Ingredienten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 vleestomaat
- 10 blaadjes basilicum
- knoflookolie
- 300g kabeljauwfilet
- 75ml droge witte Huiswijn
- eetlepel kappertjes
- zout
- versgemalen peper
- aluminiumfolie
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C)
- Pel 1 ui en snij deze in ringen
- Pel en pers 1 teentje knoflook boven 4 eetlepels olijfolie
- Was 1 vleestomaat en snij deze in plakken
- Hak 10 blaadjes basilicum grof
- Bak de uienringen in een beetje knoflookolie goudbruin en verdeel ze over de bodem van een ovenschaal
- Verdeel de tomaat, basilicum en 300g kabeljauwfilet over de uienringen
- Schenk 75ml droge witte Huiswijn en de rest van de knoflookolie over de vis en bestrooi met 1 eetlepel kappertjes, zout en versgemalen peper
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Stoof devis in de oven ca. 5 minuten, verwijder de folie en stoof de vis in ca. 13 minuten verder gaar.
Gerechtsoort Hoofdgerecht vis
Seizoen Herfst
Voor aantal personen 2
Bereidingstijd 15 minuten
Tip: lekker met aardappel-spinaziepuree
|