Ingrediënten
- 2 vellen filobladerdeeg (diepvries)
- 1 eetlepel boter, gesmolten
- 4 eetlepels poedersuiker
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 150 g rode bessen
- 100 g aardbeien
- 1 eetlepel vloeibare (vanille)honing
- 2 eetlepels verse munt, fijngesneden
- 1 bak vanillepudding met rodebessensaus (500 g)
Materialen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg
hierop de vellen filodeeg. Bestrijk de vellen met de boter en bestrooi ze met de
poedersuiker en het amandelschaafsel. Bak ze in 8-10 minuten tot ze bruin en
krokant zijn. Houd een paar takjes bessen apart en prak de rest van het fruit
fijn. Roer de honing door het fruit en breng het geheel in een steelpannetje aan
de kook. Haal het fruitmengsel direct van het vuur en roer de munt erdoor. Breek
de amandelkoek in grove stukken. Stort de pudding en serveer die met het warme
fruitmengsel, de krokante amandelbrokken en wat takjes rode bessen.
|