VOLGENDE TGV AVOND 5 september 2024 om 19u Jos en iedereen zijn de koks van dienst
Foto

Dagen Tgv 24-25

5 september om 19u
Iedereen &Jos Mosselen 
3 okt.
Koks Sven &Erik

24 oktober 
Koks Dirk & Nicolas 

7 november 
Koks Rik & Jos 

19 december Kerstmenu
Koks Jef &Loe 

16 januari 25 nieuwjaarsmenu 
Koks Kevin & Mark

13 februari 25
Koks Jef &Erik

13 maart 25
Koks Sven &Loe

3april 25

koks Mark&Kevin

8 mei 25

Koks   Dirk & Nicolas

zaterdag 17 mei 25

damesavond 
Woensdag 21 mei 25

Koks Jos & Rik


5 juni 25
koks Steven & Bart BBQ 🍗 
19 juni 
  Koks Steven &Bart

Maandagavond voor de tgv avond de koks verwittigen  als je niet kan komen

We beginnen om 19u te RELST

KLIK MET DE MUIS OP DE KLEINE FOTO
DAN VERSCHIJNT DE FOTO OP WARE GROTE

RECEPT ZOEKEN IN BLOG
EEN WOORD VAN HET RECEPT INVULLEN BIJ ZOEKEN IN BLOG

Zoeken in blog

LEDEN TGV

1. JEF PYPEN
2. LUDO MEEUS
3. STEVEN SERVRANKX
4. JOS ARTOIS
5. RIK HOMBLE
6. NICOLAS MALICHEFF
7. DIRK PELGRIMS
8. BART NACKAERTS
9. SVEN STERCKX
10. ERIK THORA
11.MARC VAN STEENBEECK
12.KEVIN SOETAERT



ERE LEDEN
Van Bedts  Frans 1987-2016
DEN BOLLE +
DE FONZ 1987-2011
Yves poffe 
Luc Kiesekoms
Luc Sunt
Dirk Janssens
de mannen van de lipsestraat eddy &francis 
fabian aps 
Andre Gille
Laurent Snijers
Mon Fillet 
Paul Troch 
Peter gillis
enz.

Inhoud blog
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
  • HEERLIJKE PITTIG-ROMIGE AZIATISCHE RUNDERCURRYSCHOTEL
    Inhoud blog
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
  • HEERLIJKE PITTIG-ROMIGE AZIATISCHE RUNDERCURRYSCHOTEL
    Archief per maand
  • 05-2025
  • 04-2025
  • 03-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 06-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 06-2021
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 06-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 09-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Tildonkcity
    Tildonks Gastronomisch Vennootschap
    38 STE JAARGANG
    Opgericht oktober 1987
    WELKOM BIJ DE TILDONKSE GASTRONOMISCHE VENNOOTSCHAP CULINAIRE DONDERDAGEN VOOR 12 VRIENDEN
    02-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIRAMISU VAN BANANEN EN PASSIEVRUCHTEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGHEDEN:

    250 gr. mascarpone
    3 eidooiers
    100gr. fijne kristal suiker
    100ml vloeibare room
    5 el. passoa
    2 bananen, in plakjes
    200ml. passievruchtennectar
    zandkoekjes

    VOOR DE GARNERING:

    gekleurde hagelslag

    We beginnen met:

    Laat in een kookpan de passievruchtennectar tot de helft inkoken.Schep er de banaanplakjesdoor en zet dit apart.
    Meng in een beslagkom met een vork de mascarpone , eierdooiers, suikers en 1 eelt. Passoa .Klop de room stijf en schep hem door het mengsel.zet het daarna in de koelkast
    Leg in elk glas een laagje in Passoa gedrenkte zandkoekjeskruim.
    Schep hierop een laag mascarponeroom. Verdeel de banaanplakjes over de glazen en schep er een tweede laag mascarponeroom op
    Bestrooi de desserts met gekleurde hagelslag en zet ze 2 uur voor het serveren in de koelkast.


