Lekker bij het ontbijt of bij de afternoom tea.
 Nodig voor: (ca. 20 broodjes) 450gr pompoen nettogewicht geschild en ontdaan van de pitten. 80gr rozijnen, 500gr bloem, 20gr boter, 1tl gedroogde gist, 2el donkerbruine suiker, 1el kaneel, 1el vloeibare honing, 2dl water en 2el melk ectra bloem om te kneden.
Bereiding:
Stoom de pompoen zacht en prak fijn met de boter.
Los de gist op in enkele eetlepels lauw water en laat 20minuten gisten.
Doe de bloem bij het pompoenmengsel en vorm een deegbal.
Voeg de gist en de overige ingediënten (behalve de rozijnen) toe.
Kneed het deeg 10 minuten tot het soepel aanvoelt (gebruik extra bloem tegen het kleven).
Leg het in een mengkom, bestrooid met bloem, dek de kom af met folie en laat het deeg 1 uur rijzen.
Werk de rozijnen door het deeg, maak balletjes, bestrijk met melk, leg ze op een beboterde plaat.
Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Tip: Laat de moed niet zakken als het resultaat niet helemaal is wat je verwachte, want ieder oven bakt anders en in meel is er ook heel veel verschil. Wees niet bang om te experimenteren.
|