De spelen kunnen we volgen op de televisie en daar hoort een gezond hapje bij.
Om niet te vervallen in de klassieke calorierijke chips en worsttoestanden. Wat dacht van een chinees slaatje?
- Maak een keuze uit de volgende rauwe groenten:
- wortelen of babyworteltjes
- Paprika
- groene selderij
- komkommer
- venkel
- Rammenas
- groene boontjes (rauw of even geblancheerd)
Rauwe groenten versnijd je best net voor het serveren, want ze worden vlug slap. Lukt dat niet bewaar ze dan, met uitzondering van waterachtige groenten zoals komkommer en rammenas, in een bad gevuld met ijsblokjes en water in de koelkast. Bewaar geblancheerde of gestoomde groenten zoals de boontjes in een bord bedekt met plasticfolie.
Schraap de wortelen en snijd ze in fijne staafjes.
Snijd de paprika in twee, haal er de zaadlijsten uit en snijd het vruchtvlees in fijne staafjes.
Verwijder de bladeren van de selderijstengel. Verdeel de stengel in stukken van 10 cm en snijd deze vervolgens in fijne staafjes.
Verdeel de komkommer in stukken van 10 cm en snijd elk stuk in fijne staafjes.
Verwijder de stelen van de venkel en snijd de knol in fijne staafjes.
Schil de rammenas en verdeel de wortel in stukken van 10 cm en snijd deze vervolgens in fijne staafjes.
Kuis de boontjes en blancheer ze eventueel even.
Sorteer de groenten naar kleur en schik ze rechtopstaand in potjes of kommetjes. serveer een dipsausje naar eigen keuze erbij.
|