4
eetl. droog kruim van witbrood (geen paneermeel);
3
eieren;
1 ¾ dl droge witte wijn,
bijv. Chardonnay;
zout; versgemalen witte peper;
600 g grote gekookte aardappelen,
eerst in plakken en daarna in reepjes gesneden;
2 grote rode
paprika's, bj voorkeur ontveld,
vruchtvlees in blokjes gesneden;
2 Hollandse pruimtomaten, ontveld,
vruchtvlees in reepjes;
12 groene olijven, ontpit, in stukjes gehakt;
12
verse basilicumblaadjes, in smalle reepjes (draadjes);
2
teentjes knoflook, uitgeperst;
4
eetl, fijngeraspte oude (Edammer of Parmezaanse) kaas.
Bereidingswijze:
Bestrijk
bodem en wand van een quichevorm of ovenvaste schaal met een kwastje met
olijfolie. Bestrooi bodem en wand met
broodkruim. Schud overtollig broodkruim uit vorm of schaal. Klop in een
kom eieren en wijn los. Voeg wat zout, peper en knoflook toe. Roer alles
krachtig door. Schik de helft van de aardappelreepjes op de bodem van vorm of
schaal. Sprenkel er 11/2 eetlepel olijfolie over. Schep de rest van de
aardappelen, paprika's, tomaten, olijven en basilicum luchtig door elkaar.
Spreid alles over de aardappelen in de schaal
uit. Schenk het eimengsel erover. Bestrooi alles met geraspte kaas en
sprenkel er 11/2 eetlepel olijfolie over. Plaats de schaal in het midden van de
tot 220 °C
voorverwarmde oven. Bak de aardappelquiche niet veel langer dan 20 minuten.
Dien de warme quiche in de schaal op.