Herfstschotel voor 4 personen
Nodig:
400 g knolselderij, geschild, 400 g pompoen, geschild, 2 eetl. boter, 2 uien, gepeld en in ringen, 200 g beenham, in blokjes, zout en versgemalen peper, 1 theel. gedroogde majoraan of oregano, 250 ml room, 200 ml groentebouillon van tablet, 2 eieren, aluminiumfolie.
Bereiden: Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de knolselderij en pompoen in plakken van circa 1/2 centimeter dik. Beboter een ovenschaal met een eetlepel boter en leg de plakken knolselderij, pompoen en ui om en,om in de schaal. Verdeel de blokjes ham,tussen de lagen groenten en bestrooi elke,laag met een beetje zout, peper en majoraan. Klop de room los met de bouillon en eieren en giet dit over de groenten. Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en bak alles in circa 40 minuten gaar. Verwijder de folie de laatste 10 minuten zodat de bovenkant mooi bruin wordt.
Tip: Laat de ham weg of vervang deze door blokjes oude kaas voor een vegetarische versie. (boodschappen)
|