5 september om 19u Iedereen &Jos Mosselen 3 okt. Koks Sven &Erik
24 oktober Koks Dirk & Nicolas
7 november Koks Rik & Jos
19 december Kerstmenu Koks Jef &Loe
16 januari 25 nieuwjaarsmenu Koks Kevin & Mark
13 februari 25 Koks Jef &Erik
13 maart 25 Koks Sven &Loe
3april 25
koks Mark&Kevin
8 mei 25
Koks Dirk & Nicolas
zaterdag 17 mei 25
damesavond Woensdag 21 mei 25
Koks Jos & Rik
5 juni 25 koks Steven & Bart BBQ đ 19 juni Koks Steven &Bart
Maandagavond voor de tgv avond de koks verwittigen als je niet kan komen
We beginnen om 19u te RELST
KLIK MET DE MUIS OP DE KLEINE FOTO DAN VERSCHIJNT DE FOTO OP WARE GROTE
RECEPT ZOEKEN IN BLOG EEN WOORD VAN HET RECEPT INVULLEN BIJ ZOEKEN IN BLOG
Zoeken in blog
LEDEN TGV
1. JEF PYPEN 2. LUDO MEEUS 3. STEVEN SERVRANKX 4. JOS ARTOIS 5. RIK HOMBLE 6. NICOLAS MALICHEFF 7. DIRK PELGRIMS 8. BART NACKAERTS 9. SVEN STERCKX 10. ERIK THORA 11.MARC VAN STEENBEECK 12.KEVIN SOETAERT
ERE LEDEN Van Bedts Frans 1987-2016 DEN BOLLE + DE FONZ 1987-2011 Yves poffe Luc Kiesekoms Luc Sunt Dirk Janssens de mannen van de lipsestraat eddy &francis fabian aps Andre Gille Laurent Snijers Mon Fillet Paul Troch Peter gillis enz.
Tildonks Gastronomisch Vennootschap 38 STE JAARGANG
Opgericht oktober 1987
WELKOM BIJ DE TILDONKSE GASTRONOMISCHE VENNOOTSCHAP
CULINAIRE DONDERDAGEN
VOOR 12 VRIENDEN
31-01-2010
GEHAKBALLEN VAN EVERZWIJN
VOOR 4 PERSONEN
GEHAKTBALLEN
300GR VLEES VAN WILD ZWIJN (DANK U JAKKE)
150 GR DOORREGEN ONTBIJTSPEK-1,5 L KRACHTIGE GROENTEBOUILLON-2 SNEETJES WITBROOD ZONDER KORST-3-4 EL MELK-1 EL MARJOLEIN-50 GR SOEPGROENTEN OF WORTELEN-250 ML ROOM- 150 GR WITTEKOOL-Z/P-1MSP NOOTMUSKAAT-1 MSP KARWIJ-
RODE BOSBESSEN(VOOR DE GARNERING
KASTANJES
200GR EETBARE KASTANJES-50 GR KRISTALSUIKER-1 EL BOTER
GEHAKTBALLEN
LAAT HET WITBROOD IN DE MELK WEKEN.MAAK DE SOEPGROENTEN SCHOON EN SNIJD ZE ZEER FIJN.SNIJD HET ONTBIJTSPEK IN STUKJES.
DOE HET VLEES MET 100 GR KLEINGESNEDEN SPEK DOOR DE GEHAKTMOLEN.MENG HET DAARNA GOED MET DE SOEPGROENTEN,HET GEWEEKTE WITBROOD,P/Z EN MARJOLEIN.MAAK VIER GEHAKTBALEN
VERHIT DE BOUILLON ,LAAT DE GEHAKTBALLEN VERVOLGENS IN DE BOUILLON OP EEN MATIG VUUR 20 MIN SUDDEREN(NIET KOKEN)
BLANCHEER DE BLADEREN VAN DE WITTE KOOL IN KOKEND WATER MET EEN BEETJE ZOUT.LAAT ZE DAARNA ONDER DE KOUDE KRAAN WATER SCHRIKKEN.
SNIJD DE HARDE KOOLNERVEN ERUIT EN SNIJD ZE FIJN.KOOK DE FIJNGESNEDEN KOOLNERVEN DAARNA IN 250 ML BOUILLON EN WAT ROOM TOT ZE ZACHT ZIJN
KRUID HET MENGSEL MET P/Z EN NOOTMUSKAAT EN PUREER HET.
