Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
  • broodjes-om-mee-te-nemen
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    autokampioen
    www.bloggen.be/autokam
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    chihuahualiefhebber
    www.bloggen.be/chihuah
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    bovenloper178
    www.bloggen.be/bovenlo
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    autokampioen
    www.bloggen.be/autokam
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    01-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei 'en vinaigrette' met gegrild spek

    Ingrediënten

    • 4 kleine dunne preien
    • 4 eieren
    • 2 el grove mosterd
    • 2 el rodewijnazijn
    • 7 el olijfolie extra vierge
    • 100 g gerookt ontbijtspek (stukje)

    Materialen

    • grillpan

    Bereiden

    Verwijder het donkergroene gedeelte van de preien en het uiteinde met de wortels. Steek een scherp mes tot halverwege in de preien en snijd ze naar boven toe over de lengte open. Spoel onder de kraan het zand weg en was goed. Breng een ruime pan water met wat zout aan de kook. Kook de preien in 12 min. gaar. Kook ondertussen de eieren 5 min. Giet ze af, laat ze schrikken in koud water en pel ze. Laat de preien iets afkoelen en snijd ze elk in 3 stukken. Roer in een kom de mosterd, de azijn en de olie door elkaar, voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de prei door de dressing. Snijd in de lengte dunne plakjes van het ontbijtspek. Verhit de grillpan en gril het spek goudbruin en krokant. Verdeel de prei over 4 borden. Snijd de eieren in de lengte doormidden en leg de eieren en het spek bij de prei.

    Tip

    In plaats van een stukje ontbijtspek kunt u ook voorgesneden plakjes (125 g, gerookt ontbijtspek, gesneden) gebruiken.


    » Reageer (0)
    31-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lauwwarme pastasalade

    Benodigdheden

    • 300 g fusilli tricolore
    • zout
    • ½ komkommer
    • 1 rode ui, gesnipperd
    • 1 rode paprika, in piepkleine stukjes
    • 1 bak tonijnsalade à 200 g, Johma
    • 4 cocktailtomaten, in dunne partjes
    • 4 el verse basilicum, geknipt
    • versgemalen peper

    Photobucket - Video and Image Hosting
    • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout beetgaar.
    • Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de helften nogmaals in de lengte door en snijd ze in dunne plakjes.
    • Giet de pasta af maar vang 1 dl van het kookwater op. Schep het opgevangen kookwater door de pasta en laat de pasta afkoelen tot lauwwarm.
    • Schep de komkommer, de ui, de paprika, de tonijnsalade en de helft van de bieslook erdoor.
    • Breng de salade op smaak met peper en zout en bestrooi met de rest van de bieslook. Lekker met ciabattabrood.
    Wijntip

    Cabernet Chardonnay, wit, Frankrijk

  • Hoofdgerecht
  • 35 min.
  • 4 personen


  • » Reageer (0)
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkoekjes met zomergroenten

     

    Ingrediënten

    • 1 citroen, schoongeboend
    • 800 g kruimige aardappels, geschild en in kleine stukken
    • 150 ml kwark, vol
    • 1 bakje verse munt (15 g), fijngesneden
    • 2 eieren
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 2 x 200 g peultjes
    • 1/2 pak tuinerwten (a 450 g diepvries), ontdooid

    Bereiden

    Rasp de gele schil van de citroen. Kook de aardappelen 15-20 minuten. Klop de kwark in een kom met de munt en zout en peper naar smaak. Giet de aardappelen af en stamp ze, met de citroenrasp, tot een fijne puree. Laat afkoelen en roer de eieren erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vorm van de puree 12 balletjes en druk ze plat. Verwarm de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aardappelkoekjes op middelhoog vuur aan beide kanten in 4-5 minuten bruin, keer ze voorzichtig met een spatel. Kook intussen de peultjes in een ruime pan in 4-5 minuten beetgaar, doe na 3 minuten de tuinerwten erbij. Giet af en serveer met de aardappelkoekjes en muntdip.


