Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
  • broodjes-om-mee-te-nemen
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    7mijl_stappers
    www.bloggen.be/7mijl_s
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    stockymaantjes
    www.bloggen.be/stockym
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    mijncreaties
    www.bloggen.be/mijncre
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    frankloopt
    www.bloggen.be/franklo
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    11-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodjes met warm vlees

     

    Ingrediënten:

    Voor 8 stuks:

    • 8 kaiserbolletjes (zelf afgebakken);
    • 3 dl vleesfond, uit potje;
    • 2 theel. allesbinder,
    • 1 1/2 eetl. Zaanse mosterd;
    • ca. 80 g boter;
    • 16 plakken gebraden varkensfricandeau, samen ca. 250 g;
    • 1 1/2 eetl. fijngesneden bieslook.
       

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Snijd de broodjes open en bestrijk de snijhelften met boter. Breng de vleesfond aan de kook. Voeg 20 gram boter, allesbinder en mosterd toe. Klop de fond met een garde even flink door. Warm de plakken fricandeau in de saus op. Laat de saus echter niet aan de kook komen want daardoor kan het vlees taai worden. Beleg de broodjes elk met twee plakken vlees. Schep een lepeltje van de saus erover. Bestrooi alles met wat bieslook. Klap de broodjes dicht.


    » Reageer (0)
    04-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw uit de oven

    Ingredienten

    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 vleestomaat
    • 10 blaadjes basilicum
    • knoflookolie
    • 300g kabeljauwfilet
    • 75ml droge witte Huiswijn
    • eetlepel kappertjes
    • zout
    • versgemalen peper
    • aluminiumfolie

    • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C)
    • Pel 1 ui en snij deze in ringen
    • Pel en pers 1 teentje knoflook boven 4 eetlepels olijfolie
    • Was 1 vleestomaat en snij deze in plakken
    • Hak 10 blaadjes basilicum grof
    • Bak de uienringen in een beetje knoflookolie goudbruin en verdeel ze over de bodem van een ovenschaal
    • Verdeel de tomaat, basilicum en 300g kabeljauwfilet over de uienringen
    • Schenk 75ml droge witte Huiswijn en de rest van de knoflookolie over de vis en bestrooi met 1 eetlepel kappertjes, zout en versgemalen peper
    • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Stoof devis in de oven ca. 5 minuten, verwijder de folie en stoof de vis in ca. 13 minuten verder gaar.

    Gerechtsoort
    Hoofdgerecht vis

    Seizoen
    Herfst

    Voor aantal personen
    2

    Bereidingstijd
    15 minuten

    Tip:
    lekker met aardappel-spinaziepuree


    » Reageer (0)
    07-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gemarineerde champignons
    Benodigdheden:
    500gr champignons, peper, zout, 2 kruidenbouillon tabletten , mespunt suiker, 2 gesnipperde uitjes , 2 teentjes knoflook, Wijnazijn , rode pesto, olijfolie, stroop.....

    Champignons 10 minuten zachtjes koken in de kruidenbouillon met de gesnipperde uitjes. Na deze 10 minuten het geheel afgieten. Marinade maken van azijn, peper zout suiker tomatenpesto en de stroop. ( kijk uit met de stroop, proeg het geheel af en toe even en vul dan weer bij. ) De knoflook ik plakjes snijden, of fijnpersen, en ook aan de marinade toevoegen. Alles goed doorroeren. Laat dit even goed intrekken ( 10 minuutjes ). Daarna de champignons door de marinade roeren en een paar uur laten intrekken. Opdienen met een prikkertje! En klaar is uw aparte mediteraanse champignonnetje.

    » Reageer (1)
    06-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf knoflooksaus, sladressing of kruidenboter maken...

    Kruidenboter: 1 pakje roomboter (op kamertemperatuur) 1 flinke theelepel boullionpoeder 2 teentjes knoflook kruiden zoals bieslook, slakruiden, tuinkruiden, naar smaak toevoegen alles door elkaar mengen met een vork serveren met stokbrood.


