Tweede deel van augustus nog enkele mooie, zonnige zomerdagen in het vooruitzicht, (hopelijk) dus maken we van de gelegenheid gebruik om de barbecue nog eens aan te steken!
Het mosselseizoen is sinds een paar weken bezig, dus vliegen we erin met dit lekkere openingshapje:
Verlegen mosseltjes voor (4 personen) bron lekker koken. Leg ± 16 ongeopende mosselen in een papillot van aluminiumfolie, lepel er 1 eetl. kruidenboter over en doe het pakketje dicht.
Laat enkele minuten gaar worden op de barbecue en de mosseltjes zullen opengaan en zich met de kruidenboter vermengen. Laat uw fantasie de vrije loop en maak heerlijke aperitiefhapjes met de barbecuespecialiteiten. Serveer bv. miniworstjes met een stukje ananas, snij de hamsneden met honing in hapklare stukjes en garneer met verse tijm, enz.
Barbecuespek met frisse mascarpone (4 personen) Dep 3 sneden barbecuespek (gesmoord en gemarineerd spek) droog en gril enkele minuten aan elke kant. Snij in stukjes en steek op een cocktailprikkertje.
Serveer rond met een dipsausje van 2 eetl. mascarpone, 1 eetl. verse geitenkaas, 1/2 koffiel. citroensap, 1/2 koffiel. kruidentuiltje (Topaz), peper en zout.
Vis op de barbecue Stevige vis als tonijn, zalmsteaks of kabeljauwmoten kan u rechtstreeks op de grill leggen. Reken ± 2 min. gaartijd per centimeter dikte.
Andere, minder stevige vissoorten zoals staartvis of heilbot klemt u vast in een barbecuerooster of bereidt u in papillot. Nog enkele tips: - Ontdooi diepvriesvis voor het grillen en dep droog.
- Olie de vis eerst in (of marineer hem) voor u hem bakt.
- Wikkel de vis eens in een stukje spek of gerookte ham: zo droogt de vis niet uit en is hij makkelijker om te draaien.
-10 geboden voor een geslaagde barbecue
Onze barbecue eigen creatie gemaakt uit een oude butaanfles.
|