    02-02-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    01-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EVERZIJNGEBRAAD
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigheden:

    1,5 kg everzwijn gebraad-4 teentjes knoflook-1el marjolein-1tl karwij-1el geraspte citroenschil-2 uien
    3 wortelen-2 schijven knolselder 1 kleine prei-rosemarijn,tijm-250-500ml vleesbouillon-2 el boter z/p

    Bereiding:

    Kruid het everzwijngebraad goed met p/z.
    Pel 2 teentjes look en hak ze fijn.
    Meng de marjolein,de karwij en de citroenschil er goed door.
    Wrijf het vlees in met dit kruidenmengsel.
    Verwarm de oven voor op 200°C
    Verhit de boter in de braadpan.Braad het vlees rondom aan tot het bruin wordt.Laat het daarna in de oven in 60 min gaar worden.
    Blus het vlees tussendoor telkens opnieuw met de vleesbouillon.
    Pel in de tussentijd de uien en snijd ze fijn.
    Maak de selderie,wortelen en prei schoon en snijd ze fijn.
    Pel de 2 teentjes look en hak ze fijn .Was de tijm en rozemarijn en hak fijn.
    Doe de groenten en kruiden na de helft van de braadtijd bij het vlees.Haal het vlees uit de oven,snijd het in plakken .
    Zeef de jus en breng deze op smaak met p/z.Doe de saus bij het vlees.



    01-02-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    30-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de jef & jakke aan het werk met de mosseltjes














    30-01-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOOFPOTJE VAN MOSSELTJES ONDER BLADERDEEG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGHEDEN

    1 kg mosselen            10 cl room                      2 uien
    1 prei                          1 wortel
    peterselie                   10 cl witte wijn
    bladerdeeg                 boter
    1/4 selder                    pezo&curry
    maizena                      1ei


    Bereiding

    Onze mosselen opzetten met de uien en selder en laten garen,niet te lang omdat deze nog verder garen in het schoteltje.
    Brunoise snijden  van prei,wortel,ui en selder.
    Aanstoven in boter,hierop het mosselvocht en de room;
    Laten koken,afkruiden en bijbinden. Gehakte peterselie toevoegen.
    Mosseltjes uithalen en in een potje schikken en hierop de saus gieten.
    De randjes van de potjes insmeren met eigeel en afdekken met bladerdeeg.
    Deze ook instrijken met eigeel.
    +/-15 min. in de oven op 180° 

    30-01-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    15-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de RIK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen eiwit stijf kloppen met de hand

    15-01-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    14-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE AFWEZIGE HADDEN PECH
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We drinken op het nieuwe jaar

    14-01-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    13-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EN DAT DE SOEP LEKKER WAS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen de Steven was de soepkom aan het leeg likken

    13-01-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    11-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MASCARPONE -CREME MET APPEL EN SPECULOOS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    IngrediĂŤnten 

    1. 200 ml Volle room
    2. 200 g Mascarpone
    3. 35 g Suiker
    4. Appel
    5. 60 g speculooskoekjes
    6. 1,5 Ă  2 eetl Advocaat

    Bereidingswijze

    1. Klop de room stevig op met de suiker.
    2. Spatel de mascarpone voorzichtig onder het roommengsel.
    3. Meng er de advocaat door.
    4. Doe het mascarponemengsel in een spuitzak en zet ong. 1u in de koelkast.
    5. Mix/ plet de speculooskoekjes fijn.
    6. Snij de appel in heel kleine blokjes.
    7. Neem een glaasje en leg op de bodem een laagje speculooskruimels.
    8. Spuit hierop een laagje mascarpone en bedek met de appelblokjes.
    9. Spuit terug een laagje mascarponecreme en werk af met speculooskruimels.

    11-01-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    10-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VARKENSMIGNONNETTES OP ZIJN BRUSSELS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    IngrediĂŤnten

    • 4 varkensmignonnettes (beenhouwerij) (of Colruyt-diepvriesvlees)
    • 200 g gerookte spekreepjes
    • 4 stronken witloof
    • 400 g spruiten (diepvries)
    • 0.5 citroen (alleen het sap)
    • 2 dl vleesbouillon (1/2 blokje opgelost in heet water)
    • 3 eetl. boter
    • nootmuskaat
    • peper en zout
    • Voor de aardappelen:
    • 800 g aardappelen
    • 2 eetl. olijfolie
    • 0.3 bosje peterselie (vers)

    Voorbereiding

    - Maak een inkeping in het voetje van de spruitjes.
    - Snipper de peterselie fijn.
    - Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook gaar in lichtgezouten water. Giet af.
    - Indien u diepvriesvlees gebruikt laat u het vlees oppervlakkig ontdooien. Bak het 1 Ă  2 min. langer.

    Bereiding  
    (25 min.)