SNIJD HET GEBLANCHEERDE KOOLBLAD IN STUKJES EN DOE HET BIJ DE KOOLPUREE EN VERWARM HET MENGSEL
BAK DE REST VAN HET ONTBIJTSPEK TOTDAT HET KNAPPERIG IS IN EEN PAN ZONDER VET AAN TOE TE VOEGEN.MENG HET MET DE KOOLPUREE EN GEMALEN KARWIJ
KASTANJES
SNIJD DE KASTANJES AAN EEN KANT KRUISGEWIJS IN.LEG ZE IN DE MAGNETRON, MET DE INGESNEDEN KANT NAAR BOVEN.VERHIT ZE GEDURENDE 2 TOT 3 MIN.SCHIL ZE VERVOLGENS.
OM TE GLACEREN DOET U DE KRISTALSUIKER IN EEN DROGE PAN .LAAT DE SUIKER SMELTEN TOT DIE GOUDGEEL IS GEWORDEN.GIET ER DAARNA 125 ML WATER OP EN KOOK HET MENGSEL IN(NIET OMROEREN)
DOE DE NOG WARME KASTANJES BIJ DE SUIKER. KOOK HET MENGSEL 10 MIN.DOE ER WAT BOTER BIJ EN KOOK HET DAARNA NOG EVEN IN
HAAL VOOR HER SERVEREN DE GEHAKTBALLEN DOOR DE KARNEMELK
SCHIK DE GEHAKTBALLEN EN DE KOOLPUREE OP GEBLANCHEERDE KOOLBLADEREN EN SERVEER MET DE GEGLACEERDE KASTANJES EN PASTA
Voor het openen van coquilles heb je minder kracht nodig dan voor het openen van oesters, want tussen de beide schelphelften van de ÂJacob zit een vrij grote kier waar de punt van een mes in gestoken kan worden om de spier los te snijden. Neem de schelp in een doek met de bolle kant naar onderen in de hand. Steek met de andere hand een stevig, kort mes tussen de kier en snijd in een cirkelbeweging langs de binnenkant. Plaats de zijkant van een lepel tussen en het Ânootje en het harde spierstukje aan de zijde waar de mossel nog vast zit. Lepel de mossel voorzichtig los uit het vlies en de overige inhoud. Het oranje koraal is eetbaar, maar smaakt veel sterker dan het witte vlees. Spoel de St.-Jacobsschelpen onder koud stromend water goed schoon en dep ze droog. Kun je nergens complete coquilles vinden, koop dan verse Jacobs die niet ingevroren zijn geweest. De fraaie waaierschelpen zijn los of in bordvorm verkrijgbaar bij delicatessen- en kookwinkels.
MENU NOG EVEN WACHTEN
ONZE FONZ HAD ZIJN MODERNE RADIO BIJ WAAR HIJ VROEGER LAWAAI MEE MAAKTE IN DE STRATEN VAN AARSCHOT EN VERZORGDE NU HET NIEUWSJAARMENU MET DE GEKENDE KERSTLIEDEREN
DIT HEB JE NODIG
2 APPELEN & 2 PEREN VAN DE JEF
WEL ZIEN DAT HET FRUIT ZACHT IS HOE MEER HET SMAAK HEEFT
1 BOSJE MUNT-BRUINE SUIKER-BOTER-CHAMPAGNESORBET
BEREIDINGSWIJZE:
1/ LAAT EEN EETLEPEL BOTER IN EEN WOK SMELTEN. SNIJ HET FRUIT IN DOBBELSTEENTJES EN LAAT GEDURENDE 3Ă 4 MIN.IN DE WOK BRADEN.
2/ HAK DE MUNT FIJN ,VOEG DEZE AAN DE WOK TOE EN BESTROOI MET SUIKER.
3/LEG HET FRUIT OPEEN BORD ,PLAATS ER EEN BOLLETJE CHAMPAGNESORBET BOVENOP EN DIEN OP
EEN MOOI GLAS CHAMPAGNE PAST UITSTEKEND BIJ DIT VERFRISSENDE DESSERT
VOORBEREIDING
SNIJ DE JONGE UITJES IN RINGETJES VAN 1/2 CM
SNIJ DE HALFGEDROOGDE KERSTOMATEN IN REEPJES
SNIJ HET BASILICUM FIJN
BEREIDING
KAN OOK ENKELE UREN VOORAF
1/ VERHIT 2 Ă 3 eetl.OLIE UIT DE VERPAKKING VAN DE KERSTOMAATJES IN EEN BRAADPAN EN BAK ER DE KALFSMEDAILLONS AAN BEIDE KANTEN GOUDBRUIN .KRUID P/Z
2/ HAAL DE PAN VAN HET VUUR , GIET ER HET GLAASJE COGNAC OVER EN FLAMBEER .
