK WEGENS DE SNEEUW (FILLE)WAS DE FONZ ZIJNE CASSETTESPELER VERGETEN DIT WAS DE EERSTE KEER IN 23 JAAR !!!!!!!!




    22-12-2009 om 20:50 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE SNEEUW IN Tilloenk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen EEN PAAR VAN ONZE LEDEN WAREN NIET OPGEWASSEN TEGEN DE SNEEUWSTORM VAN DONDERDAG JL
    LANGE TIJD IN DE FILLE
    DE FONZ HAD ZIJN FLESSEN VAN VRANCKEN VERGETEN
    DE KERSTMENU VAN WILD VAN DE JAKKE EN DE JEF WAS HEERLIJK

    FOTO- TILLOENK IN DE SNEEUW

    22-12-2009 om 20:26 geschreven door de loe  


    11-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3/ ARCHIEF 1987 DESSERT VANILLEPUDDING
    BENODIGDHEDEN 11-12-2009 om 22:11 geschreven door de loe  

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2/ARCHIEF 1987 HOOFDMENU BRAADWORST MET ERWTEN EN WORTELEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen OP DE FOTO DE FONZ ONZE SOMMELIER AL 22 JAAR

    BRAADWORST MET ERWTEN EN WORTELEN
    BENODIGHEDEN:4 PERS.
    4 BRAADWORSTEN VAN +/- 150 GR A 200GR PER PORTIE-25 GR BOTER
    TOEN VERMELDE ZE ALLE SOORTEN WORSTEN(DE MANNEN WISTEN NIET HOE DE BINNENKANT VAN EEN KOM ERUIT ZAG ZEI FRANZ VON BETS ZIE TV REPORTAGE ROB
    KALFSWORSTEN: OP BASIS VAN KALFSVLEES EN VET.
    RUNDSWORSTEN:WORDT WEINIG AANGEBODEN
    VARKENSWORSTEN: OP BASIS VAN VARKENSVLEES.
    GEMENGDE WORSTEN:1/2 KALFS EN 1/2 VARKENS
    BOERENWORSTEN: GROF GEMALEN VARKENS EN SOMS KALFSVLEES
    CHIPOLATAWORSTJES:DUNNER DAN ANDERE,KALFSVLEES
    MERGUEZ-WORSTEN: OP BASIS VAN SCHAPEN-OF LAMSVLEES
    BEREIDINGSWIJZE
    DE BOTER IN EEN PAN LATEN SMELTEN EN BRUINKLEUREN.DE WORSTEN ERIN LEGGEN EN LANGS EEN ZIJDE LATEN KLEUREN.ZE OMDRAAIEN EN AAN DE ANDERE ZIJDE LATEN BRUINBAKKEN.HET DEKSEL EROP ZETTEN EN GEDURENDE +/-1/2 UUR ZACHTJES LATEN BRADEN.10 MIN VOOR HET EINDE ,EEN WEINIG WARM WATER TOEVOEGEN.NOOIT KRUIDEN.DIRECT OPDIENEN,DE SAUS NIET OPDIENEN

    BENODIGHEDEN VOOR DE ERWTEN EN WORTELEN
    1 KG RAUWE WORTELEN OFWEL 800GR DIEPVRIES
    1/2 KG DIEPVRIES ERWTEN OF BLIK VAN 1 L
    1 UI-25 GR BOTER-LAURIER-1/2 TAS FIJNGESNEDEN PETERSELIE-P/Z EN 10 KL.SUIKER
    BEREIDINGSWIJZE:
    DE WORTELEN INDIEN NODIG WASSEN ,ZE SCHRAPEN EN IN FIJNE RING SNIJDEN VAN ONGEVEER 1 MM DIKTE. DE UI PELLEN EN FIJN SNIJDEN .DEZE IN DE BRUINE BOTER LATEN AANNBAKEN.DE WORTELEN GAARSTOVEN IN HET UI-BOTER MENGSEL.LAURIER EN PEPER TOEVOEGEN.DE ERWTEN APART BLANCEREN (+/- 10 MIN IN ZIEDEND WATER). DEZE BIJ DE WORTELEN VOEGEN EN ALLES TESAMEN LATEN GAARSTOVEN.INDIEN NODIG EEN WEINIG WATER TOEVOEGEN.NA DE BEREIDING ,DE SUIKER TOEVOEGEN EN LATEN SMELTEN. DE HELFT VAN DE PETERSELIE TOEVOEGEN EN ONDERMENGEN.NIET MEER LATEN KOKEN .ZOUT TOEVOEGEN INDIEN NODIG.BESTROOIEN MET PETERSELIE EN OPDIENEN