    » Reageer (0)
    26-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta tricolore

     

    Ingrediënten

    • 6 tomaten
    • 1 bakje verse basilicum (15 g)
    • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
    • zeezout
    • 2 bakjes tagliatelle vers (a 250 g)

    Bereiden

    Snijd de tomaten met een scherp mes aan de bovenzijde kruislings in, dompel ze kort onder in kokend water en daarna in koud water. Verwijder het vel, de harde kern en de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Scheur op één takje na de basilicumblaadjes in stukjes en schep ze om met de tomaat, de olie en breng pittig op smaak met zeezout en (versgemalen) peper. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de nog hete pasta door het tomatenmengsel. Garneer met de laatste basilicumblaadjes en serveer direct.


    » Reageer (0)
    25-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanillepudding met verse vruchtensaus

     

    Ingrediënten

    • 2 vellen filobladerdeeg (diepvries)
    • 1 eetlepel boter, gesmolten
    • 4 eetlepels poedersuiker
    • 2 eetlepels amandelschaafsel
    • 150 g rode bessen
    • 100 g aardbeien
    • 1 eetlepel vloeibare (vanille)honing
    • 2 eetlepels verse munt, fijngesneden
    • 1 bak vanillepudding met rodebessensaus (500 g)

    Materialen

    • bakpapier

    Bereiden

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de vellen filodeeg. Bestrijk de vellen met de boter en bestrooi ze met de poedersuiker en het amandelschaafsel. Bak ze in 8-10 minuten tot ze bruin en krokant zijn. Houd een paar takjes bessen apart en prak de rest van het fruit fijn. Roer de honing door het fruit en breng het geheel in een steelpannetje aan de kook. Haal het fruitmengsel direct van het vuur en roer de munt erdoor. Breek de amandelkoek in grove stukken. Stort de pudding en serveer die met het warme fruitmengsel, de krokante amandelbrokken en wat takjes rode bessen.

     


    » Reageer (0)
    24-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktschotel met een kaaskorstje

     

    Ingrediënten:

    • 2 uien
    • 1 of 2 teentjes knoflook
    • 2 eetl. olie
    • 400 g gehakt, half-om-half
    • 4 eetl. tomatenketchup
    • 2 eetl. sojasaus
    • 1 eetl. milde currypasta
    • 250 g gemengde roerbakgroenten (met paprika, maïs en doperwtjes)
    • 2 dl geconcentreerde vleesbouillon gemaakt van 1 tablet
    • zout en versgemalen peper
    • aardappelpuree voor 4 personen, zelfgemaakt of uit een pak
    • 100 g grof geraspte jongbelegen Goudse kaas

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Voorbereiding:
    Snipper de uien en de knoflook. Fruit ze glazig in de olie. Laat het gehakt meebakken tot het los is en begint te kleuren. Voeg de tomatenketchup, de sojasaus en de currypasta toe enlaat kort meebakken. Voeg de groenten toe, roerbak kort en giet er de bouillon bij. Laat met het deksel op de pan circa 5 minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Maak intussen de puree.

    Bereiding:
    Schep het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal en dek af met een laag aardappelpuree. Trek er met een vork een mooi patroontje in en bestrooi met de geraspte kaas. Deze ovenschotel kan op twee manieren worden afgewerkt. Als het gehaktmengsel en de puree nog warm zijn, wordt de ovengrill voorverwarmd, de schotel bestrooid met de geraspte kaas en niet te dicht onder de grill gezet tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren. Als de schotel tevoren is gemaakt en de inhoud is afgekoeld, wordt de oven voorverwarmd op 200°C en wordt de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven geschoven. Eet er een salade met komkommer en tomaat bij.

    Wijnadvies:
    Een eenvoudige witte- of roséwijn (9-11°C). Ook rood kan, kies dan voor een Bardolino of Valpolicella (15-17°C).

