Benodigdheden
- 300 g fusilli tricolore
- zout
- ½ komkommer
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in piepkleine stukjes
- 1 bak tonijnsalade à 200 g, Johma
- 4 cocktailtomaten, in dunne partjes
- 4 el verse basilicum, geknipt
- versgemalen peper

- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout beetgaar.
- Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de helften nogmaals in de lengte door en snijd ze in dunne plakjes.
- Giet de pasta af maar vang 1 dl van het kookwater op. Schep het opgevangen kookwater door de pasta en laat de pasta afkoelen tot lauwwarm.
- Schep de komkommer, de ui, de paprika, de tonijnsalade en de helft van de bieslook erdoor.
- Breng de salade op smaak met peper en zout en bestrooi met de rest van de bieslook. Lekker met ciabattabrood.
Wijntip
Cabernet Chardonnay, wit, Frankrijk
Hoofdgerecht
35 min.
4 personen
|