    1. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot, plaats de stronkjes witloof naast elkaar en kruid met peper en zout. Laat 2 Ă  3 min. kleuren. Besprenkel het witloof met het citroensap en een scheutje water. Dek af een laat op een zacht vuurtje gaar worden gedurende Âą 15 min.
    2. Doe de spruitjes in een kookpot met water en breng aan de kook. Giet de spruiten af, wanneer het water kookt. Breng opnieuw lichtgezouten water aan de kook en laat de spruiten in een 7-tal min. beetgaar worden. Giet de spruitjes af en haal uit de pot.
    3. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de spekreepjes gedurende 2 min. Voeg de spruitjes toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
    4. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de mignonnettes goudbruin langs elke kant. Laat verder gaar worden op een zacht vuur. Kruid naar smaak met peper en zout. 
    5. Verhit de olijfolie in de kookpot van de aardappelen en bak de aardappelen lichtjes aan. Bestrooi met de peterselie en kruid naar smaak met peper en zout.
    6. Blus de pan van het vlees met de vleesbouillon en schraap de braadresten los. Laat de bouillon even inkoken.

    Afwerking

    Plaats een mignonnette op elk bord. Geef er het witloof en enkele spruitjes bij. Lepel er ook wat saus rond. Serveer met de gepersilleerde aardappelen.

    Tip

    Om vlees te bakken
    -Laat de vetstof voldoende verhitten (maar niet aanbranden).
    -Schroei het vlees aan beide kanten dicht.
    -Laat op een zacht vuurtje verder gaar worden zoals u het vlees graag wenst.
    - Kruid pas op het einde met peper en zout.

    10-01-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    09-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOMATENSOEP MET BALLETJES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen INGREDIËNTEN

    100gr. gehaktballetjes
    400gr. gepelde tomaten
    70 gr tomaten puree
    1 ui
    1 kl.courgette
    8 dl. ontvette vleesbouillion
    1eetl.boter

    VOORBEREIDING

    Snipper de ui grof
    Schil de courgette en snij in kleine stukjes

    BEREIDING

    1/ Smelt de boter in een grote kookpot.Laat er de gesnipperde ui even in stoven tot hij glazig wordt.
    2/Voeg de gepelde tomaten en de tomatenpure toe.Doe er ook de stukjes courgette bij en de vleesbouillon .Dek de kookpot af en laat 15         min. koken.
    3/Mix de soep heel fijn.Doe er de diepgevroren gehaktballetjes bij en laat nog enkele min. doorwarmen .Als de soep te dik is,kan u ze          aanlengen met water of bouillon
    4/Dien de soep op en geef er grissini bij .

    09-01-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    01-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GELUKKIGE NIEUWJAAR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen DE TGV'ES WENSEN JULLIE EEN GELUKKIGE NIEUWJAAR

    01-01-2014 om 12:26 geschreven door de loe  


    11-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DRIE STRUCTUREN VAN KOFFIE MET SABAYON VAN CHOCOLADE EN DUVEL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGHEDEN

    voor de sabayon:
    4 eierdooiers
    75 g suiker
    30 g cacaopoeder
    1 dl Duvelbier
    2 dl room
    Voor de granit�:
    25 cl koffie
    25 g suiker 
    5 cl amaretto
    5 cl Kahlua
    Voor het deeg:
    6 eiwitten
    200 g boter
    200 g suiker
    100 g bloem
    Voor het ijs:
    35 cl melk
    15 cl koffie 
    100 g eierdooier
    165 g suiker
    50 cl room
    Voor de cr�me:
    250 g mascarpone
    12, 5 cl room
    1 espresso
    1 blaadje gelatine
    scheutje grappa
    scheutje Tia Mar�a




    Meng voor de granit� alle ingredi�nten en plaats het mengsel in een lage bak enkele uren in de diepvries. Roer af en toe om. Laat voor het deeg de boter smelten en meng de rest van de ingredi�nten erdoor. Roer goed om. Laat een nacht rusten. Laat voor het ijs de melk en koffie trekken. Klop intussen de eierdooiers en de suiker tot een witte massa (ruban). Giet het koffiemengsel op de ruban, laat opdikken en voeg de room toe. Laat een nacht rijpen. Draai de volgende dag het ijs met behulp van een ijsmachine.

