|
Culinaire suggestie:
Nodig: 4 grote plakken gerookte zalm, 100 g grijze garnalen, 1 groene appel, 2 witloofstruikjes, 1 eetlepel zalmforeleitjes, 1 koffielepel roze peperbessen, enkele sprietjes bieslook, enkele takjes dille, 2 eetlepels lightroom, peper, zout, citroensap.
Voor de saus: 6 eetlepels mayonaise, 3 el lightroom, 3 eetlepels sinaasappelsap, 1'/2 eetlepel vloeibare honing, peper, zout, cayennepeper Voor de afwerking: preischeutjes
Bereidingswijze: Snijd de appel in brunoise en het witloof in fijne reepjes. Hak de dille en de bieslook fijn en voeg bij het mengsel samen met een weinig citroensap en 2 el room. Meng er de garnaaltjes, de helft van de zalrnforeleitjes en de roze peperbessen onder. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het mengsel over de zalmplakken en vouw ze dicht. Blancheer enkele lange bieslooksprieten, verfris ze onmiddellijk en leg ze rond het zalmpakje.
Voor de saus: meng de mayonaise met de room, het sinaasappelsap en de honing en breng op smaak met peper, zout en cayennepeper. Werk af met de saus en de prei scheutjes.
|