Maak
de bloemkool schoon, neem het dikste gedeelte van de stronk weg en verdeel de
bloemkool in kleine roosjes. Leg de roosjes in een pan met ruim kokend water
waaraan wat zout is toegevoegd. Kook de roosjes 8 minuten. Laat ze daarna even
uitlekken en houd ze vervolgens warm. Smelt 30 gram boter en roer de
bloem erdoor. Blijf roeren tot een gladde massa is ontstaan. Schenk de koude
melk erbij. Blijf hierna zo lang roeren tot
alles aan de kook is gekomen en een volkomen gladde saus is ontstaan.
Laat de saus 8 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de kaas toe en laat die in
de saus oplossen. Voeg naar smaak zout en/of peper toe. Leg de bloemkoolroosjes in het midden van een voorverwarmde
schaal. Schik gehalveerde eieren met de bolle kanten naar boven gekeerd er
rondom. Schenk de kokende kaassaus erover en rasp er wat nootmuskaat over.