    Bereiding:
    Klop voor de sabayon de eierdooiers, de suiker en het bier op tot het mengsel koud is, Meng de room voorzichtig met de cacaopoeder. Spatel daarna de geklopte room erdoor. Strijk het deeg uit op siliconenmatjes (of boterpapier) en bak af. Breng in vorm.
    Verwarm voor de cr�me de espresso en los de gelatine erin op. Giet de cr�me op de mascarpone en meng voorzichtig. Spatel de room erdoor en breng op smaak met grappa en Tia Maria. Recept van chef-kok Sergio Herman (Oud Sluis, Sluis) in het kookboek �Duvel � la Carte�.

    Serveren:
    Vul de cilinders met granit� en mascarponecr�me en bestuif ze met cacao. Trek een streep met de sabayon en schep het ijs ernaast.

    Drinksuggestie:
    Lekker met een glaasje Tia Maria, Kahlua of Bailey�s.

    11-12-2013 om 00:00 geschreven door de loe  


    10-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEBAKKEN LAMSFILET MET ORVAL-SJALOTTENSAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  INGREDIËNTEN 

    3 Lamsfilets
    20 Blaadjes dragon
    2 sjalotten
    1 dl Orval
    2 eetl.olijfolie
    3 dl kippenbouillon
    4 koffiel. mosterd
    p/z

    VOORBEREIDING

    Laat de lamsfilets volledig ontdooien en dep droog .Bestrijk met de mosterd.
    Snipper de sjalotten en de dragonblaadjes fijn.

    BEREIDING

    Doe de fijngesnipperde sjalotten in een kookpot en giet er het bier over .laat koken tot al het vocht verdampt is.
    Overgiet met de kippenbouillon en laat 5 Ă  10 min. inkoken
    Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de lamsfilets aan alle kanten goudbruin.Kruid naar smaak met p/z.
    Laat afgedekt nog 5 min. verder gaar worden.
    Haal het vlees uit de pan en blus met de room.
    Schraap de braadresten los en voeg toe aan de sjalottensaus. 
    Roer er de dragonblaadjes onder en verwarm nog even.

    AFWERKING

    Snij het vlees in schuine sneetjes,verdeel over de borden en lepel er wat saus naast.
    Geef er gestoofde prinsessenbonen of gekookte asperges en kroketten bij.

    10-12-2013 om 00:00 geschreven door de loe  


    07-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SINT JAKOBSNOTEN MET EEN SAUSJE VAN WESTMALLE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen INGREDIENTEN

    12 sint-jakobsnoten zonder koraal
    400 gr schorseneren
    1 plantje platte peterselie
    2 sjalotten
    1 teentje knoflook
    3 eetl.boter +1 eetl. koude boter
    1  westmalle tripel
    nootmuskaat
    p/z
    VOORBEREIDING

    Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog.
    Snipper de peterselie grof. Hou enkele takjes apart voor het garnituur.

    BEREIDING

    Doe de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook in een kookpot en voeg het  bier toe.
    Laat  15 min. koken.

    Smelt ondertussen 2 eelt. boter in een  braadpan en bak de diepgevroren  schorseneren 10 min.
    Kruid met noodmuskaat,p/z.
    Roer er de laatste minuten de grof gesneden peterselie onder.

    Smelt 1 eetl.boter in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 2 min.aan elke kant.
    Kruid met p/z/

    Klop 1 eetl. koude boter in stukjes door het ingekookte bier en breng op smaak met p/z


    07-12-2013 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerst bubbels
    zo sluiten we 2013 af







    07-12-2013 om 00:00 geschreven door de loe  


    06-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAURENT FEESTVERSIERING
    KERSTVERSIERING 

    met dank aan Laurent





    06-12-2013 om 00:00 geschreven door de loe  


    17-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CARAMEL MET APPELSMAAK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    IngrediĂŤnten

    Porties: 6 

    • Karamel
    • 750 ml helder appelsap
    • snufje gemalen kaneel
    • Pudding
    • 3 eieren
    • 3 eierdooiers
    • 50 g fijne suiker
    • 600 ml helder appelsap
    • Om te serveren
    • 300 g bramen