LEG HET VLEES IN EEN BRAADSLEE EN ZET KOEL WEG.BEWAAR HET BRAADVOCHT VAN HET VLEES.
3/ MAAK DE SAUS :VERHIT DE REST VAN DE OLIE VAN DE TOMAATJES IN EEN STEELPAN EN LAAT ER DE JONGE UITJES EVEN IN STOVEN .DOE ER DE REEPJES HALFGEDROOGDE KERSTOMAAT BIJ. LAAT NOG EVEN STOVEN EN BLUS MET DE KALFSFOND.VOEG HET BRAADVOCHT VAN DE KALFSMEDAILLONS EN ROOM TOE EN ZET KOEL WEG
OP HET MOMENT ZELF
10MIN+20 MIN IN DE OVEN
4/ SCHUIF DE BRAADSLEE IN EEN OP 250°C VOORVERWARMDE OVEN EN LAAT -+20 MIN BRADEN.LAAT NOG 3 à 5 MIN RUSTEN IN DE UITGESCHAKELDE OVEN.
5/ ZET ONDERTUSSEN DE SAUS OP EEN HEVIG VUUR EN LAAT INKOKEN TOT ZE LICHTGEBONDEN IS.WERK AF MET DE FIJNEGESNIPPERDE BASILICUMBLAADJES EN KRUID MET P/Z
BIJGERECHT:
GESTOOFDE VENKEL
SNIJ DE VENKELKNOL IN 2 OF 4 STUKKEN EN SNIJ DE HARDE STENGELS ERAF; VERWIJDERD DE HARDE KERN. SMELT 1 EETL BOTER IN EEN STEELPAN EN STOOF DE STUKKEN VENKEL .VOEG EEN SCHEUTJE WATER OF WITTE WIJN TOE KRUID MET P/Z EN LAAT ZE AFGEDEKT ZACHTJES BEETGAAR WORDEN
DAT BRENG JE MEE VAN DE WINKEL
600 GR PREI-1 DIKKE AARDAPPEL-1/2 DL WITTE PORTO-50GR GERASPTE KAAS-4 MULTIGRANENBESCHUITEN-1L VETARME KIPPENBOUILLON-2EETL BOTER-NOOTMUSKAAT-P/Z
VOORBEREIDING
SNIJ DE AARDAPPEL IN BLOKJES SNIJ DE PREI IN RINGETJES
BEREIDING
1/ SMELT 2 EETL BOTER IN EEN KOOKPAN EN STOOF ER EVEN DE PREIRINGETJES EN DE AARDAPPELBLOKJES IN.GIET ER DE KIPPENBOUILLON OVER EN LAAT 20 MIN.KOKEN
2/ STROOI DE GERASPTE KAAS OP DE BESCHUITEN EN KRUID NAAR SMAAK MET PEPER,ZOUT EN NOOTMUSKAAT.PLAATS NET VOOR HET OPDIENEN 3 MIN ONDER DE GRILL VOOR EEN MOOI GOUDBRUIN KAASKORSTJE.
3/MIX DE SOEP TOT EEN GLADDE MASSA EN KRUID EVENTUEEL NOG WAT BIJ MET P/Z .VOEG DE PORTO TOE
HET WARM DESSERT VAN APPELS (NATUURLIJK VAN DE JEF)
4 APPELS( VAN DE JEF ZIJNE APPELS)- 2 EL CITROENSAP-50 GR SUIKER-1 EL KANEELPOEDER-75 GR GRAM BLANKE ROZIJNEN-2 EL ABRIKOZENJAM-SINAASAPPELSAUS-3 SINAASAPPELS-1 DL WITTE WIJN-2 KRUIDNAGELS-STUKJE PIJPKANEEL OF MESPUNTJE KANEELPOEDER-50 GR SUIKER-15 GR AARDAPPELMEEL
BEREIDINGSWIJZE VOLGENS DE JEF
VERWARM DE OVEN OP 200°C.SCHIL DE APPELS MET EEN DUNSCHILDER.BOOR DE KLOKHUIZEN ERUIT;BESPRENKEL DE GESCHILDE APPELS MET HET CITROENSAP.