    Knoflooksaus: 2 eetlepels frietsaus (geen mayonaise, dat is zuurder) 2 eetlepels yoghurt 2 teentjes knoflook theelepeltje boullionpoeder 1/4 theelepel sambal kruiden zoals bieslook, slakruiden, tuinkruiden, naar smaak toevoegen Alles goed mengen en nog even proeven.


    Sladressing: 1 1/2 eetlepel frietsaus 2 eetlepels yoghurt klein scheutje azijn theelepeltje boullionpoeder 1/4 theelepel sambal kruiden zoals bieslook, slakruiden, tuinkruiden, naar smaak toevoegen Alles goed mengen en nog even proeven.


    » Reageer (0)
    29-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortellini met ham

    Ingrediënten:

    • 2 zakjes tortellini met kaas (Grand Italia);
    • 4 dl slagroom;
    • 2 theel. allesbinder;
    • 1 dl (basis)tomatensaus, Sugocasa;
    • 4 eetl. rode pesto, uit potje;
    • zout,
    • versgemalen witte peper,
    • 75 g fijngeraspte Parmezaanse kaas;
    • 250 g gekookte ham, dikke plakken, tot kruimels gehakt.

     

     

    Bereidingswijze

    Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven. Laat de tortellini op een zeef uitlekken. Laat de slagroom zachtjes koken tot een licht gebonden saus is ontstaan.

    Roer allesbinder erdoor. Voeg tomatensaus, rode pesto en 2 eetlepels geraspte kaas toe. Laat alles, onder voortdurend roeren, dan nog 3 minuten zachtjes doorkoken. Schep de tortellini en de hamkruimels erdoor en laat alles door en door warm worden. Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.


    » Reageer (0)
    20-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tournedos met rode-wijnsaus

    Ingrediënten:

    • 2 1/2 dl (rund)vleesfond;
    • 2 1/2 dl rode wijn, bijv. Cótes du Rhóne,
    • 4 tournedos, biefstukken van de haas, elk ca. 125 g;
    • zout
    • versgemalen zwarte peper;
    • 60 g boter;
    • 1 eetl. fijngehakte peterselie.

     

     

    Bereidingswijze

    Breng fond en wijn aan de kook. Laat alles zo lang zachtjes koken tot door het indampen niet meer dan 3 deciliter is overgebleven. Maak het vlees droog en wrijf de tournedos in met wat zout en peper. Verhit de boter en bak de tournedos in 5 minuten aan weerszijden bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Verwijder de bakboter. Blus de pan met het residu van wijn en fond. Roer de aanzetsels van de bodem van de pan los. Laat alles even doorkoken. Voeg naar smaak zout en/of peper toe.

    Leg de tournedos op een voorverwarmde schaal. Strooi peterselie erover. Schenk de saus door een zeefje in een voorverwarmde sauskom.

    TIP: geef er twee of drie verschillende soorten verse groenten bij. U kunt een keuze maken uit: broccoli, bleekselderij, witlof, sperzieboontjes, worteltjes, peultjes, suger snaps, haricots verts en groene asperges. Dien er gebakken kleine aardappeltjes of aardappelkroketjes bij op.


    » Reageer (0)
    11-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met eieren

    Ingrediënten:

    • 1 grote bloemkool, ca. 850 g;
    • zout;
    • 70 g boter;
    • 25 g bloem, gezeefd,
    • 2 1/2 dl melk;
    • 50 g geraspte belegen Goudse kaas;
    • versgemalen witte peper,
    • 8 eieren, hardgekookt;
    • nootmuskaat.

     

     

    Bereidingswijze

    Maak de bloemkool schoon, neem het dikste gedeelte van de stronk weg en verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Leg de roosjes in een pan met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Kook de roosjes 8 minuten. Laat ze daarna even uitlekken en houd ze vervolgens warm. Smelt 30 gram boter en roer de bloem erdoor. Blijf roeren tot een gladde massa is ontstaan. Schenk de koude melk erbij. Blijf hierna zo lang roeren tot alles aan de kook is gekomen en een volkomen gladde saus is ontstaan. Laat de saus 8 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de kaas toe en laat die in de saus oplossen. Voeg naar smaak zout en/of peper toe. Leg de bloemkoolroosjes in het midden van een voorverwarmde schaal. Schik gehalveerde eieren met de bolle kanten naar boven gekeerd er rondom. Schenk de kokende kaassaus erover en rasp er wat nootmuskaat over.

    TIP: geef (gegratineerde) aardappelpuree erbij.


    » Reageer (0)
    08-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tros-presentatrice lanceert website vegetariërs
    DELFT -  Presentatrice Antoinette Hertsenberg van het Tros-programma Radar lanceert samen met een Amerikaanse culinair journalist de website www.devegetarier.nl. Ze willen met de website mensen de mogelijkheid bieden lekker te eten, terwijl ze toch de dierlijke eiwitten laten staan.

    Vegetariër Hertsenberg en de Amerikaanse journalist Mark Bittman, die zichzelf 'less-meatarian' noemt, zijn er beiden van overtuigd dat de consumptie van dierlijk eiwit omlaag moet om zo onder meer klimaatschade en vernietiging van de natuur te beperken.

    Op de website zijn duizenden recepten te vinden, maar wordt ook het nieuws uit 'vegetariërsland' vermeld. De twee initiatiefnemers komen ook elk met een nieuw receptenboek.

    De website wordt 11 juni in Delft gelanceerd.

    bron




    » Reageer (0)
    02-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw uit de frituurpan

    Ingrediënten:

    • ca. 750 g filets (van de staart) van kabeljauw;
    • zout;
    • versgemalen witte peper,
    • 2 eieren, losgeroerd met 2 eetl. water;
    • ca. 125 g droog broodkruim (liever geen paneermeel)
    • (zonnebloem)olie voor het frituren;
    • 2 limoentjes of kleine citroenen, in partjes.

     

     

    Bereidingswijze

    Kijk uw vishandelaar vandaag vriendelijk aan en vraag hem om filets van de staart van de kabeljauw. Wanneer u hem zegt dat u de vis in vingerbrede repen dient te snijden dan doet hij dat ook nog graag voor u.

    Spoel de filets onder stromend koud water. Maak de vis droog en snijd ze in vingerbrede repen. Bestrooi de repen met wat zout en peper. Haal de repen een voor een door losgeroerde eieren. Druk ze vervolgens stevig in het broodkruim. Schud overtollig kruim eraf. Laat de filets hierna 30 minuten (langer mag ook) liggen. Keer ze na een kwartiertje eenmaal om. Verhit de olie tot circa 180°C. Laat de repen er bij gedeelten goudbruin in bakken. Laat de vis na het bakken even op een stuk keukenpapier uitlekken. Presenteer de vis op een schaal en schik limoen-of citroenpartjes erbij.

    TIP: geef een salade van geblancheerde bleekselderij en gekookte aardappelen bij. Maak de salade aan met mayonaise. Presenteer de salade op (krop)slabladeren.


    » Reageer (0)
    29-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pistolets met warme fricandeau

    Ingrediënten:

    Voor 12 stuks:

    • 50 g boter;
    • 2 grote uien, gesnipperd;
    • 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt;
    • 4 dl vleesfond, uit potje;
    • zout;
    • versgemalen witte peper,
    • 1 eetl. Zaanse mosterd;
    • ca. 500 g gebraden fricandeau, 24 niet al te dunne plakken;
    • 12 pistolets of licht knap­perige puntbroodjes (zelf afgebakken).

     

     

    Bereidingswijze

    Verhit de boter en laat de uien er boven een matig afgestelde warmtebron 3 minuten in fruiten. Schep de knoflook erdoor en voeg na 1 minuut de fond toe. Breng alles aan de kook. Voeg zout en peper toe. Klop de mosterd erdoor. Leg de plakken fricandeau een voor een in de hete saus. Na enkele minuten zijn de plakken voldoende warm geworden. Let erop dat de saus niet meer aan de kook komt. Snijd de broodjes overlangs open. Leg met behulp van een vork op elke onderste helft 2 plakken fricandeau. Schep er een lepeltjes saus over. Klap de broodjes daarna dicht en dien ze op.