    Bereidingswijze

    Voorbereiding: 35min  Â›  Bereiding: 40min  Â›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  Â›  Klaar in:3uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 160 °C (gasovenstand 3).
    2. Voor de karamel: doe het appelsap met de kaneel in een grote, zware steelpan. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten op een hoog vuur koken, of tot het tot de helft is ingedikt. Zet het vuur wat lager en laat nog 10 minuten koken, of tot het een dikke, donkere siroop is geworden. Wees voorzichtig, want in dit stadium kan de karamel gemakkelijk aanbranden.
    3. Haal de pan van het vuur en giet de karamel in 6 vormpjes (van elk 150 ml). Draai de vormpjes rond, zodat de karamel de zijkanten goed bedekt, of smeer met een lepel uit. Het is normaal dat deze karamel niet zo gemakkelijk uitstrijkt als gewone karamel.
    4. Voor de pudding: klop de eieren en de eierdooiers met de suiker tot ze schuimig zijn. Verhit het appelsap in een steelpan tot het begint te koken en giet er dan langzaam het eiermengsel bij, terwijl u goed roert. Giet de pudding in de 6 vormpjes met de karamel.
    5. Zet de vormpjes in een grote ovenschotel. Giet heet water in de schotel tot halverwege de vormpjes. Zet de schotel voor 35-40 minuten in de oven, of tot de pudding stijf is. Haal de vormpjes uit de schotel, laat ze afkoelen en zet ze dan nog ten minste 2 uur in de koelkast.
    6. Haal de pudding voor het serveren uit de vormpjes; maak ze eventueel eerst even los door met een mes voorzichtig langs de rand te gaan. Zet de puddinkjes alle zes op een klein bord en giet er de appel-karamelsaus omheen. Serveer met de bramen.

    17-11-2013 om 00:00 geschreven door de loe  


    16-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEROOSTERDE WILDE EEND MET KWEEPEREN
    BENODIGHEDEN:
    2 wilde eenden-6 kweeperen van ca.100 gr.-50 gr.gesmolten boter-1 glas witte wijn-p/z.

    Bereiding:
    Verwarm de oven op 180°C.
    Veeg de eenden schoon met een vochtige doek en breng de binnen-en buitenkant op smaak met p/z.
    Schil de kweeperen en vul er de eenden mee.
    Leg de eenden op een braadslee.
    Smelt de boter en schenk die over de eenden.
    Rooster de vogels 10 min.
    Schenk de wijn over de eenden en zet ze nog 40 min.in de oven.
    Bedruip ze regelmatig.
    Zet de oven op de heetste stand en laat het vel van de eenden in enkele minuten knapperig worden.





    16-11-2013 om 00:00 geschreven door de loe  


    15-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VELDSLASOEPJE MET GEROOKTE PALING EN ZURE ROOM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     IngrediĂŤnten

    • 2 liter gevogelte -bouillon
    • 3 verpakkingen veldsla
    • 50gr verse spinazie
    • 1 ui
    • 1 wit van prei
    • 1 staafje bleekselder
    • 100gr gerookte paling
    • 50gr zure room
    • olijfolie


    Bereiden

    1)Reinig de prei en selder en snij in gelijke,kleine stukken.Pel de ui en snipper fijn.Stoof deze groenten aan in wat olijfolie.Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.Laat 20 minuten trekken.

    2)Pluk de veldsla en spoel ze samen met de spinazie.Blancheer deze groenten,giet af en laat uitlekken.Mix tot een gladde groene puree in de blender.( kan ook met staafmixer).

    3)Mix de groentesoep en giet de groene puree erbij.

    Passeer door een fijne puntzeef.Kruid met peper en zout.

    4)Snij de gerookte paling in mooie stukken.

    5)Serveer de soep in diepe borden en verdeel de gerookte paling erover.Werk af met druppeltjes zure room. Smakelijk eten.


    15-11-2013 om 00:00 geschreven door de loe  


    28-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CITROENMOUSSE MET MASCARPONE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Citroenmousse met mascarpone.    (dessert)

    Benodigdheden:

    500 g mascarpone, 3 citroenen, 1 limoen, 5 eieren, 200 gr bloemsuiker.

    Bereiding:

    Citroen persen. De schil van de limoen in dunne reepje snijden (zestes) en even in koken suikerwater koken (2 min).

    De eieren scheiden en het eigeel met de suiker wit opkloppen. Dan de mascarpone, de zestes en het citroensap ondermengen. De eiwitten stijfkloppen en onder het mengsel spatelen. In potjes doen en koud laten worden.

    Variante:

    Je kan dit ook met appelsienen bereiden, maar met minder suiker.

     

    28-10-2013 om 00:00 geschreven door de loe  





    Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • de brousse
  • weer vandaag
  • tilloenk
  • haacht
  • ALGEMEEN EXPERTISE CENTRUM

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    Foto

    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs