·1 eetl.
fijngesneden verse kervel, evt. uit potje;
·4 eieren,
hardgekookt, in plakjes;
·ca. 100 g fijngeraspte belegen Goudse kaas.
Bereidingswijze:
In de soep wordt
schelpjesmacaroni verwerkt. Omdat vrijwel iedere fabrikant andere
kooktijden
aangeeft is het verstandig om de pasta van tevoren in water (beet)gaar te koken.
Kook de schelpjesmacaroni
zoals op de verpakking is
aangegeven in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de schelpjes in
een zeef uitlekken en spoel er vervolgens
een royale
hoeveelheid koud water over. Laat de pasta opnieuw uitlekken. Breng
11/2 liter water aan de kook. Laat de bouillontabletten er in oplossen. Voeg de
soepgroenten toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Strooi tuinkruiden en
allesbinder erover. Roer alles krachtig door.
Voeg daarna de pasta toe. Houd de soep tegen de kook aan. Leg in elk van
de grote soepkommen of -borden een in plakjes gesneden ei. Schep de soep
erover.
TIP:
geef de geraspte kaas er apart bij.
Dien warm en knapperig (evt. zelf afgebakken) stokbrood
erbij op.