    » Reageer (0)
    20-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme bollen met tomaten en kaas

    Ingrediënten:

    Voor 12 stuks:

    ·         12 voorgebakken grote witte (sesam)bollen;

    ·         80 g boter;

    ·         2 eetl. fijngehakte peterselie;

    ·         zout,

    ·         versgemalen witte peper

    ·         24 dunne plakken jonge of jongbelegen Goudse kaas, samen ca. 300 g;

    ·         4 grote Hollandse trostomaten, ontveld, in plakken gesneden.

     

     

    Bereidingswijze:

    Snijd de bollen overlangs open. Vermeng zachte boter met wat peterselie, zout en peper.

    Bestrijk de snijhelften van de bollen ermee. Beleg alle snijhelften met passend gesneden plakken kaas. Beleg de onderste helften met plakken tomaat. Strooi wat zout en peper erover. Klap de bollen daarna dicht. Druk alles vrij stevig aan. Van kaas en tomaten mag aan de buitenkant van de bollen niets te zien zijn.

    Bak de bollen in de reeds hete oven af zoals op de verpakking is aangegeven (circa 8 minuten). Dien de bollen zo warm mogelijk op.


    » Reageer (0)
    11-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten Parmentier

    Ingrediënten:

    • 16 grote stevige Hollandse pruimtomaten;
    • zout,
    • 2 kleine eieren (nr. 4);
    • 2 eetl. groene pesto, uit potje;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 600 g puree van gekookte aardappelen;
    • versgemalen witte peper;
    • ca. 100 g fingeraspte oude Goudse of Parmezaanse kaas;
    • ca. 60 g boter.

     

     

    Bereidingswijze:

    Snijd van de tomaten bij de steelaanzetten kapjes af. Snijd aan de andere kanten van de tomaten dunne plakjes af zodat ze na het vullen rechtop blijven staan. Hol de tomaten zoveel mogelijk uit. Bestrooi de tomaten aan de binnenzijden met wat zout. Zet ze daarna omgekeerd op een stuk keukenpapier. Klop de eieren los en voeg ze samen met pesto, peterselie en de helft van de geraspte kaas aan de aardappelpuree toe. Schep alles goed door elkaar. Voeg naar smaak zout en/of peper toe. Vul de tomaten, net niet helemaal tot de bovenranden, met het mengsel. Bestrooi de vullingen met de rest van de kaas. Leg er flintertjes boter op. Plaats de tomaten dicht naast elkaar in een met olie of boter bestreken ovenvaste schaal. Schenk 2 deciliter bouillon of water in de schaal. Plaats de schaal in het midden van de reeds tot 180°C voorverwarmde oven. Neem de schaal uit de oven zodra zich op de vullingen een goudbruin korstje heeft gevormd.


    » Reageer (0)
    02-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperge-kipcocktail

    Ingrediënten

    • 1 potje witte asperges (315 ml)
    • 8 blaadjes kropsla
    • 1 schaaltje kipfilet fumé (ca. 150 g)
    • 1/2 zakje verse bieslook (à 25 g)
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 2 eetlepels volle yoghurt
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 1/2 eetlepel sherry

    Bereiden

    Asperges laten uitlekken en in stukjes van ca. 1 cm snijden. Sla wassen en laten uitlekken. Kipfilet in kleine blokjes snijden. Bieslook fijnknippen. Sausje roeren van mayonaise, yoghurt, kerrie en sherry. Op smaak brengen met zout en peper. Asperges en kip mengen met saus. Sla in vier (glazen) schaaltjes leggen. Asperge-kipmengsel erover verdelen. Bestrooien met bieslook. Lekker met geroosterd brood en roomboter

     

  • voorgerecht
  • bereiden 10 min
  • 4 personen

  • » Reageer (0)
    29-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zomersoep met groenten

     

    Ingrediënten:

    ·         125-150 g schelpjesmacaroni;

    ·         zout;

    ·         3 tabletten voor groente­bouillon;

    ·         750 g fijngesneden verse soepgroenten;

    ·         2 eetl. allesbinder;

    ·         2 eetl. grof gehakte peterselie;

    ·         1 eetl, fijngesneden bieslook;

    ·         1 eetl. fijngesneden verse kervel, evt. uit potje;

    ·         4 eieren, hardgekookt, in plakjes;

    ·         ca. 100 g fijngeraspte belegen Goudse kaas.

