"Een eigen kruidentuin"
Eigenlijk is het kweken van kruiden niet eens zo moeilijk. Kruiden vragen geen extra zorg en vinden hun eigen weg in uw tuin. U moet ze wel onderhouden door eventueel steun te geven en uitgebloeide bloemen weg te knippen.
Let er wel op letten dat de grond niet te nat is en zeker geen vocht ophoudt. Daar houden kruiden echt niet van. Is uw grond te vochtig, voeg dan zand of grind toe om het water beter af te voeren . .Eventueel kunt u de kruiden planten op een verhoogd plantbed. Belangrijk is ook dat de kruiden beschut zijn tegen regen en wind, zoniet gaan ze breken.
Als je deze tien kruiden in huis haalt, is er geen enkel gerecht meer dat je zonder smaak zal serveren. Deze week krijg je telkens twee kruiden geserveerd op je bord. Vandaag als laatste serveren we Marjolein en Tijm.
Marjolein | Marjolein: De roots van de marjolein liggen rond de Middellandse Zee. De wilde marjolein, ofte oregano, kan niet tegen de vorst, de gewone marjolein wel. Thee van marjolein helpt je van een lastig griepje af. Marjolein heeft een pittige opvalllende smaak en is heel veelzijdig in de keuken. Past uitstekend bij groente- en vleesschotels, vullingen voor kip en kalkoen, soepen en sauzen.
Tijm | Tijm: Een tijmplantje mag niet ontbreken in je kruidencollectie. Het is doorgroeiend, makkelijk te kweken in een pot en je kan er het hele jaar door van plukken. Ook tijm heeft een zuiverende werking. In de keuken is het een allround kruid dat aan bereidingen smaak toevoegt. Blaadjes en stengeltjes gebruik je in marinades, de bloemen en de blaadjes zijn geschikt voor salades.
Smaken, geuren en kleuren. Basilicum & Citroenmelisse , Dragon & Munt Salie & Koriander, Lavas & Laurier
|