Chocolade in magnetron op
350 watt in ca. 2 min. laten smelten, elke 30 sec. even omroeren. Gesmolten
chocolade met spatel op bakpapier dun uitstrijken (ca. 2 mm dik), in koelkast laten
afkoelen en hard laten worden. Gelatine 5 min. in koud water weken. Bosvruchten
in keukenmachine of met staafmixer pureren. Puree eventueel boven kom met
pollepel door fijne zeef wrijven, zodat pitjes achterblijven. Suiker door
vruchtenpuree mengen. Slagroom lobbig kloppen. Gelatine uitknijpen. In pannetje
3 el water zachtjes verwarmen en van vuur af gelatine erin laten oplossen.
Gelatine door bosvruchtenpuree roeren. Yoghurt erdoor scheppen en slagroom er
voorzichtig door spatelen. Mengsel in schaaltjes schenken en in koelkast in
minimaal 3 uur laten opstijven.
Bereiden
Bakpapier van chocolade
trekken en chocolade met mes in ongelijkmatige puntige driehoeken snijden of in
stukken breken. Bavarois op bordjes keren. Chocolade in bavarois steken. Bessen
erover verdelen. Bordjes en bavarois eventueel met poedersuiker bestrooien.