     

    Bereidingswijze:

    In de soep wordt schelpjesmacaroni verwerkt. Omdat vrijwel iedere fabrikant andere

    kooktijden aangeeft is het verstandig om de pasta van tevoren in water (beet)gaar te koken.

    Kook de schelpjesmacaroni zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de schelpjes in een zeef uitlekken en spoel er vervolgens een royale

    hoeveelheid koud water over. Laat de pasta opnieuw uitlekken. Breng 11/2 liter water aan de kook. Laat de bouillontabletten er in oplossen. Voeg de soepgroenten toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Strooi tuinkruiden en allesbinder erover. Roer alles krachtig door. Voeg daarna de pasta toe. Houd de soep tegen de kook aan. Leg in elk van de grote soepkommen of -borden een in plakjes gesneden ei. Schep de soep erover.

    TIP: geef de geraspte kaas er apart bij.

    Dien warm en knapperig (evt. zelf afgebakken) stokbrood erbij op.

                                                     


    » Reageer (0)
    27-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosvruchtenbavarois met witte chocolade

    Ingrediënten

    • 75 g witte chocolade, in stukjes
    • 5 blaadjes gelatine
    • 1 bak bosvruchten (diepvries, 300 g)
    • 75 g witte basterdsuiker
    • 125 ml slagroom
    • 100 ml volle yoghurt
    • 150 g verse blauwe bessen
    • 2 eetlepels poedersuiker

    Materialen

    • bakpapier
    • staafmixer of keukenmachine
    • ronde eenpersoonsschaaltjes, ingevet

    Voorbereiden

    Chocolade in magnetron op 350 watt in ca. 2 min. laten smelten, elke 30 sec. even omroeren. Gesmolten chocolade met spatel op bakpapier dun uitstrijken (ca. 2 mm dik), in koelkast laten afkoelen en hard laten worden. Gelatine 5 min. in koud water weken. Bosvruchten in keukenmachine of met staafmixer pureren. Puree eventueel boven kom met pollepel door fijne zeef wrijven, zodat pitjes achterblijven. Suiker door vruchtenpuree mengen. Slagroom lobbig kloppen. Gelatine uitknijpen. In pannetje 3 el water zachtjes verwarmen en van vuur af gelatine erin laten oplossen. Gelatine door bosvruchtenpuree roeren. Yoghurt erdoor scheppen en slagroom er voorzichtig door spatelen. Mengsel in schaaltjes schenken en in koelkast in minimaal 3 uur laten opstijven.

    Bereiden

    Bakpapier van chocolade trekken en chocolade met mes in ongelijkmatige puntige driehoeken snijden of in stukken breken. Bavarois op bordjes keren. Chocolade in bavarois steken. Bessen erover verdelen. Bordjes en bavarois eventueel met poedersuiker bestrooien.


    » Reageer (0)
    26-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinair evenement Amuse Me in Vlissingen

    VLISSINGEN - Tien Vlissingse restaurants hebben de handen ineen geslagen voor het nieuwe culinaire evenement Amuse Me Vlissingen.

    In het pinksterweekeinde, van zaterdag 30 en zondag 31 mei, presenteren de restaurants zich via hun amuses (kleine gerechtjes).

    Gasten kunnen langs de verschillende restaurants wandelen, waar ze per persoon drie amuses en een glas wijn krijgen. Ze betalen daarvoor 9,95 euro per persoon, per restaurant.

    Het idee voor het Amuse Me evenement komt van René Willems van Culi Consult Kookstudio aan de Nieuwendijk. "Vlissingen heeft een boel leuke restaurants, maar ze zijn best onzichtbaar. Door samen te werken, kunnen we allemaal ons visitekaartje afgeven. En wat is een beter visitekaartje dan de amuse? Door dit evenement kunnen bezoekers niet alleen zien wat voor restaurants er in Vlissingen zijn, maar ook wat ze in huis hebben", aldus Willems.