    BENODIGHEDEN VOOR DE AARDAPPELEN:
    1 KG KLEINE AARDAPPELEN,WATER EN ZOUT.
    BEREIDINGSWIJZE:
    DE AARDAPPELEN WASSEN ,SCHILLEN EN AFSPOELEN,ERVOOR ZORGEN DAT ZE ALLEMAAL VAN DEZELFDE GROOTTE ZIJN;INDIEN NODIG EEN GROTERE IN TWEE SNIJDEN.WATER MET ZOUT AAN DE KOOK BRENGEN EN DE AARDAPPELEN TOEVOEGEN ,LATEN KOKEN EN GAARHEID CONTROLEREN ; DIT GEBEURT HET BEST DOOR ZE TE PRIKKEN .ZE ZIJN GAAR INDIEN ZE VANZELF VAN DE VORK AFVALT.AFGIETEN EN LATEN DROGEN OP MATIG VUUR.EVENTUEEL BESTROOIEN MET GEHAKTE PETERSELIE EN OPDIENEN.ENGELSE AARDAPPELEN WORDEN NIET OPGESCHUD.
    DIT WAS IN 1987 DE EERSTE HOOFDMENU VAN DE TGV ER ZULLEN LATER NOG VOLGEN ZO WAS ER OOK EEN PLANNING MENU
    MEN DIENT ERVOOR TE ZORGEN DAT DE WERKZAAMHEDEN ELKAAR OPVOLGEN OP EEN VLOTTE EN HYGIENISCHE MANIER.ZO BEGINT MEN BEST MET HET REINIGEN /SNIJDEN VAN DE VERSCHILLENDE GROENTEN /AARDAPPELEN.IN DIT MENU WERKT MEN HET BEST ALS VOLGT:
    EERST DE GROENTEN WASSEN EN SNIJDEN.
    OPRUIMEN EN PAS DAN BEGINNEN MET KOOK EN BAKWERK
    EERST WORDT DE SOEP OPGEZET. ONDERTUSSEN,NA EEN HALF UUR,ZET MEN DE AARDAPPELLEN OP,DE WORTELEN EN DE ERWTEN .INDIEN DEZE AAN DE KOOK ZIJN, DE WORSTEN BEGINNEN BAKKEN.OPTIMAAL WERKT MEN INDIEN DE TIJD VAN OPDIENEN VAN BVB DE SOEP EN DENK AAN DE TIJD VAN HET VLEES .ZO VERMIJDT MEN DAT HET VLEES OF GROENTEN TE GAAR OP TAFEL KOMEN.VANZELFSPEKEND LEERT MEN MET DE TIJD BETER PLANNEN;DOOR HERHAARDELIJK MENU'S KLAAR TE MAKEN KOMT MEN IMMERS IN DE STIEL

    DIT IS UIT HET ARCHIEF VAN 5 NOVEMBER 1987
    DIT IS TOEVAL WANT OP 5 NOVEMBER 2005 ZIJN WE BEGONNEN MET DE WEBSITE DUS VANAF NU HEBBEN WE EEN JAARLIJKSE FEESTDAG VAN DE TGV'ERS NAMELIJK 5 NOVEMBER SANTE

    11-12-2009 om 22:03 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4/ARCHIEF 1987 TGV
    Klik op de afbeelding om de link te volgen DIT IS HET MOEDEREXEMPLAAR VAN DE OPRICHTING TGV

    T.G.V. OF TILDONKS GASTRONOMISCHE VENNOOTSCHAP WERD OPGERICHT DOOR EEN BEPERKT AANTAL MANNELIJK LEDEN
    DOEL VAN DE CLUB IS HET AANLEREN VAN DE EDELE KOOKKUNST OM ER DAN DE GASTRONOMISCHE GENEUGTEN ERVAN TE ONDERGAAN.
    ELKE CLUB DIE ZICH RESPECTEERD EN WIL BLIJVEN BESTAAN HEEFT EEN RUGGESTEUN NODIG.DIT DOOR EEN INWENDIG REGLEMENT DAT ZOVEEL MOGELIJK DIENT TE VOLGEN.
    DAAROM HET VOLGENDE:
    1/ IEDER LID VAN DE TGV MOET BIJ ELKE BIJEENKOMST OP TIJD AANWEZIG OM ZODOENDE ALLE BEWERKINGEN TE DOEN DIE NODIG ZIJN TOT DE BEREIDING VAN DE VERSCHILLENDE GERECHTEN. EEN AFWIJKING VAN EEN HALF UUR ZAL DOOR DE VINGERS WORDEN GEZIEN.
    2/ IEDER LID MOET IN EEN BEZIT ZIJN VAN :
    EEN MESJE-TWEE HANDDOEKEN-EEN HOUTEN PLANK.
    3/ ELKE AFWEZIGHEID DIENT TIJDIG TE WORDEN GEMELD,DIT OM ONNODIG KOSTEN TE BESPAREN.
    4/ NIET GELDIG AFWEZIGHEID WORDT AANZIEN ALS ZIJNDE AANWEZIG EN GEEFT GEEN RECHT OP VERMINDERING BIJ DRAGE
    5/ DE BIJDRAGE MOET ZO VLUG MOGELIJK WORDEN VEREFFEND.
    6/DE LEDEN WORDEN VERZOCHT DE UIT DE VOEREN WERKEN IN GEMEENSCHAP TE DOEN,DIT OM TE VERMIJDEN DAT DEZELFDEN ALTIJD HET SLACHTOFFER ZOUDEN ZIJN.
    EN DAT WE ZE NOG LANG GEZAMENLIJK MOGEN MOGEN

