Mignonette is geen merknaam, maar de naam dat wordt gegeven aan een licht, mals en fijn stukje vlees dat wordt gesneden van de varkensrug.
Het is zuiver spiervlees zonder één enkel spoort je vet of vliezen. Mignonettes zijn rond of halfrond, gemiddeld 2 cm dik en wegen 125 - 150 gr. Ze worden best kort gebakken of geroosterd op een hevig vuur, zodat het vlees meteen dichtschroeit en de typische sappigheid bewaard blijft.
Mignonettes mogen immers binnenin nog een beetje roze zijn. Net als een goede steak kunt u ze gerust natuur serveren, maar uiteraard mag er ook een sausje bij. In het algemeen is het echter wel aan te raden om de Mignonettes spaarzaam te kruiden en dit om volop van de smaak van dit fijne vlees te kunnen genieten.
Receptje:
Gebakken mignonette met brocoli en verrassingsaardappel
Nodig: 800 gr mignonette, boter, peper en zout, graanmosterd, 50 gr broodkruim, 1/2 lepel gehakte peterselie, 1/2 teentje geperste look, gestoomde broccoli, gestoomde bloemkool. bereiding: Meng met een vork 50 gr boter, de peterselie, peper,zout en de look onder bet broodkruim.
Kook de aardappelen gaar en meng ze met behulp van 2 vorken met 50 gr boter in een grote kom. Bereid de bloemkool en meng er met behulp van 2 vorken 50 gr boter onder, meng nu de aarappelen en de bloemkool samen en zet opzij. Bak de mignonettes, smeer de gebakken mignonettes in met graanmosterd en beleg ze met de persillade, zet de pan dan even onder de grill( niet te lang) zodat de mignonettes mooi goudbruin kleuren.
Warm de verrassingsaardappel en de broccoli in de microgolfoven en serveer met de mignonettes.
|