4 tournedos, biefstukken van de haas, elk ca. 125
g;
zout
versgemalen zwarte peper;
60 g boter;
1 eetl.
fijngehakte peterselie.
Bereidingswijze
Breng
fond en wijn aan de kook. Laat alles zo lang zachtjes koken tot door het
indampen niet meer dan 3
deciliter is overgebleven. Maak het vlees droog en wrijf
de tournedos in met wat zout en peper. Verhit de boter en bak de tournedos in 5
minuten aan weerszijden bruin. Neem ze uit de pan
en houd ze warm. Verwijder de bakboter. Blus de pan met het residu van wijn en fond. Roer de aanzetsels
van de bodem van de pan los. Laat alles even doorkoken. Voeg naar smaak zout
en/of peper toe.
Leg de tournedos op een voorverwarmde
schaal. Strooi peterselie erover. Schenk de saus door een zeefje in een
voorverwarmde sauskom.
TIP:
geef er twee of drie verschillende soorten verse groenten bij. U kunt een keuze
maken uit: broccoli, bleekselderij, witlof, sperzieboontjes, worteltjes,
peultjes, suger snaps, haricots verts en groene asperges. Dien er gebakken
kleine aardappeltjes of aardappelkroketjes bij op.