    PAUL TROCH-ARCHIVARIS

    FRANS MELIS-DRUIDE

    FONS GUINIER-SOMMELIER

    FRANZ VON BETS-RITUEELMEESTER

    RENE SCHUEREMANS-VLEESMEESTER

    HUGO SPELMANS-PENEM ET CIRCENSES PENUS SUBLIMUS SUS

    FRED VAN REETH -INFLUENSAS DE ROSAS

    PETER GILLIS-CODA FINALIS

    ANDRE GILLE -SCRIPTOR

    MARC VAN LANI -MAGISTER CUCINAE

    NU 22 JAAR LATER ZIJN ER WEL EEN PAAR WIJZIGINGEN VAN AANTAL LEDEN GEBEURD
    ZO ZIJN ER NU 12 LEDEN ,OOK IS ER EEN BEURTROL OM TE KOKEN DE BETALING IS 2 MAAL PER JAAR ENZ

    11-12-2009 om 00:00 geschreven door de loe  


    08-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FONZ ZIJN RECHTER HAND ZAL NIET MEER GEWASSEN WORDEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen DE FONZ HEEFT ONZE KONING ALBERT II ZIJN RECHTER HAND AANGEBODEN BIJ EEN VAN ZIJN BELGISCHE BIJEENKOMSTEN IN ANTWERPEN 2009 DAAROM WERDEN DE BORDEN DOOR ZIJN RECHTER HAND VERSIERD (HIJ HEEFT ZIJN RECHTER HAND AL ZEKER TWEE WEKEN NIET GEWASSEN)ZIEHIER EEN PAAR VOORBEELDEN VAN ZIJN ANDERE BEZOEKEN
    Bezoek MRCC IN 2007
    Dirk Sterckx, europarlementariĂ«r, Fons Guinier, secretaris van ECSA (European Community Shipowner’s Association) en Johan Debyser, de kabinets- chef van de gouverneur van de provincie West-Vlaanderen enz
    http://www.ecsa.be/index.asp

    08-12-2009 om 22:27 geschreven door de loe  


    04-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROKERS TREKKEN ZICH TERUG IN DE BROUSSE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Rokers trekken zich terug in De Brousse TILDONK - Het algemeen rookverbod wordt op de lange baan geschoven. Maar als het er effectief komt, vreest Wim Blauwens voor de toekomst van zijn café De Brousse. Wesley Muyldermans Het algemeen rookverbod in de horeca vanaf 2012 wordt voorlopig even in de koelkast gestoken, met dank aan PS-voorzitter Elio Di Rupo. Wim Blauwens, eigenaar van café De Brousse in Tildonk is er niet rouwig om. 'Voor mijn part hoeft dat rookverbod er nooit te komen. Ik vrees dat ik anders in 2012 mijn boeken kan sluiten', zegt hij. Wim Blauwens exploiteert café De Brousse sinds 2001. Hij toverde de toenmalige taveerne om in een echte bruine kroeg. Een plek waar de mensen samenkomen om een babbeltje te slaan en een lekkere frisse pint te drinken. En voor veel van Wim's klanten hoort bij die pint nu eenmaal een sigaret. De meeste van zijn stamgasten zijn rokers. 'Ik denk dat bijna zeventig procent van mijn klanten rookt. Er zijn er zelfs bij die alleen op café roken en thuis niet. Mijn zaak is een echt dorpscafé waar een pakje sigaretten deel uitmaakt van het meubilair.' Voorlopig mag er in De Brousse nog zonder probleem een sigaretje opgestoken worden, want Wim serveert immers geen eten. Maar als het algemeen rookverbod er in 2012 effectief komt, vreest de cafébaas dat hij vlug klanten zal verliezen. 'Ik hoor van collega's die een restaurant uitbaten dat er vaste klanten wegblijven omdat ze niet meer mogen roken, zelfs al is er een aparte rookruimte beschikbaar.' 'Een van mijn trouwe stamgasten zei me al dat hij vanaf 2012 een bak bier gaat halen bij de Spar en thuis blijft!', zegt Wim. Op de stelling dat roken de gezondheid schaadt, heeft Wim, zelf een fervent roker, een duidelijk antwoord klaar. 'Zoveel zaken zijn ongezond. Cola drinken is slecht, want er zit te veel suiker in. Vlees eten is niet goed, want er zitten hormonen in. Ach, je moet van iets sterven. Vaak hoor ik ook dat sigarettengeur in je kleren kruipt. Dat kan best zijn, maar sta eens een halfuur in een frituur. Dat stinkt ook hoor!' Wanneer Wim uiteindelijk zelf een sigaret opsteekt, komt hij vlug voor zijn toog staan in plaats van erachter. 'Anders ga ik in de fout. Je mag immers niet roken op de werkvloer', lacht hij. VERSCHENEN OP DE SITE VAN HET NIEUWSBLAD

    04-12-2009 om 23:08 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE SAUZEN VAN DE JAKKE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    04-12-2009 om 22:54 geschreven door de loe  





    Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • de brousse
  • weer vandaag
  • tilloenk
  • haacht
  • ALGEMEEN EXPERTISE CENTRUM

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    Foto

    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs