Ingrediënten
- 1 citroen, schoongeboend
- 800 g kruimige aardappels, geschild en in kleine stukken
- 150 ml kwark, vol
- 1 bakje verse munt (15 g), fijngesneden
- 2 eieren
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 x 200 g peultjes
- 1/2 pak tuinerwten (a 450 g diepvries), ontdooid
Bereiden
Rasp de gele schil van de citroen. Kook de aardappelen 15-20 minuten. Klop de
kwark in een kom met de munt en zout en peper naar smaak. Giet de aardappelen af
en stamp ze, met de citroenrasp, tot een fijne puree. Laat afkoelen en roer de
eieren erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vorm van de puree 12 balletjes
en druk ze plat. Verwarm de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de
aardappelkoekjes op middelhoog vuur aan beide kanten in 4-5 minuten bruin, keer
ze voorzichtig met een spatel. Kook intussen de peultjes in een ruime pan in 4-5
minuten beetgaar, doe na 3 minuten de tuinerwten erbij. Giet af en serveer met
de aardappelkoekjes en muntdip.
|