Bereiden
Verwijder het donkergroene gedeelte van de preien en
het uiteinde met de wortels. Steek een scherp mes tot halverwege in de preien
en snijd ze naar boven toe over de lengte open. Spoel onder de kraan het zand
weg en was goed. Breng een ruime pan water met wat zout aan de kook. Kook de
preien in 12 min. gaar. Kook ondertussen de eieren 5 min. Giet ze af, laat ze
schrikken in koud water en pel ze. Laat de preien iets afkoelen en snijd ze elk
in 3 stukken. Roer in een kom de mosterd, de azijn en de olie door elkaar, voeg
peper en zout naar smaak toe. Schep de prei door de dressing. Snijd in de
lengte dunne plakjes van het ontbijtspek. Verhit de grillpan en gril het spek
goudbruin en krokant. Verdeel de prei over 4 borden. Snijd de eieren in de
lengte doormidden en leg de eieren en het spek bij de prei.
In plaats van een stukje ontbijtspek kunt u ook voorgesneden plakjes
(125 g, gerookt ontbijtspek, gesneden) gebruiken.