Gevulde puntpaprika met biersaus
Ingrediënten voor 12 pers
6 puntpaprika
1500gr lamsgehakt
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 eieren
12 sneden wit brood (zonder korst)
paprikapoeder
melk
ontbijtspek
600ml donker trappistenbier
300ml lamsfond
3kl tomatenpuree
6kl maĂŻszetmeel
Boter
Peper en zout
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Pel en snipper 3 sjalotten en knoflook. Stoof glazig in een beetje boter.
3. Week het brood in een bodempje melk en knijp het goed uit. Doe dit samen met het lamsgehakt, de gestoofde sjalotmix en de eieren in een mengkom en meng tot een smeuĂŻg geheel. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
4. Vorm wortsjes en omwikkel deze met het ontbijtspek.
5. Halveer de puntpaprikaÂs en haal de zaadjes eruit. Vul de gehalveerde puntpaprikaÂs met de worstjes. Plaats in een voorgevette ovenschaal en zet ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Saus:
Pel en snij de overige sjalotten in ringen. Stoof ze glazig in een beetje boter, schep er de tomatenpuree door en blus met het bier. Laat de alcohol verdampen en voeg de lamsfond toe. Laat 10 minuten inkoken. Voeg eventueel nog maĂŻszetmeel toe om de saus te dikken.
02-04-2019 om 00:00
geschreven door de loe 
|