Ingrediënten:
- 350-400 g tagliatelle;
- zout
- 3 eetl. oljfolie;
- 4 bosuitjes, gesnipperd;
- 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt;
- 5 dikke plakken rauwe (Parma)ham, samen ca. 300 g, in smalle reepjes gesneden;
- zout;
- versgemalen peper;
- nootmuskaat;
- 2 1/2 dl slagroom;
- 50 g fijngeraspte Parmezaanse kaas;
- 2 eetl. fijngehakte peterselie.

Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de tagliatelle na het koken in een vergiet uitlekken. Verhit de olie en laat bosuitjes en knoflook 2 minuten zachtjes fruiten. Schep de ham erdoor en spreid de pasta erover uit. Laat alles onder regelmatig omscheppen door en door warm worden. Breng de room in een pannetje aan de kook. Voeg wat zout (let op: de ham is al vrij zout), peper en nootmuskaat toe. Meng in een kommetje geraspte kaas met peterselie. Verdeel de pasta over voorverwarmde borden. Schenk de kokende room erover en bestrooi de gerechten met het kaas- en peterseliemengsel. Dien de gerechten onmiddellijk daarna op.
|