VUL DE APPELS MET ROZIJNEN( WEL DEZE EVENTUEEL VAN TEVOREN IN RUM).VERDEEL DE ABRIKOZENJAM OVER DE ROZIJNEN IN DE APPELS.
SCHUIF DE OVENSCHAAL IN HET MIDDEN VAN DE VOORVERWARMDE OVEN EN LAAT DE APPELS IN CA 20-25 MIN. KARAMELISEREN. DEK ZE AF MET ALUMIMIUMFOLIE ALS ZE TE DONKER WORDEN.
WAS DE SINAASAPPEL EN RASP 1 THEELEPEL VAN DE SCHIL.PERS ALLE SINAASAPPELS UIT. VUL HET SAP AAN MET DE WITTE WIJN TOT 4 DL. VOEG DE SINAASAPPELRASP,DE KRUIDNAGELS EN DE KANEEL TOE EN BRENG ALLES AAN DE KOOK.
ZEEF HER SAP EN LOS DE SUIKER OP . ROER HET AARDAPPELMEEL GLAD MET EEN BEETJE KOUD WATER EN BIND HEIRMEE DE SAUS. ZET DE APPELS OP DE BORDEN EN GIET DE SAUS EROVER.
ONZE SOMMELIER (DE FONZ) IS ER KLAAR VOOR OM HET NIEUWE JAAR FEESTELIJK TE BEGINNEN 31-12-2009 om 00:00
geschreven door de loe
27-12-2009
EVERZWIJNFILET MET EEN CAMENBERTKORSTJE EN PEREN
JAKKE HAD EVERZWIJNFILET MEEGEBRACHT VAN DE JACHT
250 GR CAMENBERT-50ML ROOM -AARDAPPELEN-400 GR COURGETTE-400 GR GEMENGDE BOSPADDESTOELEN-UI-2 EL GEMENGDE GROENE KRUIDEN-KANEEL-GEMBERPOEDER-OLIE-BOTER-CITROEN-P/Z-RODE WIJN -EN PEREN VAN DE JEF
PUREER DE CAMENBERT MET DE ROOM IN DE MIXER.VERWARM DE OVEN VOOR OP 180 °OF ZO ALS WIJ IN DE STEAMER.SPOEL HET VLEES AF EN LAAT HET UITLEKKEN. KRUID HET MET P/Z
BRAAD HET DAARNA IN HETE PLANTAARDIGE OLIE AAN.LEG DRIEVIERDE DEEL VAN HET CAMANBERTMENGEL OP DE FILET.LAAT HET VLEES DAARNA AFGEDEKT IN DE OVEN GAAR WORDEN GEBRUIK HIERVOOR DE TEMP.SONDE EN OP 85° IS DE FILET GAAR SNIJ DE PEREN IN TWEE ,HOL ZE UIT EN SCHIL ZE. LEG ZE IN EEN BEBOTERDE SCHOTEL MET DE BOLLE KANT NAAR BOVEN. BESTROOI ZE MET DE KRUIDEN EN EEN BEETJE SUIKER .LAAT DE PEREN 20 A 30 MIN. BAKKEN IN EEN VOORVERWARMDE OVEN OP 180°
KOOK DE AARDAPPELEN DAARNA BAKKEN IN DE PAN ROER DE KRUIDEN DOOR DE REST VAN HET CAMEMBERTMENGSEL. DOE HET MENGSEL OVER DE AARDAPPELEN.
HAK DE GEPELDE UI FIJN.SNIJD DE GEWASSEN COURGETTE IN REEPJES.MAAK DE BOSPADDESTOELEN SCHOON,SNIJD ZE IN PLAKJES EN BESPRENKEL ZE MET CITROENSAP.
VERHIT DE BOTER .FRUIT DE UI TOT DIE GLAZIG IS.VOEG DE COURGETTEREEPJES TOE EN STOOF HET MENGSEL EVEN.
DOE DE PADDESTOELEN ER BIJ LAAT EVEN MEE STOVEN EN BLUS HET MENGSEL AF MET RODE WIJN.OP SMAAK BRENGEN MET P/Z.
SNIJD DE FILET IN PLAKKEN EN SCHIK ZE MET HET COURGETTE-PADDESTOELENMENGSEL - DE AARDAPPELENEN DE PEREN OP DE BORDEN
BENODIGHEDEN:
KNOLSELDER-2 UIEN-2 L GEVOGELTEBOUILLON-P/Z-OLIJFOLIE-PREIWIT-GEROOKTE EENDENBORST-ROOM-PETERSELIE
DE GROENTEN SPOELEN ,SNIJ ZE VERVOLGENS IN KLEINE STUKJES
SNIJ DE SNEETJES GEROOKTE EENDENBORSTFILET IN FIJNE REEPJES; DE SOEP BORDEN OPWARMEN.
DE SOEP HEET OPDIENEN WERK AF MET PETERSELIE EN IN HET MIDDEN VAN HET BORD DE REEPJES EENDEBORSTFILET; VOEG ALS LAATSTE EEN KOFFIELEPEL LICHT OPGEKLOPTE ROOM TOE
KERSTMUZIEK OPGENOMEN OP CASSETTE OP 16-12-1979 VOOR DE JEUGDIGE LEZERS ONDER ONS DIT IS NIEUW
TITEL-UITVOERDER- GETALLEN
OP DE FOTO KAN JE ZIEN HOE ZE VROEGER DE BOEKHOUDING VAN DE VERSCHILLENDE LIEDJES NOTEERDE VB 002-057 DEZE GETALLEN WAREN ZICHTBAAR OP DE SPELER ZODAT MEN ,DIRECT HET JUISTE NUMMER KONDEN SPELEN
DIT JAAR GEEN KERSTMUZIEK WEGENS DE SNEEUW (FILLE)WAS DE FONZ ZIJNE CASSETTESPELER VERGETEN DIT WAS DE EERSTE KEER IN 23 JAAR !!!!!!!!
EEN PAAR VAN ONZE LEDEN WAREN NIET OPGEWASSEN TEGEN DE SNEEUWSTORM VAN DONDERDAG JL LANGE TIJD IN DE FILLE
DE FONZ HAD ZIJN FLESSEN VAN VRANCKEN VERGETEN
DE KERSTMENU VAN WILD VAN DE JAKKE EN DE JEF WAS HEERLIJK
BENODIGDHEDEN 11-12-2009 om 22:11
geschreven door de loe
2/ARCHIEF 1987 HOOFDMENU BRAADWORST MET ERWTEN EN WORTELEN
OP DE FOTO DE FONZ ONZE SOMMELIER AL 22 JAAR
BRAADWORST MET ERWTEN EN WORTELEN
BENODIGHEDEN:4 PERS.
4 BRAADWORSTEN VAN +/- 150 GR A 200GR PER PORTIE-25 GR BOTER
TOEN VERMELDE ZE ALLE SOORTEN WORSTEN(DE MANNEN WISTEN NIET HOE DE BINNENKANT VAN EEN KOM ERUIT ZAG ZEI FRANZ VON BETS ZIE TV REPORTAGE ROB
KALFSWORSTEN: OP BASIS VAN KALFSVLEES EN VET.
RUNDSWORSTEN:WORDT WEINIG AANGEBODEN
VARKENSWORSTEN: OP BASIS VAN VARKENSVLEES.
GEMENGDE WORSTEN:1/2 KALFS EN 1/2 VARKENS
BOERENWORSTEN: GROF GEMALEN VARKENS EN SOMS KALFSVLEES
CHIPOLATAWORSTJES:DUNNER DAN ANDERE,KALFSVLEES
MERGUEZ-WORSTEN: OP BASIS VAN SCHAPEN-OF LAMSVLEES
BEREIDINGSWIJZE
DE BOTER IN EEN PAN LATEN SMELTEN EN BRUINKLEUREN.DE WORSTEN ERIN LEGGEN EN LANGS EEN ZIJDE LATEN KLEUREN.ZE OMDRAAIEN EN AAN DE ANDERE ZIJDE LATEN BRUINBAKKEN.HET DEKSEL EROP ZETTEN EN GEDURENDE +/-1/2 UUR ZACHTJES LATEN BRADEN.10 MIN VOOR HET EINDE ,EEN WEINIG WARM WATER TOEVOEGEN.NOOIT KRUIDEN.DIRECT OPDIENEN,DE SAUS NIET OPDIENEN
BENODIGHEDEN VOOR DE ERWTEN EN WORTELEN
1 KG RAUWE WORTELEN OFWEL 800GR DIEPVRIES
1/2 KG DIEPVRIES ERWTEN OF BLIK VAN 1 L
1 UI-25 GR BOTER-LAURIER-1/2 TAS FIJNGESNEDEN PETERSELIE-P/Z EN 10 KL.SUIKER
BEREIDINGSWIJZE:
DE WORTELEN INDIEN NODIG WASSEN ,ZE SCHRAPEN EN IN FIJNE RING SNIJDEN VAN ONGEVEER 1 MM DIKTE. DE UI PELLEN EN FIJN SNIJDEN .DEZE IN DE BRUINE BOTER LATEN AANNBAKEN.DE WORTELEN GAARSTOVEN IN HET UI-BOTER MENGSEL.LAURIER EN PEPER TOEVOEGEN.DE ERWTEN APART BLANCEREN (+/- 10 MIN IN ZIEDEND WATER). DEZE BIJ DE WORTELEN VOEGEN EN ALLES TESAMEN LATEN GAARSTOVEN.INDIEN NODIG EEN WEINIG WATER TOEVOEGEN.NA DE BEREIDING ,DE SUIKER TOEVOEGEN EN LATEN SMELTEN. DE HELFT VAN DE PETERSELIE TOEVOEGEN EN ONDERMENGEN.NIET MEER LATEN KOKEN .ZOUT TOEVOEGEN INDIEN NODIG.BESTROOIEN MET PETERSELIE EN OPDIENEN
BENODIGHEDEN VOOR DE AARDAPPELEN:
1 KG KLEINE AARDAPPELEN,WATER EN ZOUT.
BEREIDINGSWIJZE:
DE AARDAPPELEN WASSEN ,SCHILLEN EN AFSPOELEN,ERVOOR ZORGEN DAT ZE ALLEMAAL VAN DEZELFDE GROOTTE ZIJN;INDIEN NODIG EEN GROTERE IN TWEE SNIJDEN.WATER MET ZOUT AAN DE KOOK BRENGEN EN DE AARDAPPELEN TOEVOEGEN ,LATEN KOKEN EN GAARHEID CONTROLEREN ; DIT GEBEURT HET BEST DOOR ZE TE PRIKKEN .ZE ZIJN GAAR INDIEN ZE VANZELF VAN DE VORK AFVALT.AFGIETEN EN LATEN DROGEN OP MATIG VUUR.EVENTUEEL BESTROOIEN MET GEHAKTE PETERSELIE EN OPDIENEN.ENGELSE AARDAPPELEN WORDEN NIET OPGESCHUD.
DIT WAS IN 1987 DE EERSTE HOOFDMENU VAN DE TGV ER ZULLEN LATER NOG VOLGEN ZO WAS ER OOK EEN
PLANNING MENU
MEN DIENT ERVOOR TE ZORGEN DAT DE WERKZAAMHEDEN ELKAAR OPVOLGEN OP EEN VLOTTE EN HYGIENISCHE MANIER.ZO BEGINT MEN BEST MET HET REINIGEN /SNIJDEN VAN DE VERSCHILLENDE GROENTEN /AARDAPPELEN.IN DIT MENU WERKT MEN HET BEST ALS VOLGT:
EERST DE GROENTEN WASSEN EN SNIJDEN.
OPRUIMEN EN PAS DAN BEGINNEN MET KOOK EN BAKWERK
EERST WORDT DE SOEP OPGEZET. ONDERTUSSEN,NA EEN HALF UUR,ZET MEN DE AARDAPPELLEN OP,DE WORTELEN EN DE ERWTEN .INDIEN DEZE AAN DE KOOK ZIJN, DE WORSTEN BEGINNEN BAKKEN.OPTIMAAL WERKT MEN INDIEN DE TIJD VAN OPDIENEN VAN BVB DE SOEP EN DENK AAN DE TIJD VAN HET VLEES .ZO VERMIJDT MEN DAT HET VLEES OF GROENTEN TE GAAR OP TAFEL KOMEN.VANZELFSPEKEND LEERT MEN MET DE TIJD BETER PLANNEN;DOOR HERHAARDELIJK MENU'S KLAAR TE MAKEN KOMT MEN IMMERS IN DE STIEL
DIT IS UIT HET ARCHIEF VAN 5 NOVEMBER 1987
DIT IS TOEVAL WANT OP 5 NOVEMBER 2005 ZIJN WE BEGONNEN MET DE WEBSITE DUS VANAF NU HEBBEN WE EEN JAARLIJKSE FEESTDAG VAN DE TGV'ERS NAMELIJK 5 NOVEMBER SANTE
T.G.V. OF TILDONKS GASTRONOMISCHE VENNOOTSCHAP WERD OPGERICHT DOOR EEN BEPERKT AANTAL MANNELIJK LEDEN
DOEL VAN DE CLUB IS HET AANLEREN VAN DE EDELE KOOKKUNST OM ER DAN DE GASTRONOMISCHE GENEUGTEN ERVAN TE ONDERGAAN.
ELKE CLUB DIE ZICH RESPECTEERD EN WIL BLIJVEN BESTAAN HEEFT EEN RUGGESTEUN NODIG.DIT DOOR EEN INWENDIG REGLEMENT DAT ZOVEEL MOGELIJK DIENT TE VOLGEN.
DAAROM HET VOLGENDE:
1/ IEDER LID VAN DE TGV MOET BIJ ELKE BIJEENKOMST OP TIJD AANWEZIG OM ZODOENDE ALLE BEWERKINGEN TE DOEN DIE NODIG ZIJN TOT DE BEREIDING VAN DE VERSCHILLENDE GERECHTEN. EEN AFWIJKING VAN EEN HALF UUR ZAL DOOR DE VINGERS WORDEN GEZIEN.
2/ IEDER LID MOET IN EEN BEZIT ZIJN VAN :
EEN MESJE-TWEE HANDDOEKEN-EEN HOUTEN PLANK.
3/ ELKE AFWEZIGHEID DIENT TIJDIG TE WORDEN GEMELD,DIT OM ONNODIG KOSTEN TE BESPAREN.
4/ NIET GELDIG AFWEZIGHEID WORDT AANZIEN ALS ZIJNDE AANWEZIG EN GEEFT GEEN RECHT OP VERMINDERING BIJ DRAGE
5/ DE BIJDRAGE MOET ZO VLUG MOGELIJK WORDEN VEREFFEND. 6/DE LEDEN WORDEN VERZOCHT DE UIT DE VOEREN WERKEN IN GEMEENSCHAP TE DOEN,DIT OM TE VERMIJDEN DAT DEZELFDEN ALTIJD HET SLACHTOFFER ZOUDEN ZIJN.
EN DAT WE ZE NOG LANG GEZAMENLIJK MOGEN MOGEN
PAUL TROCH-ARCHIVARIS
FRANS MELIS-DRUIDE
FONS GUINIER-SOMMELIER
FRANZ VON BETS-RITUEELMEESTER
RENE SCHUEREMANS-VLEESMEESTER
HUGO SPELMANS-PENEM ET CIRCENSES PENUS SUBLIMUS SUS
FRED VAN REETH -INFLUENSAS DE ROSAS
PETER GILLIS-CODA FINALIS
ANDRE GILLE -SCRIPTOR
MARC VAN LANI -MAGISTER CUCINAE
NU 22 JAAR LATER ZIJN ER WEL EEN PAAR WIJZIGINGEN VAN AANTAL LEDEN GEBEURD
ZO ZIJN ER NU 12 LEDEN ,OOK IS ER EEN BEURTROL OM TE KOKEN DE BETALING IS 2 MAAL PER JAAR ENZ
FONZ ZIJN RECHTER HAND ZAL NIET MEER GEWASSEN WORDEN
DE FONZ HEEFT ONZE KONING ALBERT II ZIJN RECHTER HAND AANGEBODEN BIJ EEN VAN ZIJN BELGISCHE BIJEENKOMSTEN IN ANTWERPEN 2009 DAAROM WERDEN DE BORDEN DOOR ZIJN RECHTER HAND VERSIERD (HIJ HEEFT ZIJN RECHTER HAND AL ZEKER TWEE WEKEN NIET GEWASSEN)ZIEHIER EEN PAAR VOORBEELDEN VAN ZIJN ANDERE BEZOEKEN
Bezoek MRCC IN 2007
Dirk Sterckx, europarlementariĂ«r, Fons Guinier, secretaris van ECSA (European Community ShipownerÂs Association) en Johan Debyser, de kabinets- chef van de gouverneur van de provincie West-Vlaanderen enz
http://www.ecsa.be/index.asp