    Coquilles, scheermesjes, oesters, vleesgerechtjes maar ook Griekse en Zuid-Amerikaanse hapjes zijn er te proeven. Want doordat de deelnemende restaurants uiteenlopen wat betreft menukaart en stijl, belooft Amuse Me Vlissingen een gevarieerd culinair weekeind te worden. De deelnemers zijn Het Arsenaal, De Vissershaven, eetcafé Roots, Small Talk, Parc Central, Soif, Culi Consult Kookstudio, Rio Grande, De Gecroonde Liefde en Kreta.

    Op 5 mei gaat de website www.amuseme.nl online.

    door Miriam van den Broek.

    » Reageer (0)
    25-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde editie 'Culinair uit je dak'
    Onder het motto 'Culinair uit je dak', kunnen jongeren van 18 tot en met 23 jaar van maandag 22 tot en met zondag 28 april weer goedkoop dineren bij alle 34 restaurants van Alliance Gastronomique.

    Tijdens deze week kunnen de jongeren dan een viergangendiner (inclusief champagne-aperitief, wijn en koffie) krijgen voor 42 euro. Dit omdat Alliance Gastronomique 42 jaar bestaat.

    Kennismaking
    Het is de derde editie van 'Culinair uit je dak'. Het restaurantsamenwerkingsverband lanceerde deze campagne in 2007 om jongeren kennis te laten maken met talentvolle topkoks, gastvrouwen en gastheren (die samen 32 Michelinsterren vertegenwoordigen).

    Reserveren
    Reserveren kan rechtstreeks bij het Alliance-restaurant onder vermelding van 'Culinair uit je dak'. Klik hier voor een overzicht van alle aangesloten restaurants. Het aantal te reserveren plaatsen is beperkt.

    BRON

    » Reageer (0)
    20-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaassneetjes met tomaten
    Voor 12 stuks:   
    12 sneetjes wit                                                Bestrijk de sneetjes aan weerszijden met boter.
    (casino)brood;                                                 Bak de sneetjes in een hete droge koekenpan
    ca. 75 g boter;                                                 aan weerszijden goudbruin. Leg de sneetjes op
    12 plakken jonge Goudse                               een bakplaat. Beleg de sneetjes met op maat
    kaas, ca. 225 g;                                                gesneden plakken kaas. Er mag geen kaas
    4 grote Hollandse                                            buiten het brood uitsteken. Schik op elk
    trostomaten, ontveld, in                                  sneetje 2-3 plakken tomaat.
    plakken gesneden;                                           Schep bacon of ontbijtspek, geraspte kaas,
    150 g bacon of ontbijtspek,                            knoflook en peterselie luchtig door elkaar.
    tot kruimels gehakt;                                        Verdeel het mengsel over de sneetjes.
    100 g geraspte (extra)                                     Plaats de bakplaat (niet al te dicht) onder een
    belegen Goudse kaas;                                     reeds hete grill en wacht tot de geraspte kaas
    2-3 teentjes knoflook,                                     grotendeels is gesmolten. Dien de sneetjes zo
    uitgeperst; 1 eetl. fijnge-                                 warm mogelijk op.
    hakte peterselie.  

    » Reageer (0)
    15-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S.Pellegrino Fashion Food Brussels 24 en 25 april 2009 – Jubelpark.

    Na Gent, Knokke en Antwerpen meert San Pellegrino Fashion Food voor zijn negende editie opnieuw aan in Brussel.

    Ook dit jaar, met de medewerking van VO Event, pakt Arnaud de Meester, de bedenker van Fashion Food, flink uit. Kwestie zoveel mogelijk liefhebbers van een goede keuken tevreden te stellen.

    San Pellegrino Fashion Food is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een mijlpaal in de hedendaagse gastronomische levenskunst. Dit jaar palmt het event het Jubelpark in, dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een reusachtig restaurant met plaats voor meer dan achthonderd tafelgenoten.

    San Pellegrino Fashion Food 2009 beroert, trouw aan zijn geschiedenis, alle zintuigen en stelt de keuken, de producten, de knowhow van de chefs en de zorgvuldig geselecteerde restaurateurs op de voorgrond. En dat in een ontspannen, verfijnde en feestelijke sfeer.

    Dankzij de ondersteuning van San Pellegrino, krijgt het evenement een geheel nieuwe uitstraling. Doorheen tien volledig ingerichte keukens maken bekende chefs hun beste specialiteiten klaar in het bijzijn van de bezoekers, geïnspireerd op een specifiek thema. De tafelgenoten assisteren de voorbereidingen en maken hun keuze – ze eten naar believen. Zo beschikt u over alle ingrediënten voor twee onvergetelijke avonden waarbij de deelnemers een ongeëvenaarde nomadische reis maken in een wereld van cultuur en smaak.

    24 april staat in het teken van Italië. Tien van de meest toonaangevende Italiaanse restaurants stellen er in real time hun knowhow voor aan liefhebbers van de “goede keuken”. Op 25 april vindt er een decorwisseling plaats en is het de beurt aan de rijkheid van zeeproducten, met tien protagonisten die tot de top van de “maritieme scene” horen!

    San Pellegrino Fashion Food is een ware culinaire ervaring, internationaal gericht, met het accent op contemporaine gastronomie: veeleisend, creatief, maar steeds nabij en toegankelijk. Dit is de gelegenheid bij uitstek waar liefhebbers twee avonden lang kennismaken met een waaier van uitzonderlijke producten, chefs en buitengewone restaurants, zoals Jaloa, Bocconi, Maison du Bœuf, Quincaillerie, Tutto A Posto, Mamma Roma, Frères Romano, Cosi, Wasabi...

    Persdienst

    Karolien – tel : 02/ 340 92 44 – voice5@voice.be

    Praktische info

    S.Pellegrino Fashion Food 2009
    Jubelpark 11
    1000 Brussel
    www.fashionfood.be

    Vrijdag 24 april : Blik op bella Italia.
    Zaterdag 25 april : De rijkdommen van de zee.

    Van 19u00 tot 21u00 : cocktail en ontdekking
    Vanaf 21u00 : live keuken en degustatie naar believen.

    Prijs per persoon en per avond :

    1. 38€ in voorverkoop (via website)
    2. 45€ ter plaatse.

    Dankzij deze forfaitaire toegangsprijs (exclusief dranken), inclusief cocktail, eet u in maar liefst tien restaurants voor de prijs van één.

    Gratis parking ter plaatse.


    » Reageer (0)
    11-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelquiche


     

     

    Ingrediënten:

    • 4 eetl. olijfolie;
    • 4 eetl. droog kruim van witbrood (geen paneer­meel);
    • 3 eieren;
    • 1 ¾  dl droge witte wijn, bijv. Chardonnay;
    • zout; versgemalen witte peper;
    • 600 g grote gekookte aardappelen, eerst in plakken en daarna in reepjes gesneden;
    • 2 grote rode paprika's, bj voorkeur ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden;
    • 2 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes;
    • 12 groene olijven, ontpit, in stukjes gehakt;
    • 12 verse basilicumblaadjes, in smalle reepjes (draadjes);
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst;
    • 4 eetl, fijngeraspte oude (Edammer of Parmezaanse) kaas.

     

    Bereidingswijze:

    Bestrijk bodem en wand van een quichevorm of ovenvaste schaal met een kwastje met olijfolie. Bestrooi bodem en wand met broodkruim. Schud overtollig broodkruim uit vorm of schaal. Klop in een kom eieren en wijn los. Voeg wat zout, peper en knoflook toe. Roer alles krachtig door. Schik de helft van de aardappelreepjes op de bodem van vorm of schaal. Sprenkel er 11/2 eetlepel olijfolie over. Schep de rest van de aardappelen, paprika's, tomaten, olijven en basilicum luchtig door elkaar. Spreid alles over de aardappelen in de schaal uit. Schenk het eimengsel erover. Bestrooi alles met geraspte kaas en sprenkel er 11/2 eetlepel olijfolie over. Plaats de schaal in het midden van de tot 220 °C voorverwarmde oven. Bak de aardappelquiche niet veel langer dan 20 minuten. Dien de warme quiche in de schaal op.

    TIP: geef komkommersalade erbij.

     


    » Reageer (0)


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    vitalski
    www.bloggen.be/vitalsk
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2005

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    kodalinefansite
    www.bloggen.be/kodalin
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tlissewegenartje
    www.bloggen.be/tlissew
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs