ca. 100 g fingeraspte oude Goudse of Parmezaanse kaas;
ca. 60 g boter.
Bereidingswijze:
Snijd
van de tomaten bij de steelaanzetten kapjes af. Snijd aan de andere kanten van
de tomaten dunne plakjes af zodat ze na het vullen rechtop blijven staan. Hol de tomaten zoveel mogelijk uit. Bestrooi de tomaten aan de binnenzijden met
wat zout. Zet ze daarna omgekeerd op een stuk
keukenpapier. Klop de eieren los en voeg ze samen met pesto, peterselie
en de helft van de geraspte kaas aan de
aardappelpuree toe. Schep alles goed door elkaar. Voeg naar smaak zout
en/of peper toe. Vul de tomaten, net niet helemaal tot de bovenranden, met het
mengsel. Bestrooi de vullingen met de rest
van de kaas. Leg er flintertjes boter op. Plaats de tomaten dicht naast
elkaar in een met olie of boter bestreken ovenvaste
schaal. Schenk 2
deciliter bouillon of water in de schaal. Plaats
de schaal in het midden van de reeds tot 180°C voorverwarmde oven. Neem de schaal uit de
oven zodra zich op de vullingen een goudbruin korstje heeft gevormd.