 In iedere keuken horen kruiden voor in de potten, gewoon of met een pikant tintje. Kruiden moeten er zijn. Zonder kruiden en specerijen is onze keuken saai.
Paprikapoeder, is het poeder van rode paprika's, die eerst gedroogd en daarna fijngemalen worden. Paprika is het hongaarse woord voor zoete peper. U kan paprikapoeder gebruiken om rijst- en pastagerechten meer kleur en smaak te geven. het is ook lekker in mayonaises, kaassauzen, verse roomkaas en natuurlijk goulash.
Rijstsalade met baby-maïs. Nodig: 300 g rijst, 200 g baby-maïs, 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika in blokjes, 1 ui fijngehakt, 2 appels in blokjes, 2 wortels in schijfjes, peper en zout, 3 el tomatenketchup, 1 el soja-cuisine, sap van ½ citroen, sap van 1 sinaasappel, 1 el wijnazijn, mespuntje paprikapoeder.
Bereiding: Kook de rijst en laat 'm afkoelen. Meng de rijst met de paprika, ui, appels en wortels. Breng op smaak met peper en zout. Maak een saus van de ketchup, sojacuisine, citroen- en sinaasappelsap, wijnazijn en paprikapoeder. Roer de saus door de rijstsalade en garneer met de baby-maïs.
|