    Gerecht:
    hoofdgerecht

    Aantal personen:
    4

    Keukensoort:
    Belgisch

    Bereidingstijd:
    30 min. De oventijd niet meegerekend


    » Reageer (0)
    07-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.culinaire aankoopjes

    Cool water
    Van Arjen Brekveld voor Royal VKB is de terracotta waterkaraf. Het water koelt zichzelf door de natuurlijke verdamping in de aardenwerken fles. De siliconen voet beschermt de tafel tegen krassen. Via www.royalvkb.com

    Droomdeeg
    Het geheim van de onweerstaanbare, knapperige taartbodem zit ‘m in het deeg: ijskoude (lees: harde) boter, met koele vingers gekneed. Een stevige klus voor de thuispatissier, de deegsnijder van Cuisipro doet het voortaan graag voor je! Via www.keukenlust.be en www.kookwinkel.nl

    Trendcadeau
    Kant is terug! Deze afwasbare onderzetters van Jansen + Co. zijn net echt. Verkrijgbaar in zwart en wit . Via www.bijzondermooi.nl

    Perfect gebraad
    Rare, medium, rosé of doorbakken. Met een digitale kernthermometer is groot vlees braden een fluitje van een cent, via www.pannen.nl

    Zacht huidje
    Deense scrubhandschoen voor het ontschubben van vis. Ook in zwart, groen en oranje voor het verwijderen van vuil van resp. aardappels, groenten en wortels, via www.kookwinkel.nl


    » Reageer (0)
    24-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde groenten met kip



    Nodig voor 4 personen:
    4 kipfilets
    1 rode paprika
    1 courgette
    1 aubergine
    1 theelepel citroensap
    Zout en versgemalen zwarte peper
    3 eetlepels olijfolie
    100 g gemengde (mesclun) sla
    4 eetlepels pesto

    Extra nodig:
    Grillpan

    Bereidingstijd:
    25 minuten

    Bereiden:
    Snijd de kipfilets overdwars doormidden, in twee dunne plakken. Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de courgette en de aubergine in de lengte in dunne plakken. Verhit de grillpan op een hoog vuur en bestrijk de kip en de groenten met wat olijfolie. Gril de groenten en de kip in gedeelten in 3-4 minuten per kant gaar. Besrooi alles met zout en peper. Klop in een kom een dressing van de rest van de olijfolie, het citroensap en wat zout en peper. Hussel de sla erdoor en verdeel deze over 4 borden. Leg de gegrilde groenten en kip erop en garneer met een lepel pesto.

    Kooktip:
    Druk de kip en groenten tijdens het grillen even met een deksel tegen de ribbels van de pan. Zo krijgen ze mooiere bruine grillstrepen.


    » Reageer (0)
    31-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met ham

     

    Ingrediënten:

    • 350-400 g tagliatelle;
    • zout
    • 3 eetl. oljfolie;
    • 4 bosuitjes, gesnipperd;
    • 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt;
    • 5 dikke plakken rauwe (Parma)ham, samen ca. 300 g, in smalle reepjes gesneden;
    • zout;
    • versgemalen peper;
    • nootmuskaat;
    • 2 1/2 dl slagroom;
    • 50 g fijngeraspte Parmezaanse kaas;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie.


     

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


    Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de tagliatelle na het koken in een vergiet uitlekken. Verhit de olie en laat bosuitjes en knoflook 2 minuten zachtjes fruiten. Schep de ham erdoor en spreid de pasta erover uit. Laat alles onder regelmatig omscheppen door en door warm worden. Breng de room in een pannetje aan de kook. Voeg wat zout (let op: de ham is al vrij zout), peper en nootmuskaat toe. Meng in een kommetje geraspte kaas met peterselie. Verdeel de pasta over voorverwarmde borden. Schenk de kokende room erover en bestrooi de gerechten met het kaas- en peterseliemengsel. Dien de gerechten onmiddellijk daarna op.


    » Reageer (0)
    23-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ciabattabrood met ham en kaas

     

    Ingrediënten:

    • 2 voorgebakken ciabattabroden, elk ca. 260 g;
    • 2 eetl. olijfolie;
    • 100 g gekookte ham, dunne plakken;
    • 200 g mozzarella, in plakjes;
    • 1 eetl. fijngesneden basilicum.


     

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Snijd het voorgebakken brood horizontaal doormidden. Besprenkel de snijhelften met wat olijfolie. Beleg de onderste helften met ham en schik er vervolgens mozzarella op. Bestrooi alles met wat basilicum. Klap de broden daarna dicht. Bak de broden in de oven af volgens de aanwijzingen die op de verpakking var het brood zijn aangegeven. Snijd het brood voor het opdienen in schuine sneden met een dikte van circa 2 centimeter.


    » Reageer (0)
    11-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodjes met warm vlees

     

    Ingrediënten:

    Voor 8 stuks:

    • 8 kaiserbolletjes (zelf afgebakken);
    • 3 dl vleesfond, uit potje;
    • 2 theel. allesbinder,
    • 1 1/2 eetl. Zaanse mosterd;
    • ca. 80 g boter;
    • 16 plakken gebraden varkensfricandeau, samen ca. 250 g;
    • 1 1/2 eetl. fijngesneden bieslook.
       

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Snijd de broodjes open en bestrijk de snijhelften met boter. Breng de vleesfond aan de kook. Voeg 20 gram boter, allesbinder en mosterd toe. Klop de fond met een garde even flink door. Warm de plakken fricandeau in de saus op. Laat de saus echter niet aan de kook komen want daardoor kan het vlees taai worden. Beleg de broodjes elk met twee plakken vlees. Schep een lepeltje van de saus erover. Bestrooi alles met wat bieslook. Klap de broodjes dicht.


    » Reageer (0)
    04-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw uit de oven

    Ingredienten

    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 vleestomaat
    • 10 blaadjes basilicum
    • knoflookolie
    • 300g kabeljauwfilet
    • 75ml droge witte Huiswijn
    • eetlepel kappertjes
    • zout
    • versgemalen peper
    • aluminiumfolie

    • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C)
    • Pel 1 ui en snij deze in ringen
    • Pel en pers 1 teentje knoflook boven 4 eetlepels olijfolie
    • Was 1 vleestomaat en snij deze in plakken
    • Hak 10 blaadjes basilicum grof
    • Bak de uienringen in een beetje knoflookolie goudbruin en verdeel ze over de bodem van een ovenschaal
    • Verdeel de tomaat, basilicum en 300g kabeljauwfilet over de uienringen
    • Schenk 75ml droge witte Huiswijn en de rest van de knoflookolie over de vis en bestrooi met 1 eetlepel kappertjes, zout en versgemalen peper
    • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Stoof devis in de oven ca. 5 minuten, verwijder de folie en stoof de vis in ca. 13 minuten verder gaar.

    Gerechtsoort
    Hoofdgerecht vis

    Seizoen
    Herfst

    Voor aantal personen
    2

    Bereidingstijd
    15 minuten

    Tip:
    lekker met aardappel-spinaziepuree


    » Reageer (0)
    07-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gemarineerde champignons
    Benodigdheden:
    500gr champignons, peper, zout, 2 kruidenbouillon tabletten , mespunt suiker, 2 gesnipperde uitjes , 2 teentjes knoflook, Wijnazijn , rode pesto, olijfolie, stroop.....

    Champignons 10 minuten zachtjes koken in de kruidenbouillon met de gesnipperde uitjes. Na deze 10 minuten het geheel afgieten. Marinade maken van azijn, peper zout suiker tomatenpesto en de stroop. ( kijk uit met de stroop, proeg het geheel af en toe even en vul dan weer bij. ) De knoflook ik plakjes snijden, of fijnpersen, en ook aan de marinade toevoegen. Alles goed doorroeren. Laat dit even goed intrekken ( 10 minuutjes ). Daarna de champignons door de marinade roeren en een paar uur laten intrekken. Opdienen met een prikkertje! En klaar is uw aparte mediteraanse champignonnetje.

    » Reageer (1)
    06-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf knoflooksaus, sladressing of kruidenboter maken...

    Kruidenboter: 1 pakje roomboter (op kamertemperatuur) 1 flinke theelepel boullionpoeder 2 teentjes knoflook kruiden zoals bieslook, slakruiden, tuinkruiden, naar smaak toevoegen alles door elkaar mengen met een vork serveren met stokbrood.


    Knoflooksaus: 2 eetlepels frietsaus (geen mayonaise, dat is zuurder) 2 eetlepels yoghurt 2 teentjes knoflook theelepeltje boullionpoeder 1/4 theelepel sambal kruiden zoals bieslook, slakruiden, tuinkruiden, naar smaak toevoegen Alles goed mengen en nog even proeven.


    Sladressing: 1 1/2 eetlepel frietsaus 2 eetlepels yoghurt klein scheutje azijn theelepeltje boullionpoeder 1/4 theelepel sambal kruiden zoals bieslook, slakruiden, tuinkruiden, naar smaak toevoegen Alles goed mengen en nog even proeven.


    » Reageer (0)
    29-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortellini met ham

    Ingrediënten:

    • 2 zakjes tortellini met kaas (Grand Italia);
    • 4 dl slagroom;
    • 2 theel. allesbinder;
    • 1 dl (basis)tomatensaus, Sugocasa;
    • 4 eetl. rode pesto, uit potje;
    • zout,
    • versgemalen witte peper,
    • 75 g fijngeraspte Parmezaanse kaas;
    • 250 g gekookte ham, dikke plakken, tot kruimels gehakt.

     

     

    Bereidingswijze

    Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven. Laat de tortellini op een zeef uitlekken. Laat de slagroom zachtjes koken tot een licht gebonden saus is ontstaan.

    Roer allesbinder erdoor. Voeg tomatensaus, rode pesto en 2 eetlepels geraspte kaas toe. Laat alles, onder voortdurend roeren, dan nog 3 minuten zachtjes doorkoken. Schep de tortellini en de hamkruimels erdoor en laat alles door en door warm worden. Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.


    » Reageer (0)
    20-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tournedos met rode-wijnsaus

    Ingrediënten:

    • 2 1/2 dl (rund)vleesfond;
    • 2 1/2 dl rode wijn, bijv. Cótes du Rhóne,
    • 4 tournedos, biefstukken van de haas, elk ca. 125 g;
    • zout
    • versgemalen zwarte peper;
    • 60 g boter;
    • 1 eetl. fijngehakte peterselie.

     

     

    Bereidingswijze

    Breng fond en wijn aan de kook. Laat alles zo lang zachtjes koken tot door het indampen niet meer dan 3 deciliter is overgebleven. Maak het vlees droog en wrijf de tournedos in met wat zout en peper. Verhit de boter en bak de tournedos in 5 minuten aan weerszijden bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Verwijder de bakboter. Blus de pan met het residu van wijn en fond. Roer de aanzetsels van de bodem van de pan los. Laat alles even doorkoken. Voeg naar smaak zout en/of peper toe.

    Leg de tournedos op een voorverwarmde schaal. Strooi peterselie erover. Schenk de saus door een zeefje in een voorverwarmde sauskom.

    TIP: geef er twee of drie verschillende soorten verse groenten bij. U kunt een keuze maken uit: broccoli, bleekselderij, witlof, sperzieboontjes, worteltjes, peultjes, suger snaps, haricots verts en groene asperges. Dien er gebakken kleine aardappeltjes of aardappelkroketjes bij op.


    » Reageer (0)
    11-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met eieren

    Ingrediënten:

    • 1 grote bloemkool, ca. 850 g;
    • zout;
    • 70 g boter;
    • 25 g bloem, gezeefd,
    • 2 1/2 dl melk;
    • 50 g geraspte belegen Goudse kaas;
    • versgemalen witte peper,
    • 8 eieren, hardgekookt;
    • nootmuskaat.

     

     

    Bereidingswijze

    Maak de bloemkool schoon, neem het dikste gedeelte van de stronk weg en verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Leg de roosjes in een pan met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Kook de roosjes 8 minuten. Laat ze daarna even uitlekken en houd ze vervolgens warm. Smelt 30 gram boter en roer de bloem erdoor. Blijf roeren tot een gladde massa is ontstaan. Schenk de koude melk erbij. Blijf hierna zo lang roeren tot alles aan de kook is gekomen en een volkomen gladde saus is ontstaan. Laat de saus 8 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de kaas toe en laat die in de saus oplossen. Voeg naar smaak zout en/of peper toe. Leg de bloemkoolroosjes in het midden van een voorverwarmde schaal. Schik gehalveerde eieren met de bolle kanten naar boven gekeerd er rondom. Schenk de kokende kaassaus erover en rasp er wat nootmuskaat over.

    TIP: geef (gegratineerde) aardappelpuree erbij.


    » Reageer (0)
    08-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tros-presentatrice lanceert website vegetariërs
    DELFT -  Presentatrice Antoinette Hertsenberg van het Tros-programma Radar lanceert samen met een Amerikaanse culinair journalist de website www.devegetarier.nl. Ze willen met de website mensen de mogelijkheid bieden lekker te eten, terwijl ze toch de dierlijke eiwitten laten staan.

    Vegetariër Hertsenberg en de Amerikaanse journalist Mark Bittman, die zichzelf 'less-meatarian' noemt, zijn er beiden van overtuigd dat de consumptie van dierlijk eiwit omlaag moet om zo onder meer klimaatschade en vernietiging van de natuur te beperken.

    Op de website zijn duizenden recepten te vinden, maar wordt ook het nieuws uit 'vegetariërsland' vermeld. De twee initiatiefnemers komen ook elk met een nieuw receptenboek.

    De website wordt 11 juni in Delft gelanceerd.

    bron




    » Reageer (0)
    02-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw uit de frituurpan

    Ingrediënten:

    • ca. 750 g filets (van de staart) van kabeljauw;
    • zout;
    • versgemalen witte peper,
    • 2 eieren, losgeroerd met 2 eetl. water;
    • ca. 125 g droog broodkruim (liever geen paneermeel)
    • (zonnebloem)olie voor het frituren;
    • 2 limoentjes of kleine citroenen, in partjes.

     

     

    Bereidingswijze

    Kijk uw vishandelaar vandaag vriendelijk aan en vraag hem om filets van de staart van de kabeljauw. Wanneer u hem zegt dat u de vis in vingerbrede repen dient te snijden dan doet hij dat ook nog graag voor u.

    Spoel de filets onder stromend koud water. Maak de vis droog en snijd ze in vingerbrede repen. Bestrooi de repen met wat zout en peper. Haal de repen een voor een door losgeroerde eieren. Druk ze vervolgens stevig in het broodkruim. Schud overtollig kruim eraf. Laat de filets hierna 30 minuten (langer mag ook) liggen. Keer ze na een kwartiertje eenmaal om. Verhit de olie tot circa 180°C. Laat de repen er bij gedeelten goudbruin in bakken. Laat de vis na het bakken even op een stuk keukenpapier uitlekken. Presenteer de vis op een schaal en schik limoen-of citroenpartjes erbij.

    TIP: geef een salade van geblancheerde bleekselderij en gekookte aardappelen bij. Maak de salade aan met mayonaise. Presenteer de salade op (krop)slabladeren.


    » Reageer (0)
    29-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pistolets met warme fricandeau

    Ingrediënten:

    Voor 12 stuks:

    • 50 g boter;
    • 2 grote uien, gesnipperd;
    • 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt;
    • 4 dl vleesfond, uit potje;
    • zout;
    • versgemalen witte peper,
    • 1 eetl. Zaanse mosterd;
    • ca. 500 g gebraden fricandeau, 24 niet al te dunne plakken;
    • 12 pistolets of licht knap­perige puntbroodjes (zelf afgebakken).

     

     

    Bereidingswijze

    Verhit de boter en laat de uien er boven een matig afgestelde warmtebron 3 minuten in fruiten. Schep de knoflook erdoor en voeg na 1 minuut de fond toe. Breng alles aan de kook. Voeg zout en peper toe. Klop de mosterd erdoor. Leg de plakken fricandeau een voor een in de hete saus. Na enkele minuten zijn de plakken voldoende warm geworden. Let erop dat de saus niet meer aan de kook komt. Snijd de broodjes overlangs open. Leg met behulp van een vork op elke onderste helft 2 plakken fricandeau. Schep er een lepeltjes saus over. Klap de broodjes daarna dicht en dien ze op.


    » Reageer (0)


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    winx13
    www.bloggen.be/winx13
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2005

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    trainermarnix
    www.bloggen.be/trainer
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    wandelensintlievenshoutem
    www.bloggen.be/wandele
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs